​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​
​ ​

Är du redo för ett dopp?

Bad och sommar hör ihop. Men inte bad och alkohol. Varannan person som drunknar har druckit alkohol. Sex av tio svenskar har någon eller flera gånger druckit alkohol innan de badat och närmare fyra av tio tycker att det är okej att dricka alkohol i anslutning till bad.

På tolv platser runt om i landet där det både festas och badas på sommaren får Trygg-Hansas livbojar nu sällskap av en ”alkoboj”, en specialbyggd låda som innehåller en alkomätare. Genom att enkelt ladda ned en app, koppla alkomätaren till mobilen och blåsa, får du upp resultatet direkt i telefonen. På så sätt ser du om du är badklar eller inte. Se platserna där alkobojarna finns på kartan nedan.


Här finns våra alkobojar

 

 

 

Säkra sommarens strandfester

Känner du till en badplats eller ett annat vattennära läge där det ofta är fest? I sommar kommer vi att samla in förslag på möjliga platser att placera vår alkoboj. Mejla till oss och ange adressen eller koordinaterna så gör vi sedan vad vi kan för att se till att så många som möjligt sätts upp där de behövs. Skriv ”alkoboj” i ämnesraden.


Har du sett en trasig livboj?

Har du sett en trasig livboj som behöver bytas ut? Kanske har du lagt märke att det saknas en livboj någonstans. Ladda ner vår Livbojsapp och tipsa om plats eller trasig livboj. Du kan också mejla till  livboj@trygghansa.se.

Ladda ner livbojsappen:


​​
​​ ​
​​ ​​
​​

​​  

Modiga livräddningar

Se filmerna om hur modiga Viktoria, Mike, Isabelle och Gonzalo räddat människors liv.

Läs mer här

​​  

Bli som en fisk i vattnet

Låt ditt barn gå i sommarsimskola och tävla om en resa till Disneyland Paris​.

Läs mer här