Allt du behöver veta om din bil

​​​​​​​Du kanske redan äger en eller flera bilar, eller så kanske du är på väg att köpa din allra första bil. När det kommer till att äga och ha en bil kan det finnas mycket att tänka på, exempelvis vilken försäkring du behöver, om du behöver extra skydd eller hur det egentligen fungerar när du ska ta med dig bilen på resan. 

Vi har samlat ett antal artiklar som berör saker kring din bil och som ska hjälpa dig i ett tryggt och enkelt bilägande. Vi erbjuder också flera olika bilförsäkringar​ som ska passa just din bil.

 • ​​Be​siktning

  ​​Visste du att du i princip kan besikta bilen när du vill? Med de nya reglerna är besiktningsperioden rörlig men det finns fortfarande tidsintervaller att förhålla sig till. Här har vi samlat information kring hur du lätt kan se när du bör besikta bilen och vad du som bilägare kan tänka på.

 • ​​Resa med bil

  Oavsett om du är en van bilresenär eller ska ta bilen ut i Europa för första gången så kan det vara bra att veta hur din bilförsäkring gäller utomlands. Vi har även listat de länder där du behöver ha ett så kallat Grönt kort. Läs vidare för att se om bilen är rätt försäkrad för din bilsemester.

 • ​Ställa av bilen

  ​Ditt körbehov kan ändras under året, antingen kör du mindre vissa perioder eller så kanske du förvarar bilen över vintern. Hur du ställer av bilen, vad som gäller och vilket skydd din bil har kan du läsa mer om i vår artikel om att ställa av bilen.​

 • ​Stenskott

  Ett vanligt litet stenskott på bilrutan kan lätt bli till en större glasskada. Men genom att agera smart kan du spara både tid och pengar, slippa större ingrepp på din bil och undvika onödiga utsläpp som belastar miljön. Undvik skador från stenskott.

 • ​Så byter du bilförsäkring

  ​Funderar du på att byta bilförsäkring? Kanske har ditt försäkringsbehov förändrats eller så vill du kanske byta din nuvarande försäkring. Vi vill att det ska vara enkelt att äga bil och att din bil ska ha den försäkringen som den behöver. Därför har vi samlat det du behöver veta för att byta din bilförsäkring här​.

Informationsikon 

Vill du veta vad du ska tänka på innan du anmäler en skada?
Läs mer om skadeanmälan här.