Husbilsförsäkring

Frågor? Ring Akademikerförsäkrings kundservice hos Trygg-Hansa 08-684 125 61

Teckna försäkring för din husbil
Med vår försäkring för husbil kan du känna dig trygg om något händer. Se ditt bästa pris och teckna online.
Se ditt bästa pris

​​​​​​​​​​​​Tryggt försäkrad på resan​

Var tar din nästa resa dig? Oavsett om målet är snötäckta berg eller milslånga stränder är det viktigt att du har med dig en bra försäkring. Vår husbilsförsäkring ger dig, dina passagerare och husbilen ett riktigt bra skydd. Låt oss ta hand om försäkringen, så kan du njuta av resan istället!​

.

 

Drulle ingår så klart!

Drulle, som ger ersättning om du till exempel tappar bort dina bilnycklar eller tankar fel bränsle, ingår i vår halv- och helförsäkring. ​

.

 

Om glasrutan spräcks

Du kan få ersättning om vindrutan spräcks eller krossas och behöver bytas. Får du ett stenskott på en ruta som kan lagas betalar du bara 100 kronor i självrisk. ​

.

 

Upp till 20 % rabatt

Du har alltid 5 % rabatt på hem- och bilförsäkring . Samla dina försäkringar hos oss och få upp till 20 % i samlingsrabatt.

Rätt försäkring för husbilen

Precis som för bilen måste du enligt lag ha en trafikförsäkring för din husbil. För att få ett bra skydd bör du även förstärka med en halv- eller helförsäkring. Här ser du exempel på vad vår husbilsförsäkring täcker och vad vi kan hjälpa dig med.​​

Ekonomisk hjälp om du krockar med husbilen

Din trafikförsäkring ersätter dig och dina passagerare om ni råkar ut för en trafikolycka. Trafikförsäkringen ger även ersättning för skador på det andra fordonet och på personerna du krockat med.

Snabbt vid din sida om husbilen går sönder

Skulle du få ett stenskott på en ruta, som går att laga betalar du bara 100 kr i självrisk. Och skulle husbilen gå sönder ser vi till att den bärgas till närmaste verkstad. Du får även ersättning om du måste avbryta en resa om husbilen stjäls eller om du har krockat.

När det inte riktigt gått som du tänkt dig

Drulleförsäkringen ger dig ersättning för skador som du själv orsakar på vitvaror eller fast inredning, som bänkskivor och bord. Den ersätter även om du tappar bort dina nycklar. Detta skydd gäller för husbilar som är yngre än 8 år.

Om det känns jobbigt efter en skada

I din försäkring ingår även hjälp hos en terapeut om du mår dåligt efter en olycka med husbilen. Du får också ersättning om du hamnar i en tvist eller krävs på skadestånd vid exempelvis en försäljning av husbilen eller om du krockar med någon.

Om du kolliderar eller någon krossar vindrutan

Med en helförsäkring får du det starkaste skyddet. Utöver allt som ingår i din halvförsäkring får du även ersättning om husbilen skadas, exempelvis i en krock eller om någon förstör husbilen. Du får också betalt för skador som orsakats av vatten som plötsligt strömmar ut från husbilens tank eller ledningar. Dessutom får du ersättning om exempelvis teven, middagsporslinet eller andra saker i husbilen förstörs vid en trafikolycka.

Extra bra skydd med tilläggsförsäkringar​

Genom att komplettera med tilläggen Självriskrabatt 3 000 kronor och Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet efter trafikolycka får du vårt bästa skydd för dig, dina passagerare och husbilen. Självriskrabatt sänker din självrisk om du exempelvis krockar med en älg eller om du råkar ut för skadegörelse. Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet ger dig ersättning och privat vård efter en olycka med husbilen.​ Läs mer om våra tilläggsförsäkringar.

Jämför och hitta rätt husbilsförsäkring​​

Här ser du en kortfattad beskrivning av försäkringens innehåll. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i​ ​​För- och efterköpsinformationen.

TrafikHalvHel​
Trafik
 
Du kan få ersättning för skador som ​drabbar förare, passagerare eller medtrafikanter. Det kan exempelvis vara ersättning för sjukhusvård eller förlorad arbetsinkomst. Du kan också få ersättning för skador som du orsakar på någon annans egendom, till exempel en bil eller ett staket.​
  
 
  
 
  
 
Brand
 
Du kan få ersättning för skador som orsakas av brand, ​​blixtnedslag eller explosion.
 
  
 
  
 
Glasrutor
 
Du kan få ersättning för vind-, sido- eller bakrutor som ​spräcks eller krossas.
 
  
 
  
 
Stöd och inbrott
 
Du kan få ersättning om bilen eller biltillbehör stjäls, eller om bilen eller tillbehör skadas i samband med inbrott eller stöld. Du får också ersättning om fastmonterad ljud- och bildutrustning som stjäls ur bilen, till exempel cd-spelare eller GPS.
 
  
 
  
 
Motor och elektronik
 
Du kan få ersättning för skador på motor, elektronik, växellåda och klimatanl​äggning ända upp till 12 000 mil under förutsättning att din bil inte är äldre än 8 år​.
 
  
 
  
 
Drulle
 
Du kan få ersättning om något skadas i husvagnens eller husbilens boendedel, eller om du blir av med bilnycklarna på grund av en plötslig och oförutsedd händelse. Vi står också för bärgningskostnaden till verkstad och rengöring av tanken om du har tankat fel drivmedel.
 
  
 
  
 
Bärgning
 
Du kan få bärgning till närmaste verkstad om bilen inte går att köra. Vi ersätter också kostnaden för transport av förare och passagerare till den plats där resan började eller till ​resans mål, beroende på vad som ligger närmast.
 
  
 
  
 
Reseavbrott
 
Du kan få ersättning för planerade resdagar om du tvingas avbryta en pågående resa på grund av att din husbil stjäls eller inte går att använda, om skadan kan ersättas av din halv- eller helförsäkring. Ersättningen är 300 kr per dag och du kan få ersättning för upp till 45 outnyttjade resdagar.
 
  
 
  
 
Krishjälp
 
Om du drabbas av en krisreaktion efter en skada får du upp till 10 behandlingstillfällen hos en terapeut eller psykolog som vi hänvisar dig till.
 
  
 
  
 
Ansvar
 
Du kan få ersättning om du krävs på skadestånd för skador som din husbil har orsakat på någons egendom. Till exempel om husbilens vattentank börjar läcka.
 
  
 
  
 
Rättsskydd
 
Du kan få ersättning om du hamnar i en tvist som kan prövas av allmän domstol. Tvisten kan röra en trafikolycka eller köp, försäljning eller reparation av bilen. Du får ersättning för dina advokatkostnader samt motpartens kostnader om du förlorar tvisten. Högsta ersättning är 250 000 kr.
 
  
 
  
 
Vagnskada​
 
Du kan få ersättning för yttre skador på din bil vid trafikolyckor, skadegörelse eller andra yttre olyckshändelser. Till exempel om ett träd faller över bilen eller om du kör på ​en lyktstolpe.
 
 
  
 
​​

Valbara tillägg​

Förstärk din försäkring med en eller flera tilläggsförsäkringar.  Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen. Du väljer tillägg när du tecknar försäkringen via knappen nedan. 

​ ​ ​
Självriskrabatt 3 000 kr​
 

Vi står för 3 000 kronor av din vagnskadesjälvrisk om husbilen behöver repareras efter skadegörelse, krock med djur, krock med utlandsregistrerat fordon eller en parkeringsskada. Halvförsäkrad husbil ger ersättning för reparationskostnader upp till 3 000 kronor. Du betalar ingen självrisk vid bärgning​.

  Tillägg
 
Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet
 

Gäller för dig och dina passagerare om ni skadas i en trafikolycka. Ger ersättning med upp till 600 000 kr vid nedsatt förmåga, så kallad medicinsk invaliditet, och tillgång till privat sjukvård.​​

  Tillägg
 ​

​​​​

Teckna  husbilsför​säkring​​​​​​​​​​

​Samla dina försäkringar och få rabatt!​​

Med allt på samma ställe blir livet lite lättare. Teckna flera försäkringar hos oss och få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har.

​Läs mer om vår samlin​gsrabatt

 
 
 
 

Har något hänt?​

Gör din anmälan enkelt och smidigt här.​

Anmäl skada
 
 
 
​ 

Logga in på Mina sidor

Du kan se och ändra dina försäkringar hos Trygg-Hansa​
​på Mina sidor.​

Logga in​​

Allt om försäkringen

Läs det här innan du tecknar husbilsförsäkring

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.​