Sjukvård olycksfall

Har du frågor? Ring Ledarnas kundservice hos Trygg-Hansa på 0771-111 656

​​​Råd och planerad vård om du skadar dig​

Planerad vård när du behöver det och på tider som passar dig. Och med kompensation per försenad dag, om vi inte håller tidsramarna i vår vårdgaranti.

Med Sjukvård olycksfall behöver du inte oroa dig för långa vårdköer om du skadar dig i ett olycksfall och behöver planerad vård, till exempel operation eller annan specialistvård. Istället är du garanterad vård inom ett rikstäckande nätverk av privata vårdgivare.​

Det här ersätter din försäkring

Här kan du läsa vilket skydd du får – och du kan ha det hela livet ut.

Vårdplaneringen hjälper dig till vård

Hos Vårdplaneringen får du råd och hjälp av legitimerade sjuksköterskor, när du fått en remiss från den offentliga vården efter ett olycksfall. Du kontaktar dem enkelt – via Trygg-Hansas app, trygghansa.se eller på telefon. Rådgivningen har öppet dygnet runt även på helger och ger medicinska råd om sjukdomar och besvär. Hjälp att planera vård får du alla vardagar klockan 717. 

Du får vårdgaranti med kompensation

Med sjukvårdsförsäkringen har du dessutom vårdgaranti. Garantin innebär att du får kompensation om vi inte kan hålla dessa tidsramar:

  • Kontakt med specialistläkare inom 6 arbetsdagar. Då ska du ha fått en första kontakt i ett ärende. Garantin gäller inte om du enligt överenskommelse med Vårdplaneringen själv ska boka in tiden.
  • ​​Tid till operation inom 14 arbetsdagar från det att Vårdplaneringen fått nödvändig medicinsk dokumentation.

    Du kompenseras med 1 500 kronor per försenad dag i upp till 30 dagar.​​​


Pris: 27 kronor per månad när du är 55–64 år, och 54 kronor per månad när du har fyllt 65 år.

Vill du teckna försäkring? Ring oss! ​

För att teckna seniorförsäkring ringer du Ledarnas kundservice hos Trygg-Hansa. Du når oss vardagar 8–19 och helger 9–17.​

Ring 077​1-111 656

Få koll på vad som ingår​

Det är alltid viktigt att du vet vad som ingår i en försäkring. Vad täcker den? Vad täcker den inte? Läs mer om vad som ingår i försäkringen i vår för- och efterköpsinformation och de fullständiga villkoren för försäkringarna.

Om du har några frågor som du inte hittar svar på är du alltid välkommen att kontakta oss.
Ring 0771-111 656​ så hjälper vi dig!