Appen Gravid- och mammaträning

Vår träningsapp för gravida och nyblivna mammor

Gravid- och mammaträning är appen för dig som har vår gravidförsäkring eller barnförsäkring. Den riktar sig både till dig som väntar barn och till dig som är nybliven mamma, med fokus på att hela du ska må bra – inifrån och ut.

Träning under och efter graviditeten

Vill du få bättre sömn, minska ditt illamående eller dämpa svullnader? För många hjälper det att träna under graviditeten. Träningen kan dessutom ge en starkare kropp och mer ork under förlossningen. Det kan dock vara svårt att veta hur man ska träna under och efter graviditeten och på vilket sätt man kan anpassa träningen. Studier visar också att många på grund av rädsla och okunskap slutar att träna när de är gravida och har svårt att komma igång efter förlossningen. Med vår app får du kunskap om både träning och återhämtning!

Vår träningsexpert Anna R. Landaeus

Anna är licensierad personlig tränare, specialiserad inom kvinnohälsa och träning under och efter graviditeten. Hon står för något mer än den klassiska personliga träningen, och förmedlar ett helhetsgrepp som innefattar både mental och fysisk hälsa för gravida och nyblivna mammor. Anna erbjuder på ett inspirerande sätt kunskap och konkreta verktyg med säkra övningar som innehåller både styrka och puls. Fokus ligger på att du ska må bra och i en lugn takt få bygga upp en starkare och bättre fungerande kropp.

Appen ingår i din försäkring – du får en kod!

Appen är framtagen speciellt för dig som har vår gravidförsäkring eller barnförsäkring. För att logga in i appen behöver du därför en kod. Du hittar din inloggningskod på Mina sidor.

Tänk på!​ Appen ingår inte i den gravidförsäkring som är gratis.

Färdiga träningspass för gravida och mammor

Appen består av två delar: gravidträning och mammaträning. Båda delarna innehåller bra övningar som fokuserar på helheten och som du enkelt kan göra hemma i din egen takt – så att du kan lyssna på din kropp. Appen är fylld med färdiga träningspass på olika nivåer som du kan utföra både hemma, utomhus och på gymmet. Vi har tagit fram dem efter tänket att det ska finnas något för alla, oavsett träningsbakgrund och behov. Du finner till exempel andnings- och avslappningsövningar, yoga, rörlighet och olika styrkeövningar. Självklart finns det även förslag på hur de kan modifieras för att passa just dig!


Ladda ner appen här

Du laddar enkelt ner Gravid- och mammaträning på App Store och Google Play.

Ladda ner på App StoreLadda ner på Google Play

Det här innehåller appen Gravid- och mammaträning

Utöver träningspassen innehåller appen kurser, artiklar, ljudklipp och videor. Där kan du lära dig mer om bland annat

  • hur kroppen påverkas under graviditeten
  • hur kroppen känns efter vaginalfödsel och kejsarsnitt
  • hur du kan träna eller röra dig med graviditetsrelaterad bäckensmärta
  • hur du kan förbereda dig inför en förlossning
  • hur du kommer igång med rörelse igen efter en graviditet.

Förutom allt detta finns även möjligheten att ställa dina frågor direkt till Anna via funktionen Fråga Anna och få en mer individuell vägledning.

​​​​​​​​Jag vill dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter så att fler kvinnor kan få rätt förutsättningar och information kring träning under och efter graviditet. I mitt arbete strävar jag efter att kvinnor ska känna sig stärkta​ inifrån och ut och hitta balansen mellan fysisk aktivitet och avslappning.

Anna R. Landaeus, träningsexpert för gravida och nyblivna mammor

Frågor och svar om Gravid- och mammaträning

Hur kommer jag igång med appen?
 

Ladda ner appen från App store eller Google play. Använd länkarna eller sök efter Gravid- och mammaträning eller Trygg-Hansa – så kommer den upp. Skapa sedan ett konto med ett eget användarnamn och lösenord. I nästa steg anger du din inloggningskod. Det går också bra att ange koden genom att klicka på ett låst pass under respektive kategori. Om du gör det så kan det se ut som att ingenting öppnar sig. Men om du loggar ur och in i appen igen så ska det börja att fungera.

Var hittar jag inloggningskoden?
 

Du hittar din inloggningskod i informationen du fick tillsammans med ditt försäkringsbrev på Mina sidor.

Vem riktar sig träningsövningarna till?
 

Träningsövningarna riktar sig till alla kvinnor som är gravida eller nyförlösta. Den passar både innan och efter en förlossning - från att du plussat på stickan till dess att du fått din bebis och kroppen ska läka.

Hur vet jag vilka träningspass som passar mig?
 

Det kan vara svårt att veta vilka träningspass som passar just dig och dina förutsättningar. Det enklaste är att du kontaktar vår träningsexpert Anna via funktionen Fråga Anna. Där kan du få en mer individuell vägledning.

Jag har inte tränat förut. Kan jag använda appen ändå?
 

Självklart! Vår träningsapp för mammor och gravida innehåller träning för alla, oavsett bakgrund och behov.

Behöver man några träningsredskap?
 

Nej, du kan träna många av passen helt utan några redskap. Vissa pass innehåller lättare redskap som ett träningsband, hantlar eller en yogamatta. Det finns även pass anpassade till gymmet. Men du behöver inte köpa någon utrustning för att kunna köra igång.

 

Har du rätt skydd för graviditeten?

En gravidförsäkring ger dig en tryggare väntan – och barnet i magen en tryggare start i livet.

Se pris och teckna gravidförsäkring