​​​​

Just nu går det inte att ringa oss på grund av tekniska problem. Som privatperson kan du lösa många ärenden på Mina sidor​.

 

​Nu är sommaren här och dags för båtsäsong 

Med båtsäsongen kommer dock även tjuvarna och det finns i dag tyvärr inget som tyder på att den uppåtgående trend vi haft av stöld av utombordsmotorer, kommer att mattas av .

Lås och kätting fungerar bra för att stoppa ”småtjuvarna”, men tyvärr är de organiserade ligorna numera väldigt professionella. Om de vill ta en motor så finns det tyvärr inte några mekaniska stöldskydd som stoppar dem, de sågar av hela akterspegeln om de så behöver.

Det vi kan se som fungerar för att stoppa tjuven är Båtsamverkan. Det innebär att gemensamt hålla koll på båtar nattetid och att hålla ögonen öppna under dagtid då man vistas vid bryggan. Trygg-Hansa rekommenderar att man engagerar sin båtklubb eller bryggrannar i Båtsamverkan.

Många stulna båtmotorer hittas av Polisen och Tullen när ligorna försöker skeppa dem utomlands. Med förfalskade dokument och identifikationsnummer är det dock svårt för Polisen att bevisa att motorerna är stulna. Därför rekommenderar vi alla som har ny utombordsmotor att märka dem med så kallade mikropunkter. Dessa syns inte med blotta ögat, men Polisen vet hur man hittar det och kan då identifiera motorn som stulen genom en enkel kontroll.