Mc-försäkring 

Försäkra dig om ett starkt skydd för både dig och hojen

Årets första mc-tur en morgon i april eller en skön kvällstur när solen sakta går ner i augusti … För många handlar hojåkning om den optimala känslan av frihet. Försäkrar du din mc hos oss kan du dessutom känna dig riktigt trygg om olyckan är framme.

Beräkna pris 

Trygghet både för lätt och tung motorcykel

Vår mc-försäkring gäller både lätt och tung motorcykel. Precis som för bil måste du enligt lag trafikförsäkra hojen. Men för att få ett bra skydd bör du komplettera med en halv- eller helförsäkring. Här ser du exempel på vad försäkringen täcker. Mer information hittar du i Förköpsinformationen.

Ersättning om du får sladd i en kurva

Det är viktigt att du tecknar trafikförsäkringen samma dag du köper din
motorcykel. Försäkringen ersätter dig och din passagerare om ni råkar ut för en olycka, till exempel krockar med en bil. Trafikförsäkringen ersätter också skador på fordonet och personerna du krockat med. Vill du ha ett ännu bättre skydd vid en trafikolycka, kan du komplettera med vår tilläggsförsäkring, läs mer här.

Snabb hjälp om hojen stjäls eller går sönder på mc-touringen

Med en halvförsäkring får du ersättning om någon stjäl din motorcykel, ditt mc-ställ, hjälm, ryggskydd, jacka eller annan utrustning. Du får också ersättning om din mc skadas av en brand eller om du spräcker kåpglaset. Skulle du få ett stenskott och glaset går att laga, betalar du bara 100 kr i självrisk.

Om hojen skadas när du är ute på vägarna, ser vi till att den bärgas till närmaste verkstad. Kör du tung motorcykel på max tre hjul får du även ersättning om motorn eller växellådan går sönder.

Skydd om du krockar eller någon förstör din mc

Med en helförsäkring får du ett ännu starkare skydd. Utöver allt som ingår i din trafikförsäkring och halvförsäkring får du också ersättning om din mc skadas i en exempelvis en krock eller om någon vandaliserar den.

Någon att prata med efter en svår händelse

Om du mår psykiskt dåligt efter en olycka med motorcykeln kan det vara tryggt att få stöd av en terapeut. Därför ingår även ett krisskydd i din försäkring. Du får
också ersättning om du hamnar i en tvist och krävs på skadestånd vid t.ex. en försäljning eller om du krockat med någon.

Beräkna pris

Kom ihåg! Ange om du har ABS-bromsar när du tecknar, så får du lägre pris.

Året runt-försäkra din mc

Väljer du vår året runt-försäkring kan du ha motorcykeln försäkrad under hela året och du slipper ställa av den när säsongen är över. Om du ändå väljer att ställa av ändrar vi din försäkring till en avställningsförsäkring (garageförsäkring).

Innehållet i mc-försäkringen:

   Trafik Halv Hel
Trafik       
Glasrutor      
Stöld och inbrott      
Motor och elektronik för tung mc      
Bärgning    
Brand    
Rättskydd      
Krishjälp      

Vagnskada

 

Läs Förköpsinformationen innan du tecknar din mc-försäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om
försäkringen i Förköpsinformationen nedan. Förköpsinformationen är en
sammanfattning av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

Förköpsinformation för mc
Fullständiga villkor

Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt,
beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om samlingsrabatten.