Bilförsäkring  

Trygg hela vägen med vår bilförsäkring - den enda med Hämtservice!

Fått motortrubbel på vägen ut till landet, spillt kaffe på bilklädseln eller fått ett stenskott som skymmer sikten? Med vår bilförsäkring får du snabbt ersättning och låga självrisker vid till exempel stenskott. Dessutom finns vi tillhands när du behöver bärgning till verkstaden eller hjälp direkt på plats. Teckna här på webben och få 5 % rabatt.

Nyhet! Vi kör din bil till verkstaden och tillbaka

Behöver bilen in på verkstaden? Nu erbjuder vi som enda försäkringsbolag kostnadsfri Hämtservice. Vi kör bilen till verkstaden och tillbaka när den är reparerad. Väljer du dessutom till vårt Hyrbilstillägg, så får du en hyrbil under tiden din bil är på verkstaden. Läs mer och se om Hämtservice finns på din ort. Naturligtvis finns Hämtservice även för dig som företagare.

Beräkna ditt pris!

Teckna nu och få 5 % rabatt Snabbt vid din sida om du behöver hjälp ute på vägarna Enda bilförsäkringen med Hämtservice Drulle om du spiller på klädseln eller tankar fel bränsle – ingår för personbil

Välj det skydd du behöver

Det är viktigt att du försäkrar bilen eller din lätta lastbil samma dag som du köper den, eftersom den tidigare ägarens trafikförsäkring inte gäller för dig. Bilförsäkringen består av tre delar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen måste du ha enligt lag, men för att få ett bra skydd bör du komplettera med en halv- eller helförsäkring. Du kan även förstärka skyddet med tilläggsförsäkringar efter olika behov.

Här ser du exempel på vad försäkringen täcker. Mer information hittar du i Förköpsinformationen

Ekonomisk hjälp om du krockar

Trafikförsäkringen ger bland annat ersättning om du eller dina passagerare skadar sig i en bilolycka, exempelvis om ni krockar med en annan bil. Försäkringen ersätter också skadorna på fordonet och personerna (medtrafikanterna) du krockat med. Däremot täcker inte trafikförsäkringen skador på din egen bil. För sådana skador behöver du även teckna en helförsäkring. 

Snabbt vid din sida om bilen stannar på vägen till jobbet

Med halvförsäkringen får du dessutom ersättning för exempelvis inbrott i bilen och stenskott. Du kan också få hjälp med bärgning till verkstaden om bilen stannar på vägen. Bärgaren kan ofta hjälpa dig på plats, med bland annat batteriladdning eller hjulbyte om du får punktering. I försäkringen ingår även stöd hos en legitimerad psykolog om du mår dåligt efter en bilolycka. Vi kan dessutom ersätta dig om du hamnar i en tvist eller krävs på skadestånd vid till exempel en försäljning av bilen.

Hjälp om du tankat fel eller tappat bilnycklarna

I vår bilförsäkring för personbil ingår alltid Drulle som ger ett bra skydd för mindre "vardagsolyckor" som du själv orsakar inuti bilen, exempelvis när du lastar in i bilen eller om barnen spiller glass i baksätet.

Bra skydd om du backar in i en stolpe eller någon repar lacken

Med vår helförsäkring får du det bästa skyddet. Utöver allt som ingår i trafik- och halvförsäkringen ersätter vi dig för yttre skador (vagnskada) på bilen, exempelvis om det ramlar ner is och snö på den eller om bilen utsätts för skadegörelse.

Innehållet i bilförsäkringen:

   Trafikförsäkring Halvförsäkring Helförsäkring
TrafikförsäkringTrafikförsäkring måste du ha enligt lag. Tanken är att alla personer som skadas i trafiken ska få ersättning oberoende av vems felet är. Försäkringen ger ersättning till dig själv och dina passagerare om ni råkar ut för en trafikolycka. Skulle du krocka med någon, ersätts även de skador du orsakar andra personer, fordon eller saker. Trafikförsäkring
     
BrandErsätter skador på grund av brand, blixtnedslag, explosion eller brand som anlagts av annan person. Brand
     
GlasrutorErsätter vind-, sido- eller bakruta som spräcks eller krossas. Glasrutor
     
StöldochinbrottErsätter bil och biltillbehör som stjäls och skador på bilen och biltillbehör i samband med rån och inbrott. Försäkringen ersätter också fastmonterad ljud- och bildutrustning som stjäls ur bilen, till exempel cd-spelare och navigationsutrustning. Stöld och inbrott
     
MotorErsätter skador som berör motor, elektronik och kraftöverföring. Fordonet får vara max åtta år gammalt och ha körts max 10 000 mil. Motor och elektronik
   
DrulleFörsäkringen täcker skador som kan inträffa i personbilen. Till exempel en utspilld färgburk i baksätet eller bilnycklar som trillar ner i gatubrunnen. Den täcker om du råkar hälla bensin i dieseltanken eller river upp innertaket när du packar personbilen med exempelvis brädor eller möbler. Drulle (för personbil) 
     
BärgningVid trafikolycka, stöld eller annat driftstopp får du ersättning för bärgning. Bärgning
     
HämtserviceVi tar din bil till verkstaden och tillbaka. Hämtservice
   
RättsskyddErsätter advokatkostnader vid tvist som kan uppstå vid trafikolycka, eller vid köp, reparation eller försäljning av ditt fordon. Tvisten ska kunna prövas av allmän domstol. Högsta ersättning är 3 prisbasbelopp. Rättsskydd
     
KrishjälpErsätter tio behandlingar hos terapeut/psykolog om du drabbas av psykisk ohälsa i samband med skada som ersätts från din fordonsförsäkring. Krishjälp
     
VagnskadaVagnskadeförsäkringen ersätter yttre skador på din bil om du krockar, råkar ut för skadegörelse eller skadar bilen av en ren olyckshändelse. När du köper en helt ny bil ingår ofta en treårig vagnskadegaranti från leverantören (se köpehandlingarna). Om det gör det, kan du vänta med att teckna vagnskadeförsäkringen. Vagnskada
 

Läs Förköpsinformationen innan du tecknar din bilförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om
försäkringen i Förköpsinformationen nedan. Förköpsinformationen är en sammanfattning av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

Förköpsinformation personbil och lätt lastbil
Fullständiga villkor

Vässa skyddet efter dina behov

Hyrbil om din egen bil skadas, rabatt på självrisken och snabb vård vid bilolycka. Genom att förstärka bilförsäkringen med våra tilläggsförsäkringar får du ett ännu vassare skydd. Läs mer om våra tilläggsförsäkringar.

Exklusiv försäkring via din bilhandlare

Har du köpt bilen via en bilhandlare som vi har avtal med? Då har du blivit erbjuden TryggaMil – en exklusiv bilförsäkring, laddad med smarta fördelar. Läs mer om TryggaMil.

Din bil är värd en äkta märkesförsäkring

Visst vill du väl att din Peugeot ska förbli en Peugeot? Vi är det enda försäkringsbolag som kan erbjuda äkta märkesförsäkring för Peugeot, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep, Lancia och Chrysler. Med vår vassa märkesförsäkring kan du lita på att din bil alltid repareras med originaldelar på auktoriserade verkstäder. Läs mer om märkesförsäkring och beräkna ditt pris.

Gratis bilförsäkring när du köper bil på Blocket

När du köper en begagnad bil på Blocket bjuder vi på en gratis bilförsäkring i 14 dagar. Läs mer om försäkring via Blocket.

Ska du försäkra en företagsägd bil eller lätt lastbil?

Med försäkringen Företagsägd bil får du ett starkt skydd, anpassat efter hur du kör och äger en bil i företaget. Läs mer om bilförsäkring för företag och beräkna ditt pris.

Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om samlingsrabatten.