Tillägg för din budbilsförsäkring

​​​​Komplettera din försäkring för budbil

Stenskott, stopp i verksamheten, skadeståndskrav … Med våra tilläggsförsäkringar ökar du tryggheten i verksamheten. Om du drabbas av det oväntade hjälper vi dig genom situationen – så att du kan koncentrera dig på ditt arbete.

Här ger vi exempel på vad tilläggen gäller. Läs gärna mer i:
För- och efter​köpsinformation Budbil.

Hjälp vid tvister och skadeståndskrav
Vad händer om företaget hamnar i en tvist eller krävs på skadestånd? Med vår tilläggsförsäkring Rörelseansvar kan du få hjälp att reda ut situationen och ersättning för advokatkostnader. Den gäller även för skadeståndskrav efter att bussen har läckt olja som skadat garaget eller marken på uppställningsplatsen.

Om godset skulle skadas eller bli stulet
Transporterar du gods åt andra med bussen? Då har du nytta av tilläggsförsäkringen Transportöransvar. Den hjälper dig om du blir krävd på skadestånd för gods som blir stulet eller som skadas vid till exempel inbrott, trafikolycka eller brand.

En buss som inte kan köras kostar pengar
Med vår avbrottsförsäkring kan du få ersättning med ett fast dagsbelopp om bussen stjäls eller skadas så att den inte kan användas i verksamheten. Du kan välja mellan olika nivåer på ersättningen – våra rådgivare hjälper dig gärna att anpassa nivån efter dina behov.

Ökad trygghet på resan – även utomlands
I vårt tillägg Charter ingår Räddning, som kan ge ersättning för transporter och övernattning om bussen skulle bli stående längs vägen. Dessutom utökas försäkringen för bland annat rån, bärgning och resgods, så att du kan få ersättning i hela EES-området och i Andorra och Schweiz.

Laga vindrutan till lägre kostnad
Med tillägget Glasrutor hjälper vi dig snabbt om du får stenskott i vindrutan. Om rutan går att laga betalar du bara 200 kr. Om den behöver bytas står vi för större delen av kostnaden. Tillägget gäller även för bak- och sidorutor.

Är föraren skadad efter en trafikolycka eller långtidssjuk?
En förare som råkat ut för en trafikolycka kan få både ersättning och hjälp med rehabiliteringen genom tillägget Utökad personskada. Du kan också teckna Sjukavbrott. Då ersätter vi dig för de fasta kostnaderna när den försäkrade inte kan arbeta på grund av till exempel sjukdom eller sjukt barn.


Ring oss på 0752 - 430 600

Vill du prata med oss? Ring våra experter på kundservice.
Tel: 0752-430 600.