Bilförsäkring

Har du frågor? Ring Ledarnas kundservice hos Trygg-Hansa på 0771-111 656

Få pris och teckna direkt
Bilförsäkring via Ledarna ger dig extra bra villkor och rabatt.
Teckna försäkring
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Trygg hela vägen med v​år bilförsäkring

Kör du mycket eller lite? På Europavägar i söder eller snirkliga grusvägar i norr? Hos oss hittar du en försäkring som passar, oavsett vad som stämmer in på dig. Välj mellan Bilförsäkring stor, helförsäkring, halvförsäkring och trafikförsäkring. Och som medlem i Ledarna har du även premiebefrielse. Den innebär att du kan slippa betala för din bilförsäkring om du blir ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven.

.

 

Alltid 10 % rabatt

Som medlem i Ledarna får du alltid minst 10 procents rabatt på våra bilförsäkringar.​

.

 

Drulle ingår

Räddningen om du till exempel tappar bort nycklarna eller tankar fel.

.

 

Ingen premie i tuffa tider

Som medlem i Ledarna slipper du betala för din bilförsäkring om du blir arbetslös eller sjukskriven i mer än sex månader. Blir du det kan du ansöka om premiebefrielse.​

Bilförsäkring stor – ​med extra många förmåner​

Bilförsäkring stor är för dig som verkligen tycker om din bil. Den är topp​rankad av Konsumenternas Försäkringsbyrå sedan april 2018. ​

Vårt mest omfattande skydd till din bil

I försäkringen ingår trafikförsäkringen som du behöver ha enligt lag, annars kan du välja en halv- eller helförsäkring.  Väljer du att teckna Bilförsäkring stor som en helförsäkring får du dessutom hjälp vid vagnskador, till exempel om du krockar eller kör in i något.

Allt om Bilförsäkring stor

Läs mer om vad som ingår i försäkringen och tilläggsförsäkringarna:

För- och efterköpsinformation
Produktfaktablad
Fullständiga villkor för bilförsäkring
​​

​​

Alla tilläggsförsäkringar ingår

I paketet Bilförsäkring stor ingår alla våra tilläggsförsäkringar, och några extra fördelar som du inte kan få på annat sätt:

  • Hyrbil
  • Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet
  • Självriskrabatt 3 000 kronor
  • Nybilsersättning 2 år
  • Motor och elektronik 10 år
  • Självriskrabatt 50 procent​

Helförsäkring – skydd för dig, dina passagerare och hela bilen ​

För att din bil ska ha ett komplett skydd efter att den har fyllt tre år och förlorat sin vagnskadegaranti bör du ha en helförsäkring. Helförsäkringen består av tre delar: trafikförsäkringen som du behöver ha enligt lag, halvförsäkringen som ger dig ett mer omfattande skydd och vagnskadeförsäkringen som hjälper vid yttre skador på din bil.

Smidig bedömning av skador efter krock

Med vår försäkring slipper du åka till verkstaden för att få bilens skador bedömda efter en krock. Skicka bilderna på skadorna till verkstaden, och åk dit först när det är dags att laga bilen.

Skräddarsy med tilläggsförsäkringar

Helförsäkringen ger ett bra skydd för dig och din bil, men du kan komplettera skyddet med tillägg som till exempel Hyrbil eller Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet.

Halvförsäkring – skydd för dig, dina passagerare och bilens inre ​

Inbrott i din bil, stenskott, bärgning och borttappade nycklar. Det är några exempel på vad vår halvförsäkring kan ge ersättning för. Den innehåller också det grundläggande skyddet som ingår i vår trafikförsäkring. Dessutom får du hjälp om du hamnar i rättstvist eller behöver gå och prata med någon efter att du varit med om en trafikolycka.

Inget skydd för vagnskador

Halvförsäkringen innehåller ingen vagnskadeförsäkring, alltså inget skydd för din bil om du till exempel krockar eller kör in i något.

Om din bil är nyare än tre år har du oftast ett sådant skydd från bilens tillverkare, så kallad vagnskadegaranti. Är bilen äldre än tre år behöver du en helförsäkring för att få det skyddet.​

​Utöka med tilläggsförsäkringar​

Halvförsäkringen ger​ skydd för dig och din bil, men du kan komplettera skyddet med tillägg som till exempel Hyrbil eller Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet.

Allt om halvförsäkringen

Läs mer om vad som ingår i halvförsäkringen och tilläggsförsäkringarna:.

För- och efterköpsinformation
Produktfaktablad
Fullständiga villkor för bilförsäkring


Har du redan vå​r bilförsäkring och vill utöka den? ​ ​
Det gör du enkelt på Mina sidor.​​

Trafikförsäkring – det du behöver ha enligt lag ​

Enligt lag behöver du ha en trafikförsäkring för att köra din bil. Trafikförsäkringen täcker kostnaderna om du råkar skada en person eller någons saker. Till exempel om du backar på en annan bil eller kör in i grannens brevlåda.

Inget skydd för din bil

Trafikförsäkringen ger ingen ersättning eller hjälp om något händer med din bil. Du får ingen ersättning för stenskott, repor, problem med motorn eller liknande. För att få det behöver du en halv- eller helförsäkring.

Komplettera din försäkring

Du kan komplettera trafikförsäkringen  med tillägget Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet.​

Allt om Trafikförsäkringen

Läs mer om vad som ingår i trafikförsäkringen och tilläggsförsäkringen:

För- och efterköpsinformation
Produktfa​ktablad
Fullständiga villkor för bilförsäkring


Har du redan vå​r bilförsäkring och vill utöka? ​ ​
Det gör du enkelt på Mina sidor.​​


Tilläggsförsäkringar som gör livet enklare om olyckan är ​framme​

Komplettera din bilförsäkring med tillägg som är relevanta för dig. Läs om tilläggen här, och lägg​ till dem när du teck​nar din försäkring.

Hyrbilsförsäkring – får vardagen att rulla på

Är du och familjen beroende av bilen för att få vardagslivet att gå runt? Teckna tilläggsförsäkringen Hyrbil, så står vi för större delen av hyrbilskostnaden om er egen bil inte går att köra.

Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet – för dig som ofta har barn i bilen

Med tillägget Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet får du och dina passagerare extra ersättning för vårdkostnader, rehabilitering och bestående skador efter en trafiko​lycka.​

Självriskrabatt 3 000 kronor – lägre självrisk och kostnadsfri bärgning

Med det här tillägget betalar du ingen självrisk för bärgning, och du minskar din självrisk med 3 000 kronor vid viltolyckor, skadegörelse
​oc​h godkända parkeringsskador.​​​

Har du redan vå​r bilförsäkring och vill göra tillägg? ​Det gör du enkelt på ​​​Mina sidor.​​

Hjälp med premien i tuffa tider

Om du blir ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven på heltid i mer än sex månader kan du slippa betala premien för bilförsäkringen inklusive tilläggsförsäkringar i upp till ett år. Blir du det ansöker du om premiebefrielse genom att fylla i en blankett. Läs mer i villkoret om premiebefrielse nedan.

Så länge kan du få premiebefrielse

Du kan få premiebefrielse som längst ett år under den tid du är arbetslös eller sjukskriven, och upp till 15 000 kronor sammanlagt för de bil- och hemförsäkringar som du har hos oss.

Det här behöver du uppfylla

Premiebefrielse kan du få när du har haft din bilförsäkring i ett år. Du behöver också ha fått arbetslöshetsersättning, aktivitetsstöd eller sjukpenning från Försäkringskassan under sex månader. Du ska även vara folkbokförd i Sverige.


Villkor för premiebefrielse