PRO medlemsförsäkringar

​​Information om försäkringarna

I samarbete med Pensionärernas Riksorganisation (PRO) är vi glada att kunna erbjuda en boendeförsäkring som är speciellt anpassad för dig som är medlem i PRO och en bilförsäkring till rabatterat pris. Produktbladen beskriver Trygg‑Hansas standardvillkor.

Medlemsrabatter för bil och hem

Som medlem får du 10 procent rabatt på din boende- eller bilförsäkring det första året och 5 procent rabatt det andra året.

Förmånligare försäkringar för ditt hem

Utöver rabatterna har PRO:s medlemmar förmånliga villkor på flera punkter i boendeförsäkringarna. Dessutom omfattas även Fritidshus av PRO:s medlemsförmåner och grundsjälvrisken för alla boendeförsäkringar är endast 1 200 kr. Läs om det anpassade innehållet nedan.

 • ​Stöld ur bostad/äldreboende

  Till skillnad från en vanlig boendeförsäkring, gäller PRO:s försäkring för egendom som stjäls av hemtjänst eller personal på äldreboende. Den maximala ersättningen för denna del av försäkringsskyddet är 20 000 kr.

 • ​Drulleförsäkring ingår  

  I din PRO försäkring ingår tilläggsförsäkringen Drulle i grundskyddet så du behöver alltså inte teckna något extra tillägg för att få det bästa skyddet som vi kan erbjuda. Drulle gäller för skada på eller förlust av egendom genom plötslig och oförutsedd händelse. Den maximala ersättningen för sådan skada är 50 000 kr.

 • ​Rån, överfall och väskryckning

  Om du får egendom stulen i samband med att du skulle ha oturen att drabbas av ett rån, överfall eller en väskryckning, lämnar vi ersättning utan avdrag för självrisk. Självrisken är annars 1 200 kr.

 • ​Värdet på din lösa egendom 

  Din lösa egendom är försäkrad upp till 1,5 miljoner kronor, om du inte valt ett annat belopp. Detta innebär att du normalt inte behöver höja ditt försäkringsbelopp när du köper nya saker.​

Broschyrer 

Här nedan kan du ladda ner produktblad och fullständiga villkor för våra försäkringar i PDF-format. PRO:s villkor är anpassade för dig som medlem och förmånligare än de som beskrivs i nedan broschyrer om Trygg-Hansas standardförsäkringar. Om du har några frågor som du inte hittar svar på är du välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig.

Fullständiga villkor Bo​endeförsäkring
Förköpsinformation Hemförsäkring - Villa
Förköpsinformation Hemförsäkring - Bostadsrätt och Hyresrätt
Förköpsinformation Fritidshusförsäkring
Förköpsinformation Bilförsäkring
Fullständiga villkor Bilförsäkring​​