Hyrbil

​​​​​​​​En hyrbil får vardagen att gå runt

Har du vår Bilförs​äkring stor, eller tillägget Hyrbil? Då står vi för 75 procent av dygnshyran oc​h kilometerkostnaden om du behöver en hyrbil medan din egen repareras. Behöver d​​u ingen hyrbil får du istället ersättning i upp till 65 dagar medan bilen repareras.

Du bokar och hämtar hyrbilen

Ring och boka hyrbilen hos en av våra partner! När du anmäler krocken till oss får du ett ärendenummer. Ange det när du bokar hyrbilen. Då vet hyrbilsfirman att vi ska stå för största delen av kostnaden.

Europcar
0770-77 00 50
Hertz
0771-19 19 ​80
MABI
0774-43 44 44
Sixt
0771-89 00 00​

Tips!

 Kolla om någon av hyrbilsfirmorna har ett kontor i anslutning till din verkstad. Så att du slipper åka över halva stan för att hämta hyrbilen.​

Behöver du ingen hyrbil? Då får du ersättning

Om​ hyrbil ingår i din försäkring, men du faktiskt inte behöver någon bil under tiden din bil är på verkstaden kan du få kontantersättning i stället. Du får 150 kronor per dag som bilen repareras. Om din bil varit på reparation i mer än tio dagar behöver vi ett intyg från verkstaden som styrker det.

Ersättning för de dagar bilen faktiskt repareras

Tänk på att du bara får ersättning för hyrbil de dagar som din bil faktiskt repareras. Du får inte ersättning om din bil står kvar på verkstaden efter att den är färdig.

Om någon annan orsakade olyckan

Om det var någon annan som orsakade olyckan kan du få ersättning för hyrbil från den personens trafikförsäkring. Då spelar det ingen roll vilken försäkring du har hos oss. På Konsumenternas webbplats kan du läsa mer.

Ok, jag förstår