Hemförsäkring Student

​​​​​​Studentförsäkring för dig och ditt hem

”Hemförsäkring? Men jag har ju knappt några grejer hemma!” Så är det många som tänker. Men du behöver en hemförsäkring, oavsett hur mycket eller lite saker du har. Hemförsäkring Student gäller inte bara dina saker, utan även dig och lägenheten du bor i. Dessutom får du som studerar ett förmånligt studentpris:
15% rabatt under hela första året. Gäller enbart nya kunder.

Se ditt bästa pris

Här ser du exempel på vad studentförsäkringen täcker. Du kan läsa mer om innehållet i För- och efterköpsinformationen.

Om surfplattan eller cykeln blir stulen

Du kan få ersättning med upp till 200 000 kronor för det som blir stulet om du får inbrott hemma. Du kan även få ersättning om du blir av med något vid ett inbrott i cykelrummet, tvättstugan eller i ett annat gemensamt utrymme. Försäkringen gäller både för dina egna saker och för sådant som du hyr eller lånar.

Snabbt vid din sida efter en brand eller översvämning

Visste du att en kvarglömd kastrull på spisen är den vanligaste orsaken till en brand i hemmet? Studentförsäkringen kan rädda dig från stora kostnader efter brandskador, och även efter vattenskador. Du får då ersättning för dina förstörda saker och hjälp med tillfälligt boende tills du kan flytta tillbaka.

Om du blir oense med hyresvärden eller bostadsrättsföreningen

Med vår studentförsäkring får du även hjälp om du krävs på skadestånd, till exempel för att du har sönder något som någon annan äger, eller om du hamnar i en rättstvist om något som gäller ditt hem. Vi ger dig stöd och betalar både skadestånd och rättegångskostnader.

Passar även dig som äger

Du som äger en bostadsrätt behöver även försäkra den fasta egendomen i lägenheten. Också det skyddet ingår i studentförsäkringen. Det gäller både för fast egendom som du själv har köpt, och för sådant som tillhör bostadsrättsföreningen men som du ansvarar för.

Se ditt bästa pris

Ett ännu bättre skydd

Förstärk din hemförsäkring med vår Drulleförsäkring för lös egendom (allriskförsäkring), som ersätter skador som du själv orsakar. Om du äger en bostadsrätt får du det bästa skyddet med Utökad bostadsrättsförsäkring.

Då kan du bland annat få ersättning för läckande yt- och tätskikt i badrummet, till exempel kakel och klinker.​

Läs mer om Drulleförsäkring, Utökad Bostadsrättsförsäkring och andra tilläggsförsäkringar

Det här skyddet ingår i Hemförsäkring Student:

Egendomsskydd 
Reseskydd 
Överfallsskydd 
Krisförsäkring 
Ansvarsförsäkring 
Rättsskydd 
Drulleförsäkring rekommenderat tillägg
Utökad bostadsrättsförsäkringrekommenderat tillägg

Att läsa innan du tecknar din hemförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i För- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både För- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

För- och efterköpsinformation Hemförsäkring Hyresrätt och Bostadsrätt Produktfaktablad Hemförsäkring Hyresrätt och Bostadsrätt
Fullständiga villkor Boendeförsäkring 2019-12-01 
Föregående villkor​ 2018-01-01

Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har.