Sjukkapital

Har du frågor? Ring Ledarnas kundservice hos Trygg-Hansa på 0771-111 656

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Ersättning om du blir sjukskriven riktigt länge

Det finns mycket som kan hända i livet, och ibland behövs en längre sjukskrivning. Men att vara sjukskriven riktigt länge kan förstås ge svåra följder även för din ekonomi. Då kan sjukkapitalförsäkringen ge ett välbehövligt tillskott.​

Vad ersätter försäkringen?

Den ersättning du får baseras på graden av sjukskrivning och storleken på det försäkringsbelopp du valde när du tecknade försäkringen.

 Du får ersättning om du varit sjukskriven på minst 25 procent i 18 månader. Då får du 15 procent av försäkringsbeloppet. När du varit sjukskriven i 30 månader på minst 25 procent får du ytterligare ersättning. Om du får sjukersättning från Försäkringskassan betalas försäkringsbeloppet ut direkt, inte efter ett visst antal månaders sjukskrivning. ​

Din ålder påverkar också ersättningen

Den ersättning du kan få påverkas även av din ålder: Från 41 års ålder baseras din ersättning på 75 procent av försäkringsbeloppet, från 51 års ålder på 50 procent av beloppet och från 61 års ålder på 25 procent av beloppet.

Hur länge gäller försäkringen?

Försäkringen gäller till och med den månad du fyller 65 år.​​

Vad kostar försäkringen?

Hur mycket försäkringen kostar beror på vilket försäkringsbelopp du väljer när du tecknar försäkringen. Det beror också på din ålder. Under Försäkringsbelopp och priser ser du vilka premier som är aktuella för dig.


Försäkringsbelopp och priser

För dig som är​ 18–​30 år
 
För dig som är 3150 år
 
För dig som är 5165 år
 

Vill du teckna försäkring? Ring oss! ​

För att teckna försäkring ringer du Ledarnas kundservice hos Trygg-Hansa. Du når oss vardagar 8–19 och helger 9–17.​

Ring 077​1-111 656

Få koll på vad som ingår​

Det är alltid viktigt att du vet vad som ingår i en försäkring. Vad täcker den? Vad täcker den inte? Läs mer om vad som ingår i försäkringen i vår för- och efterköpsinformation och de fullständiga villkoren för försäkringarna.

Om du har några frågor som du inte hittar svar på är du alltid välkommen att kontakta oss.
Ring oss på 0771-111 65​6 så hjälper vi dig! ​