Ledarnas medlemsförsäkring

​​​​​​​​​​​​Har du försäkringar i Bliwa? Snart dags för flytt!

Ledarna och Trygg-Hansa utökar sitt samarbete. Det innebär att de personförsäkringar som du i dag har i Bliwa flyttas över till Trygg-Hansa den 1 januari 2020. 

Har du inkomstförsäkring i Bliwa? Den stannar kvar hos Bliwa och går alltså inte med i flyttlasset till oss. 

Du behöver inte göra något just nu

Flytten går automatiskt, och just nu behöver du inte göra någonting. Men det är ett par saker du behöver veta om du är sjukskriven över årsskiftet eller om du eller någon i din familj redan har anmält en skada eller sjukdom till Bliwa. Det kan du läsa om längre ned.

Håll koll på brevlådan i november

Vi återkommer till dig med mer information i början av november. Du får ett brev med posten. I det får du till exempel veta hur du betalar din premie till oss och hur du gör om du vill byta eller ändra något i ditt försäkringsskydd.

Vad blir nytt från 1 januari 2020?​

Ditt försäkringsskydd blir minst lika bra som det du har nu – och i flera fall både bättre och billigare. Efter flytten får du dessutom:​
10 procent medlemsrabatt på fritidshusförsäkring10 procent medlemsrabatt på bilförsäkring 5 procent samlingsrabatt om du tecknar minst en personförsäkring.

Har du redan försäkrat bilen, hemmet och dina saker hos oss? 

Du som redan har bilförsäkring, hemförsäkring och andra sakförsäkringar hos oss genom Ledarna har också möjlighet att få upp till 30 procent rabatt, nu när flera av dina försäkringar samlas här. 

Ny webbsida kommer snart 

Den 1 oktober lanserar vi Ledarnas nya medlemssida. Där kommer du kunna anmäla om något har hänt och hitta mer information om försäkringarna. Efter årsskiftet kommer du även kunna teckna Ledarnas medlemsförsäkringar.

Om du är sjukskriven vid årsskiftet – teckna fortsättningsförsäkring i Bliwa

Om du har en sjukförsäkring och är sjukskriven vid årsskiftet kommer du inte att få din försäkring flyttad till Trygg-Hansa. Du behöver i stället teckna en fortsättningsförsäkring i Bliwa. 

Fortsättningsförsäkringen behövs för att Bliwa ska kunna betala ut ersättningen till dig även i fortsättningen. Ring 08-696 22 70, så hjälper de dig.

Det gäller om något händer dig eller familjen före flytten 

Om du eller någon i familjen redan har anmält en skada eller en sjukdom till Bliwa, så fortsätter Bliwa att ta hand om just det ärendet – även efter att 
försäkringen har flyttats över till oss. Det gäller även om du eller någon i familjen råkar ut för något nu under slutet av året. 

Det finns dock ett undantag, och det är om du har fått hjälp till planerad vård av Bliwas sjukvårdsförmedling genom din sjukvårdsförsäkring. 

Får du planerad vård via Bliwas sjukvårdsförmedling? 

Om du har fått hjälp med planerad vård genom din sjukvårdsförsäkring tar vi över ansvaret för ditt ärende vid årsskiftet. Det gäller både om du har en pågående behandling eller väntar på behandling. Mer information om vad du behöver göra kommer i brev från oss i december

​För dig som blir ny medlem i Ledarna från 1 oktober

 – ​tre månader gratis för dig och din familj

Som ny medlem i Ledarna får du automatiskt ett försäkringspaket hos oss, helt kostnadsfritt i tre månader. Där ingår fyra utvalda försäkringar: 

Livförsäkring med barntillägg – extra trygghet för din familjOlycksfallsförsäkring – ekonomiskt stöd både nu och för framtiden
Sjukförsäkring – skattefri månadsersättning om du blir sjukskriven mer än tre månaderSjukkapital – ersättning efter 1,5 års sjukskrivning
Det här ger dig skydd som gör skillnad om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka. Men du får fler fördelar än så!

Försäkringsbelopp och priser

 • Livförsäkring med barntillägg

  ​Försäkringsbelopp: 400 000 kr

  18-30 år: 14 kr
  31-40 år: 32 kr
  41-55 år: 60 kr
  56-67 år: 87 kr

 • Olycksfallsförsäkring

  Försäkringsbelopp: 1 466 300 kr

  18-30 år: 60 kr
  31-40 år: 60 kr
  41-55 år: 60 kr
  56-67 år: 60 kr

 • Sjukförsäkring

  Försäkringsbelopp: 3 000 kr

  18-30 år: 16 kr
  31-50 år: 38 kr
  ​51-67 år: 88 kr

 • Sjukkapital

  Försäkringsbelopp: 230 000 kr

  18-30 år: 10 kr
  31-50 år: 18 kr
  51-67 år: 42 kr

Det här ger dig skydd som gör skillnad om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka. Men du får fler fördelar än så!

​Skydda de som betyder mest för dig

Är du gift, sambo eller har barn? De kan också få kostnadsfria försäkringar i tre månader.

Utöka din försäkring snabbt och enkelt

När du får ditt kostnadsfria försäkringspaket kan du utöka ditt skydd genom att lägga till försäkringar eller höja försäkringsbelopp. Under de kostnadsfria månaderna kostar det inget extra att utöka försäkringarna. Som en extra förmån kan du höja försäkringsbeloppen på liv- och sjukförsäkringen en nivå utan att behöva svara på frågor om din hälsa. Det erbjudandet gäller de tre första månaderna, under de kostnadsfria månaderna.

Få rabatt med fler försäkringar

Som medlem i Ledarna får du 20 procent rabatt första året när du försäkrar ditt hem hos oss. Och samlar du fler försäkringar hos oss kan du få upp till 30 procent rabatt!