Sjukvårdsförsäkring

Har du frågor? Ring Ledarnas kundservice hos Trygg-Hansa på 0771-111 656

Teckna Ledarnas personförsäkringar
Ledarnas personförsäkringar ger ett bra skydd i livet – för både liten och stor.
Teckna försäkring

​​​​​​​​​​Råd och hjälp med planerad vård​

Planerad vård när du behöver det och på tider som passar dig. Och med kompensation per försenad dag, om vi inte håller tidsramarna i vår vårdgaranti.

Med sjukvårdsförsäkring behöver du inte oroa dig för långa vårdköer när du är i behov av planerad vård, till exempel operation eller specialistvård. Istället är du garanterad vård inom ett rikstäckande nätverk av privata vårdgivare, när den behövs och på de tider som passar dig bäst efter samtal med Trygg-Hansas vårdplanering. 

​När du kontaktar Vårdplaneringen ​får du råd och hjälp av legitimerade sjuksköterskor. Välj själv hur du vill ta kontakt – du kan både chatta med Vårdplaneringen eller ringa på dem på 0771-111 656. ​Dy​gnet runt kan du få medicinska råd om sjukdomar och besvär. Hjälp med tidsbokning får du på vardagar 7–17.

Vårdgaranti med kompensation

Med alla Ledarnas sjukvårdsförsäkringar har du vårdgaranti. Garantin innebär att du får kompensation om vi inte kan hålla dessa tidsramar:

 • Kontakt med specialistläkare – inom 6 arbetsdagar ska du få en första kontakt i ett ärende. Garantin gäller inte om du enligt överenskommelse med Vårdplaneringen själv ska boka in tiden.
 • Tid till operation inom 14 arbetsdagar från det att Vårdplaneringen fått nödvändig medicinsk dokumentation.

Du kompenseras med 1 500 kronor per försenad dag i upp till 30 dagar.

Välj mellan tre nivåer av sjukvårdsförsäkring

Du väljer mellan tre nivåer: Bas, Premium och Premium Extra. Skillnaden är den vård som ingår, om du betalar någon självrisk och om du behöver remiss från den offentliga vården för att få planerad vård.

Med Premium Extra behöver du ingen remiss och betalar inte heller någon självrisk.

Sjukvård Bas – med remiss

För att kunna ta hjälp av Vårdplaneringen behöver du ha blivit utredd inom den offentliga vården och fått remiss till specialistläkare.

Vad ersätter försäkringen?

I Sjukvård Bas ingår:

 • Läkarbesök och specialistvård
  Vi ersätter kostnader för undersökning, diagnostisering och behandling.
 • Operation och sjukhusvård
  Vi ersätter operationsförberedande undersökning, operation och sjukhusvård.
 • Resor och logi
  Du får ersättning för resor och logi vid privat vård. Resekostnader ersätts om resan är längre än tio mil enkel resa. Du kan även få ta med någon som hjälper dig på resan, om hjälpen är medicinskt motiverad.
 • Eftervård efter operation
  Vi ersätter kostnader i upp till sex månader för eftervård som ordinerats av läkare efter operation och sjukhusvård.
 • Sjukgymnastik, naprapati, kiropraktik
  Vi ersätter behandling hos legitimerad fysioterapeut (sjukgymnastik), naprapat eller kiropraktor för upp till tio tillfällen (max tio timmar).
 • Psykologbehandling
  Vi ersätter behandling hos legitimerad psykolog för upp till tio tillfällen (max tio timmar).
 • Hjälpmedel
  Du får ersättning för ortopedtekniska hjälpmedel om de behövs för läkningen efter ett olycksfall eller sjukdom. Upp till 50 000 kronor.
 • Second opinion – ytterligare bedömning
  Second opinion innebär att du har rätt till ytterligare en medicinsk bedömning av en specialist. Det gäller till exempel om du står inför svåra medicinska ställningstaganden som gäller vård eller behandling av en skada eller sjukdom som omfattas av försäkringen.
 • Utökad vårdplanering
  Du kan få hjälp att boka privat vård även för ärenden som inte omfattas av försäkringen. Då betalar du direkt till vårdgivaren.
 • Kostnader för offentlig vård
  Vi ersätter patientavgifter för besök hos läkare i den offentliga vården, upp till högkostnadsskyddet.

Vill du teckna försäkring?

Du gör din ansökan enkelt och smidigt online. När du är klar signerar du med BankID.

Teckna försäkring

För att ansöka online behöver du ha BankID. Har du inte det? Då kan du istället ringa oss på 0771-111 656

Sjukvård Premium – med självrisk eller remiss

Med Premium behöver du ingen remiss från den offentliga vården, utan kan ta kontakt med Vårdplaneringen direkt om du behöver planerad vård. Du betalar självrisk för det första besöket hos en privat vårdgivare, men inte för övriga besök om du behöver ytterligare vård för samma besvär. Men har du fått en remiss kan du välja att använda den, och då behöver du inte betala någon självrisk.

Vad ersätter försäkringen?

Med Sjukvård Premium ingår:

 • Allt som ersätts i Sjukvård Bas
 • Dietist
  Vi ersätter behandling hos en legitimerad dietist för upp till 5 tillfällen (max 5 timmar) om du har remiss från läkare.
 • Logoped
  Vi ersätter behandling hos en legitimerad logoped för upp till 5 tillfällen (max 5 timmar) om du har remiss från läkare.
 • Kostnad för läkemedel
  Du får ersättning för receptbelagda läkemedel som du behöver på grund av en skada eller sjukdom som omfattas av försäkringen. Gäller upp till högkostnadsskyddet.

Vill du teckna försäkring?

Du gör din ansökan enkelt och smidigt online. När du är klar signerar du med BankID.

Teckna försäkring

För att ansöka online behöver du ha BankID. Har du inte det? Då kan du istället ringa oss på 0771-111 656


​Sjukvård Premium Extra – utan självrisk och remiss

Om du har Premium Extra kontaktar du Vårdplaneringen direkt när du behöver planerad vård. Du betalar inte någon självrisk och det finns inget krav på att du ska ha fått någon remiss – Vårdplaneringen hjälper dig till den vård du behöver.

Vad ersätter försäkringen?

Med Sjukvård Premium Extra ingår:

 • Allt som ersätts i Sjukvård Bas
 • Allt som ersätts i Sjukvård Premium
 • Hjärt- och kärlundersökning
  Du får hjärt- och kärlundersökning hos en vårdgivare som vi hänvisar till. Det ingår ersättning för en undersökning vartannat år.​
 • Viktreducerande operation
  Om du har ett BMI på minst 35 kan du ha rätt till en viktreducerande operation. Operation ska ske efter rekommendation och remiss från läkare och på någon av de kliniker som ingår i vårt medicinska nätverk.
 • ​ Missbruksbehandling​
  Försäkringen gäller för behandling av ett diagnostiserat missbruk, om du får diagnosen när försäkringen har gällt i två år. Vi ersätter kostnader för behandlingsprogram upp till 100 000 kronor.
 • ​Vaccinationskostnader
  Vi ersätter dina kostnader för vaccination upp till 2 000 kronor per år.
 • Tillfällig vistelse utomlands
  Om du tillfälligt vistas utomlands och behöver uppsöka vård får du ersättning för självrisken med upp till 5 000 kronor för vård som ersätts av till exempel din hemförsäkring eller reseförsäkring. Dessutom täcker försäkringen kostnader för fortsatt vård i Sverige.
 • Hemhjälp
  Efter en operation kan du få hemhjälp i upp till 20 timmar. Hemhjälpen kan till exempel hjälpa dig att städa, handla eller passa barn.
 ​

Vill du teckna försäkring?

Du gör din ansökan enkelt och smidigt online. När du är klar signerar du med BankID.

Teckna försäkring

För att ansöka online behöver du ha BankID. Har du inte det? Då kan du istället ringa oss på 0771-111 656

Hur länge gäller försäkringen?

Försäkringen gäller som längst tills du fyller 67 år, eller 70 år om du fortfarande är aktiv medlem i Ledarna, det vill säga yrkesverksam.

Vad kostar försäkringen?

Hur mycket försäkringen kostar beror på vilken nivå du väljer och din ålder. Under Priser kan du se vilka premier som kan vara aktuella för dig.


Priser​​

Sjukvård Bas
 
Sjukvård Premium
 
Sjukvård Premium Extra
 


Få koll på vad som ingår​

Det är alltid viktigt att du vet vad som ingår i en försäkring. Vad täcker den? Vad täcker den inte? Läs mer om vad som ingår i försäkringen i vår för- och efterköpsinformation och de fullständiga villkoren för försäkringarna. ​

Om du har några frågor som du inte hittar svar på ​ä​r du alltid välkommen​ att kontakta oss.
Ring 077​1-111 656 så hjälper vi dig!