Reseförsäkring

Reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen​

Om du har en hemförsäkring hos oss ingår en reseförsäkring som gäller både i Sverige och utomlands i 45 dagar.​ ​ Läs mer om reseförsäkringen och vad som ingår i den nedan.​

Vi uppmanar dig att hålla dig informerad om hur coronaviruset påverkar resmålet. Om du ska resa till ett EU-land hittar du uppdaterad information för varje land på webbplatsen Re-open EU​.

 

Coronaviruset

Här hittar du information om intyg och hur våra försäkringar gäller i samband med coronaviruset.​

 

Innan du reser

Här kan du läsa om vad du behöver tänka på och packa ner innan du reser.

 

Resa utomlands med egen bil

Här hittar du information om hur din bilförsäkring gäller utomlands och vad du behöver ha med dig.

 

Om det händer något när du är utomlands

Vad händer om du råkar ut för något när du är utomlands?

 

Ska du resa till ett land som omfattas av sanktioner?

Internationella sanktioner kan påverka hur din försäkring gäller och vilken hjälp du kan få.

 

Försenade och inställda flyg

Har du eller ditt bagage blivit försenade på flygresan? Här hittar du information om ersättning.

​​Ska du resa utomlands? Då kan du behöva ett intyg om reseförsäkring

Vissa länder kräver ett intyg som visar att du har en reseförsäkring som gäller vid sjukdom, inklusive covid-19. Intyget visar också att du har en ansvarsförsäkring, något som krävs när du t.ex. åker skidor i Italien.​ Om du har en hemförsäkring hos oss har du även en reseförsäkring i 45 dagar. Logga in på Mina sidor och gå in på din hemförsäkring för att ladda ner intyg om reseförsäkring.

Ladda ner intyg på Mina sidor

​​​Så fungerar reseförsäkringen

Med den reseförsäkring som ingår i vår hemförsäkring är du skyddad på resan i upp till 45 dagar. Det gäller oavsett om du reser utomlands eller inom Sverige.

Så gäller din försäkring utomlands

Reseförsäkringen täcker bland annat kostnader om du eller någon i familjen måste söka läkarvård på grund av en sjukdom eller ett olycksfall under resan. Även om flera familjemedlemmar skulle drabbas betalar du bara en självrisk. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i villkoren för hemförsäkring​.

Förlängt reseskydd – gäller i mer än 45 dagar​

Om du ska vara borta på en resa i mer än 45 dagar behöver du teckna ett förlängt reseskydd. Det kan vara bra att tänka på om du (eller kanske dina tonåringar) ska ut på backpacking, tågluff, långresa eller kanske tillbringa ett par månader i ett utlandsboende. Ring oss på 0771–111 110 så hjälper vi dig. Tänk på att ett förlängt reseskydd och en Utökad reseförsäkring​ inte är samma sak!

Kortförsäkring – för dig och ditt bagage​

Din reseförsäkring ger ingen ersättning om du eller ditt bagage blir försenade. Men det gör ofta kortförsäkringen. I de flesta betalkorten ingår en kompletterande reseförsäkring för just de händelserna. Kortförsäkring är inget vi på Trygg-Hansa erbjuder – den har du hos din bank. Kolla med din bank vad som gäller för just dig!​​

Försäkring för studenter, utlandsstudenter och au pairer

Även du som har en studenthemförsäkring har en reseförsäkring som gäller i 45 dagar. Men om du ska ut i världen på utbytesstudier eller kanske jobba som au pair räcker inte en reseförsäkring. Istället kan du teckna vår Försäkring för utlandsstudent och au pair. Det är en hemförsäkring, reseförsäkring och olycksfallsförsäkring i ett.

​​

Utökad reseförsäkring – med avbeställningsskydd​

Utökad reseförsäkring tecknar du om du vill utöka ditt reseskydd med till exempel en avbeställningsförsäkring. Vårt tillägg har ett av marknadens bästa avbeställningsskydd och ger dig och familjen extra trygghet på resan. Det gäller för obegränsat antal resor och för de i familjen som omfattas av hemförsäkringen.

Du förstärker reseskyddet i din hemförsäkring med Utökad reseförsäkring på Mina Sidor. Om du är osäker på om du redan har tillägget, kan du se det på Mina sidor och i ditt försäkringsbrev.

Utökad reseförsäkring kan ge dig ersättning vid följande situationer:

  • Om du missar flyget eller tåget på grund av en trafikolycka eller extrem väderlek.
  • Om du måste avbryta en resa för att du blir sjuk eller råkar ut för en olycka.
  • Om du behöver avboka en resa, en hyrd stuga eller lägenhet för att du blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Då får du ersättning för resan eller hyreskostnaden med ända upp till 70 000 kronor per person.

Tänk på!​ Om du råkat ut för en flygförsening eller inställd avgång är det i första hand ditt flygbolag du ska vända dig till. Det gäller även om bagaget är försenat eller borttappat. Läs mer här om flygförseningar. ​

Teckna våra hemförsäkringar – reseförsäkring ingår

Hyreslägenhet, bostadsrätt, radhus, kedjehus eller villa? Har du en försäkring för ditt boende hos oss ingår vår reseförsäkring i denna.

 

Hemförsäkring villa

Försäkringen för dig som äger ditt hus. Skydd för huset, familjen och sakerna.

 

Hemförsäkring bostadsrätt

Anpassad för bostadsrätt. Skydd för hela familjen, lägenheten och era saker.

 

Hemförsäkring hyresrätt

För dig som hyr din bostad. Skydd för dig, din lägenhet och dina saker.

 

Hemförsäkring student

Hemförsäkring till studentpris! Skyddar dig, dina saker och din bostad.


Allt om reseförsäkringen

Läs de här om du vill veta mer om försäkringen

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret. För information om hur internationella sanktioner kan påverka din försäkring, läs mer här.