Försäkring för entreprenadmaskin

​​​​​​Vår försäkring för entreprenadmaskin är anpassad för dig som till exempel äger en traktor, grävmaskin, hjullastare eller dumper. Vi vet att arbetet måste bli klart, ingen maskin får bli stående. Försäkra dig hos oss så ser vi till att du kan göra ditt jobb.

Snabb hjälp om något händer, så att verksamheten kan fortsättaSmidig skadeanmälan på det sätt som passar digVi skräddarsyr försäkringen efter dina behov – ring oss så hjälper vi dig

Ring oss på 0752 - 430 600​


Medlem i ME?

Som medlem i ME får du en särskilt förmånlig försäkring för dina anläggningsmaskiner. Läs mer om vår försäkring entreprenadmaskiner för ME-medlemmar. Som ME-medlem har du också flera andra förmåner, besök vår sida för ME-medlemmar.


 • ​Så hjälper vi dig om allt inte går som det ska

  Oväntade saker händer. Då ser vi till att din verksamhet påverkas så lite som möjligt. Försäkringen gäller för anläggningsmaskiner, till exempel grävare, hjullastare, traktor och dumper. Här ger vi några exempel på när du kan ha nytta av försäkringen:

  Snabb hjälp om maskinerna står

  Med vår halvförsäkring kan du bland annat få hjälp om maskinen stjäls eller utsätts för skadegörelse. Om anläggningsmaskinen blir stående så att verksamheten inte kan fortsätta kan du få ersättning om du har tecknat tilläggsförsäkringen Avbrott.

  Lättare väg tillbaka efter en olycka

  Efter en olycka kan maskinföraren må psykiskt dåligt, vilket kan påverka arbetet lång tid efteråt. Därför bekostar vi tio besök hos en terapeut eller psykolog, för krishjälp efter en skada som ersätts av försäkringen.

  Du kan också teckna tillägget Utökad personskada. Då kan föraren även få stöd i rehabiliteringen för att komma tillbaka till arbetet.

  Bra skydd om du backar in i en container

  Teckna helförsäkring så får du det bästa skyddet. Utöver allt som ingår i trafik- och halvförsäkringen ersätter vi dig för yttre skador (vagnskada) på maskinen, till exempel om du kör av vägen, backar in i en container eller kör på en annan maskin.

  Enkel skadehantering

  Om något händer anmäler du det enkelt på vår webbplats. Under dagtid når du oss även på telefon.
 • ​Innehållet i försäkringen

  Trafikförsäkringen måste du ha enligt lag, men för att få ett bra skydd bör du välja halv- eller helförsäkring. Du kan även förstärka skyddet med våra tilläggsförsäkringar.

  TrafikförsäkringHalvförsäkringHelförsäkring
  Trafikförsäkring
  Brand
  Glasrutor
  Stöld och inbrott
  Skadegörelse
  Krishjälp
  Rättsskydd fordon
  Vagnskada


  Lägg till en eller flera tilläggsförsäkringar så kan du känna dig extra lugn, till exempel om verksamheten blir stående för att anläggningsmaskinen är stulen.

Läs det här innan du tecknar din försäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Läs Förköpsinformationen innan du bestämmer dig för försäkringen. Där har vi sammanfattat de fullständiga villkoren.

För- och efterköpsinformation Entreprenadmaskin
För- och efterköpsinformation Entreprenadmaskin - ME-medlem
För- och efterköpsinformation Entreprenadmaskin - SÅ-medlem
För- och efterköpsinformation Entreprenadmaskin - SE-medlem

Försäkringsvillkor för maskiner och motorredskap


Vilken försäkring passar din verksamhet? Kontakta oss så skickar vi en offert!

Ring oss på 0752 - 430 600

Vill du prata med oss? Ring våra experter på kundservice.
Tel: 0752-430 600.

Du glömmer väl inte företaget?


Om företaget blir skadeståndsskyldigt eller hamnar i tvist, så behövs en ansvars- och rättsskyddsförsäkring.

Missa inte heller att försäkra företagets lokaler, medarbetare med mera.

Läs mer och teckna:
Trygga Firman för dig som arbetar med gräv och schakt