​​​​​

Vad vill du ha hjälp med?

Här kan du på egen hand hitta svar på vanliga frågor om våra försäkringar och vår service.

Just nu är det många som ringer oss med anledning av stormen Alfrida. Information till dig som ska anmäla en skada.

Just nu är det väldigt många som ringer oss med anledning av stormen Alfrida som nyligen drabbade delar av Sverige. Vi jobbar för fullt för att snabbt hjälpa alla som drabbats av stormen samtidigt som vi fortsätter hjälpa de som drabbats av andra skador.

För tillfället kan det vara långa telefonköer och om du inte har en akut skada ber vi dig därför att göra en skadeanmälan via internet, så att de som drabbats hårdast av stormen kan nå oss per telefon. Här anmäler du en skada online

Mejla oss

På grund av det hårda trycket på våra telefonlinjer just nu ber vi också dig som har anmält en stormskada och har frågor kring denna att skicka eventuella förfrågningar till mailboxen civilskador@trygghansa.se istället för att ringa in.

För att vi ska kunna hjälpa dig med ditt pågående ärende är det viktigt att du uppger ditt skadenummer i ämnesraden.

Tips om stormen skadat ditt hus:

  • Anmäl skadan så snabbt som möjligt till Trygg-Hansa.
  • Mindre skador på fasaden och taket klarar sig oftast utan åtgärd några dagar. Kontrollera att skadorna inte blir större och att det inte börjar läcka in.
  • Täck trasiga fönster med exempelvis plankor eller presenning, för att det inte ska regna in.
  • Spara alla kvitton på utgifter som du har haft på grund av nödreparationer.
  • Försök inte själv ta ner träd som står lutade mot huset. Anlita professionella trädfällare, men först efter kontakt med Trygg-Hansa.
  • Om du har elavbrott bör du kontakta ditt elbolag kring eventuella kostnader som uppstår till följd av detta, exempelvis förstörda matvaror eller att du tillfälligt behöver annat boende.

​​​​​​