Tillägg för din Studentförsäkring

​Förstärk din studentförsäkring

Har du tappat mobilen i sjön eller läcker det vatten i din bostadsrätt? Genom att förstärka studentförsäkringen med våra tilläggsförsäkringar kan du känna dig trygg om något händer. Vi rekommenderar framförallt att du kompletterar med Drulleförsäkring (allriskförsäkring) – och Utökad bostadsrättsförsäkring om du äger en bostadsrätt.

Om du trampat på surfplattan eller tappat servisen

Med vår Drulleförsäkring får du ett bra skydd för vardagsolyckor som studentförsäkringens grundskydd inte täcker – till exempel om du tappar mobilen i toaletten eller om en kompis spiller vin på soffan. Om du äger en bostadsrätt ger försäkringen ersättning för skador både på saker (som mobil och möbler) och på fast inredning (som golv och tak).

Hjälp och ersättning om det läcker vatten i badrummet

För dig som har en bostadsrätt är det viktigt att du kompletterar skyddet med vår Utökade bostads-rättsförsäkring. Försäkringen ersätter dig bland annat för läckande ytskikt i badrummet, t.ex. kakel och klinker. 
 
Dessutom får du mer ersättning, eftersom vi gör ett lägre åldersavdrag för det som skadas, t.ex. vattenskadade tapeter eller golv. Har du bara hemförsäkringens grundskydd drar vi bort upp till 75 000 kr från ersättningen vid en skada. Kompletterar du med vår Utökade bostadsrättsförsäkring drar vi i de flesta fall bort max 15 000 kr, oavsett hur gammalt det som skadas är.

Ersättning om du bryter foten inför skidresan

Vår Utökade reseförsäkring ger dig och familjen ett extra skydd på resan. Behöver du avboka en resa för att du blir sjuk eller råkar ut för en olycka ersätter vi dig med vad resan kostade. Blir du eller någon i familjen sjuk under en resa och måste åka hem, betalar vi för en ny resa. Dessutom täcker försäkringen självrisken i din ordinarie hemförsäkring.

Extra skydd om hemmabion plötsligt blir tyst

Med vår Utökade hemelektronikförsäkring betalar du bara 500 kronor i självrisk om datorn, tv-spelet eller annan hemelektronik går sönder och reparationen kostar minst 1 500 kr. Dessutom får du mer ersättning för stationär hemelektronik, t.ex. hemmabio och teve, som är yngre än tre år. Går den sönder gör vi inget åldersavdrag, utan du får ersättning med vad samma sak kostar som ny.

Så här enkelt tecknar du dina tilläggsförsäkringar

Om du redan har Hemförsäkring Student så loggar du bara in på Mina sidor och kompletterar med de tilläggsförsäkringar du behöver. Har du ännu inte studentförsäkringen hos oss klickar du på Beräkna ditt pris och tecknar både din studentförsäkring och dina tilläggsförsäkringar.

Läs Förköpsinformationen innan du tecknar din hemförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i Förköpsinformationen. Förköpsinformationen är en sammanfattning av försäkringsvillkoret.