Tillägg för din Båtförsäkring

​​​​​​​Förstärk båtförsäkringen med vår tilläggsförsäkring

Har du spillt kaffe på dynorna, funderar på att hyra ut båten eller att segla över Nordsjön? Genom att förstärka helförsäkringen med Utökad Båtförsäkring får du och båten ett ännu bättre skydd om något händer. Här ser du exempel på vad tillägget täcker.

Ersättning om du tappar utombordaren i vattnet

I den Utökade Båtförsäkringen ingår bland annat en Drulleförsäkring som ger ett bra skydd för mindre olyckor som du själv orsakat. Exempelvis får du snabbt ersättning om du tappar utombordsmotorn i vattnet eller råkar ha sönder något på båten.

Tryggt om motorn skadas eller om du hyr ut båten privat

Med den Utökad Båtförsäkringen får du även ersättning om du åker utanför länder som båtförsäkringens grundskydd inte täcker. Bland annat gäller tillägget i Nordsjön, Engelska kanalen, Tyskland och i vissa delar av Frankrike. Den Utökade Båtförsäkringen ger dig även ett ekonomiskt skydd om du hyr ut din båt privat eller om du skadar en annan båt och krävs på skadestånd.

Du slipper även åldersavdraget för motorskador, exempelvis på backslaget eller drevet. Dessutom får du högre ersättning för skador på t.ex. kläder, fiskeutrustning och andra saker som du har med dig på båten och som är värda mer än 10 000 kr.

Innehållet i tilläggsförsäkringen Utökad Båtförsäkring: 

 Utökad Båtförsäkring
Drulleförsäkring 
Utökat egendomsskydd 
Utökat giltighetsområde 
Privat uthyrning 
Utökat ansvarsbelopp vid kappseglig 
Utökad maskinskada 

Så här enkelt tecknar du din tilläggsförsäkring

Har du redan båtförsäkringen hos oss, loggar du bara in på Mina Sidor och kompletterar med tilläggsförsäkringen Utökad Båtförsäkring. Har du ännu inte båtförsäkringen hos oss klickar du på Beräkna ditt pris och tecknar både båtförsäkringen och tilläggsförsäkringen Utökad Båtförsäkring.


Läs det här innan du tecknar din båtförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i För- och efterköpsinformationen, som​ är en sammanfattning av försäkringsvillkoret.