Butik och handel

Trygg försäkring för Butik och handel

Har du en livsmedelsaffär, klädbutik, blomsterhandel eller kanske en webbutik? För dig som har ett mindre handelsföretag kan vi erbjuda en skräddarsydd företagsförsäkring.

Beräkna pris

Innan du tecknar försäkringen, läs Förköpsinformationen

Teckna nu och få 10 % rabatt!

Beräkna pris

Snabb hjälp när något händer

Varit med om ett butiksrån eller har en kund halkat på butiksgolvet? Här ser du fler exempel på vad försäkringen täcker.

​Hjälp efter en brand i butiken eller på lagret
Med vår företagsförsäkring får du hjälp vid ett vattenläckage eller en brand, exempelvis om butiken blir rök- och sotskadad eller ett skylfönster krossas. Kan du inte jobba i verksamheten efter skadan, så kompenserar vi dig för den ekonomiska förlusten. Bland annat kan vi betala din butikshyra och stå för utebliven vinst.

Vid din sida efter ett inbrott
Försäkringen ersätter dig för varor och inventarier med mera som blir stulna vid ett inbrott. Dessutom ersätter vi dig om du råkar ut för ett rån eller överfall i butiken eller på lagret. Och skulle någon gömma sig kvar i butiken och stjäla något eller förstöra t.ex. inventarier, så står vi även för det.

Ersätter kunder som halkar på butiksgolvet
I företagsförsäkringen ingår en olycksfallsförsäkring som ersätter kunder som råkar ut för ett olycksfall, exempelvis halkar på golvet eller klämmer sig i dörren.

Vi betalar om du spiller kaffe i kassaapparaten
Du får också ett ekonomiskt skydd för mindre ”vardagsolyckor”, till exempel om du tappar en ömtålig vara i golvet eller spiller ut morgonkaffet i kassaapparaten.

Hjälp om du krävs på skadestånd eller hamnar i en rättstvist
Ett skadestånd kan bli dyrt för dig som egenföretagare. Därför ingår även en ansvarsförsäkring som hjälper dig ekonomiskt om du krävs på skadestånd av en kund. Dessutom ingår ett skydd som betalar dina rättegångskostnader om du hamnar i en rättstvist med exempelvis en leverantör.

Läs vidare

Förstärk skyddet efter dina behov

Hjälp om du tvingas stänga för att hindra en smittsam sjukdom att spridas eller ersättning om en viktig medarbetare blir långvarigt sjukskriven? Med en tilläggsförsäkring anpassad efter din verksamhet förstärker du enkelt företagets skydd. Läs mer här om tilläggsförsäkringar här.