Sveland blir Trygg-Hansa

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Vårt samarbete med de fristående sparbankerna har länge skett under Trygg-Hansas varumärke Sveland Sakförsäkringar. Under 2020 försvinner det varumärket.

​Här svarar vi på några vanliga frågor om förändringen.​
 • ​Varför upphör Sveland Sakförsäkringar?​

  Trygg-Hansa och Sveland Sakförsäkringar gick ihop redan 2013. Sveland Sakförsäkringar blev då ett av Trygg Hansas varumärken och sedan dess har vi samma försäkringsgivare.

  Det är idag samma rådgivare som gör försäkringsgenomgångar för både Sveland Sakförsäkringar och Trygg-Hansa, och även samma medarbetare som hanterar alla kunders skadeanmälningar.

  Steget att nu byta till ett enda varumärke är alltså inte så stort. Men vi vet att våra kunder kommer att kunna få ännu smidigare och mer enhetlig service.

 • ​Vad händer med Sveland Djurförsäkringar?

  Sveland Djurförsäkringar finns kvar, helt oförändrat. Det är bara varumärket Sveland Sakförsäkringar som försvinner.

  Läs mer om Sveland Djurförsäkringar​

 • ​Jag har försäkringar hos Sveland. Vad händer nu?​

  Dina försäkringar hos Sveland Sakförsäkringar byter till Trygg-Hansas varumärke när det är dags för den årliga förnyelsen, det vill säga när din försäkring har huvudförfallodag. Det datumet ser du på ditt försäkringsbrev.

  Du får ett brev från Sveland i god tid innan varumärkesbytet. Bytet går automatiskt. Du behöver inte göra någonting.

  Tills din försäkring har bytt varumärke hittar du allt du behöver på Sveland Sakförsäkringars webbplats.

 • ​Kommer jag fortsat​t att få fakturan genom Kivra?​

  Nej, men när din försäkring har bytt varumärke kan du välja att få fakturorna till Mina sidor här på trygghansa.se. Då får du ett mejl när det finns en ny faktura att betala. 

  Logga in i Mi​na sidor​​ 

  Du kan också betala via e-faktura – då får du fakturan direkt till din internetbank. Eller välj autogiro, så dras pengarna automatiskt varje månad.

 • ​Hur blir det med mitt autogiro?

  Du behöver inte göra någonting. Om du betalade din Sveland-försäkring via autogiro så var betalningsmottagaren Trygg-Hansa Försäkring filial. Ingenting förändras när försäkringen byter till Trygg-Hansas varumärke.

  Om du vill börja betala via autogiro kan du enkelt byta betalsätt när du loggar in i Mina sidor här på trygghansa.se (gäller privatkunder). Det kan du göra när din försäkring har bytt varumärke.

 • ​Kommer ni att höja mitt pris nu?​

  Nej, priset höjs inte för att försäkringen byter varumärke. 

  Premien för en försäkring kan ibland förändras av andra skäl, vid den årliga förnyelsen. I så fall får du veta det i god tid innan.

  Om du har flera försäkringar hos Trygg-Hansa kan dina försäkringar bli billigare – du får 5–20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. 

  Räkna ut din samlingsrabatt

 • ​Jag är kund i en sparbank. Hur påverkas mina fördelar?​

  Vårt samarbete med de fristående sparbankerna fortsätter precis som vanligt, bara utan Sveland Sakförsäkringar som varumärke.

  Du kan fortfarande boka en kostnadsfri försäkringsgenomgång genom din personliga bankrådgivare. Då ringer vi upp dig på den tid som du har valt och går igenom hela ditt försäkringsskydd.

  Du behåller också dina fördelar i försäkringarna: 

  Premiebefrielse. Du slipper betala för hem- och fordonsförsäkringen om du en längre tid är ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven på heltid.Villkorsgaranti i hemförsäkringen. Första året efter att du har tecknat får du alltid lika bra eller bättre villkor jämfört med din tidigare hemförsäkring.

  Läs mer om fördelarna för kunder i en sparbank

 • ​Vilka är fördelarna för mig när ni byter varumärke?​

  En av fördelarna är Trygg-Hansas digitala tjänster. Till exempel får du tillgång till alla dina försäkringshandlingar på Mina sidor.

  När din försäkring har bytt varumärke kan du som är privatkund välja att inte få några papper hemskickade alls, utan läsa allt på ​Mina sidor. Där kan du även följa dina betalningar, göra ändringar i försäkringen och anmäla skador.​

  Logga in i Mina sidor

  En annan fördel är att du har större möjlighet att samla många försäkringar på samma ställe, vilket gör att du kan få högre samlingsrabatt. Du kan få 5–20 procents rabatt, beroende på vilka försäkringar du har hos oss.

  Räkna ut din samlingsrabatt

 • ​Är Trygg-Hansas försäkringar lika bra som Svelands?​

  Ja. Innehållet i försäkringarna försämras inte i och med bytet av varumärke. Försäkringen för personbil och lätt lastbil blir faktiskt lite bättre, eftersom vissa av självriskerna är lägre.

  Innehållet i en försäkring kan ibland ändras vid en årlig förnyelse. I så fall får du information om det i god tid, precis som hos Sveland.

 • ​Sveland var mindre, och nära oss i Skåne. Hur blir det för oss nu?​

  ​Du kommer nog inte att märka så stor skillnad. Redan i dag är vi på plats nära dig – i både Skåne och andra delar av landet är det till exempel samma personer som gör försäkringsgenomgångar för både Sveland och Trygg-Hansa.​