Ok, jag förstår
​​

På söndag 25/4 kl 04:00-16:00 kommer Transportstyrelsen att ha tekniska underhåll vilket kan innebära störningar när du vill beräkna pris eller teckna försäkring hos oss​.

Håll tjuven borta

​​Håll tjuven borta från din båt

Båtar och motorer är attraktiva och därför också stöldbegärliga. Men risken att bli utsatt för en båtstöld eller motorstöld minskar med förebyggande åtgärder. 

Det bästa tips vi kan lämna är att lägga din båt i en båtklubb som har så kallad Båtsamverkan. När båtklubbsmedlemmar går samman och vaktar båtklubben nattetid väljer tjuven helt enkelt en annan båtklubb att besöka. Vi premierar detta genom att ge upp till 30% rabatt på din båtförsäkring

Lås fast din båt och motor med godkänd låsutrustning, gör det krångligare för tjuven!.

Om du designar din båt och motor, och därmed gör den mer personlig, blir den svårare för tjuven att sälja på andrahandsmarknaden. Måla motorn, eller föredrar du kanske fartränder?

Töm båten själv. Lämna inte värdefull löstagbar utrustning kvar ombord.

Stöldmärk din båt och båtmotor med mikropunkter. Märkset kan köpas bl.a. från Stöldskyddsföreningen eller Securmark.

Installera en spårsändare. När tjuven slår till flyttar han gärna båten för att ostört demontera motorn. Med en gömd spårsändare kan båten snabbt hittas.

Installera en elektronisk startspärr. Den stryper strömförsörjningen till motorns elektriska komponenter vilket innebär att båten blir mycket svårare att stjäla. 

Installera ett larm. Ett högt ljud stressar tjuven och påkallar uppmärksamhet.

Om du installerar spårsändare, startspärr och/eller larm, får du 10 % rabatt (högst 500 kr) på försäkringspremien, år efter år, så investeringen betalar sig själv.