Reseförsäkring

Har något akut hänt utomlands? Ring SOS på +46 771 866 866​

Teckna reseförsäkring
Alla våra hemförsäkringar innehåller en reseförsäkring som gäller i 45 dagar. Teckna en hemförsäkring så får du reseskydd direkt!
Skaffa reseförsäkring här

Reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen​

Om du har en hemförsäkring hos oss ingår ett reseskydd som gäller både i Sverige och utomlands i 45 dagar.​ ​Här kan du läsa mer om reseförsäkringen, hur den fungerar och vad som ingår.

.

 

Gäller i hela världen

Charter till Kanarieöarna, camping på Västkusten eller långresa till Australien. Reseförsäkringen gäller för alla resmål!

.

 

Täcker sjukdomar och olycksfall

Reseskyddet ersätter dig om du eller någon i familjen måste söka läkarvård på grund av sjukdom eller olycksfall på resan.

.

 

45 dagars reseskydd – lätt att förlänga!

Reseförsäkringen gäller för resor i hela världen under resans första 45 dagar. Ska du vara borta längre? Lägg till förlängt reseskydd.

Vad är en reseförsäkring och vad täcker den?

Reseförsäkringen är den del av din hemförsäkring som skyddar dig och resten av familjen när ni är på resande fot. Den ger ersättning om någon av er skulle råka ut för en sjukdom eller ett olycksfall under resan och behöva vård i ett annat land. Även om flera familjemedlemmar skulle drabbas betalar du bara en självrisk.

Utökad reseförsäkring – ditt avbeställningsskydd

Utökad reseförsäkring är ett tillägg som du tecknar om du vill utöka försäkringen med ett avbeställningsskydd. Vårt tillägg har ett av marknadens bästa skydd och gäller för obegränsat antal resor för alla i familjen som omfattas av hemförsäkringen. Du lägger till Utökad reseförsäkring på Mina sidor​. Om du redan har tillägget kan du se det i ditt försäkringsbrev.

Utökad reseförsäkring kan ge dig ersättning vid flera situationer:

  • Om du missar flyget eller tåget på grund av en trafikolycka eller extrem väderlek.
  • Om du måste avbryta en resa för att du blir sjuk eller råkar ut för en olycka.
  • Om du behöver avboka en resa, en hyrd stuga eller lägenhet för att du blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Då får du ersättning för resan eller hyreskostnaden med ända upp till 70 000 kronor per person.

Tänk på!​ ​ Om du råkat ut för en flygförsening eller inställd avgång är det ditt flygbolag du ska vända dig till. Det gäller även om bagaget är försenat eller borttappat. Läs mer här om flygförseningar. ​

Förlängt reseskydd – gäller i mer än 45 dagar​

Om du ska vara borta på en resa i mer än 45 dagar behöver du teckna ett förlängt reseskydd. Det kan vara bra att tänka på om du (eller kanske dina tonåringar) ska ut på backpacking, tågluff, långresa eller kanske tillbringa ett par månader i ett utlandsboende. Ring oss på 0771–111 110 så hjälper vi dig. Tänk på att ett förlängt reseskydd och Utökad reseförsäkring​ inte är samma sak!

Kortförsäkring – för dig och ditt bagage

Din reseförsäkring ger ingen ersättning om du eller ditt bagage blir försenade. Men det gör ofta kortförsäkringen. I de flesta betalkorten ingår en kompletterande reseförsäkring för just de händelserna. Kortförsäkring är inget vi på Trygg-Hansa erbjuder – den har du hos din bank. Kolla med din bank vad som gäller för just dig!

Försäkring för studenter, utlandsstudenter och au pairer

Även du som har en studenthemförsäkring har en reseförsäkring som gäller i 45 dagar. Men om du ska ut i världen på utbytesstudier eller kanske jobba som au pair räcker inte en reseförsäkring. Istället kan du teckna vår Försäkring för utlandsstudent och au pair. Det är en hemförsäkring, reseförsäkring och olycksfallsförsäkring i ett.

 

Innan du reser

Här kan du läsa om vad du behöver tänka på och packa ner innan du reser.

 

Om du blir sjuk eller skadad utomlands

Vad händer om du råkar ut för något när du är utomlands?

 

Resa utomlands med egen bil

Här hittar du information om hur din bilförsäkring gäller utomlands och vad du behöver ha med dig.

 

Avbokad resa

Allt om avbeställningsskydd och vad som gäller om du behöver avboka en resa.

 

Försenade och inställda flyg

Har du eller ditt bagage blivit försenade på flygresan? Här hittar du information om ersättning.

 

Studera utomlands

För dig som ska studera utomlands. Reseförsäkring, hemförsäkring och olycksfallsförsäkring i ett.

 

Länder med sanktioner

Internationella sanktioner kan påverka hur din försäkring gäller och vilken hjälp du kan få.

 

Coronaviruset

Här hittar du information om intyg och hur våra försäkringar gäller i samband med coronaviruset.​

​​​​​​​​Ladda ner reseintyg

Vissa länder kräver ett intyg som visar att du har en reseförsäkring som gäller vid sjukdomar och olycksfall. En del länder kräver också ett intyg som visar att du har en ansvarsförsäkring som gäller om du skulle orsaka någon annan person en skada. Du som har en hemförsäkring hos oss kan ladda ner ditt reseintyg direkt på Mina sidor. Gå till fliken Försäkringar, välj din hemförsäkring och scrolla ner till fliken som heter Inför resan.

Ladda ner reseintyg här

Teckna våra hemförsäkringar – reseförsäkring ingår

Reseförsäkringen ingår i din hemförsäkring oavsett hur du bor. Välj ditt boende nedan och gå vidare för att teckna.

 

Hemförsäkring villa

Försäkringen för dig som äger ditt hus. Skydd för huset, familjen och sakerna.

 

Hemförsäkring bostadsrätt

Anpassad för bostadsrätt. Skydd för hela familjen, lägenheten och era saker.

 

Hemförsäkring hyresrätt

För dig som hyr din bostad. Skydd för dig, din lägenhet och dina saker.

 

Hemförsäkring student

Hemförsäkring till studentpris! Skyddar dig, dina saker och din bostad.Allt om försäkringen

Läs det här innan du tecknar din försäkring​

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret. 


Vanliga frågor och svar

Vad ska jag göra om jag råkar ut för något akut utomlands?
 

Om du befinner dig på resa utanför Sverige och har råkat ut för en akut sjukdom eller ett olycksfall ska du i första hand kontakta vårt assistansbolag SOS International. De är bemannade dygnet runt för att hjälpa dig med de kostnader och de transportbehov som uppstår, till och med om du eller någon annan i familjen behöver transport hem till Sverige för fortsatt vård.

Här kan du läsa mer om vad du ska göra om du blir sjuk eller skadad utomlands.

Vad är Försäkringskassans EU-kort och hur beställer jag det?
 

Försäkringskassans EU-kort ska du alltid ha med dig när du reser (utanför Norden). Det är ett bevis på att du som EU-medborgare har rätt till gratis sjukvård på offentliga sjukhus inom EU/ESS/Schweiz och Storbritannien. Läs mer och beställ ditt EU-kort på Försäkringskassans hemsida.

Behöver jag ha en reseförsäkring om jag har Försäkringskassans EU-kort?
 

Ja, det behöver du. Försäkringskassans EU-kort gäller inte för mer omfattande sjukvård eller transport hem till Sverige om du skulle behöva det. EU-kortet gäller inte heller i resten av världen, så ska du ut på långresa – kom ihåg att teckna en reseförsäkring i god tid innan du åker och ta med dig ditt reseintyg. Du laddar ner reseintyget på Mina sidor. Gå till fliken Försäkringar, välj din hemförsäkring och scrolla ner till Inför resan.

Hur får jag ersättning från reseförsäkringen?
 

Du får ersättning från din reseförsäkring genom att anmäla skadan eller sjukdomen till oss på webben eller via telefon på 0771-110 110.

Måste jag ha sökt vård för att reseförsäkringen ska gälla?
 

Ja, en förutsättning för att reseförsäkringen ska gälla är att du har sökt vård på resmålet under restiden. Vid sjukdomar som kräver mindre behandling, till exempel förkylning och magsjuka, godkänner vi att du har haft kontakt med en digital vårdgivare. Du får ersättning som tidigast från första läkarkontakten.

Vad gäller om jag blir sjuk eller skadad innan resan men vill resa ändå?
 

Om du blir sjuk eller behandlas för en skada innan resan men vill resa ändå rekommenderar vi att du gör en medicinsk förhandsbedömning innan du åker. Det innebär att en läkare bedömer hur stor risk det är att du kan behöva vård under resan. Sådan vård betalar du alltid för själv, eftersom reseskyddet bara gäller skador och sjukdomar som uppstår på resan. En medicinsk förhandsbedömning kan vara bra att göra även för dig som har en kronisk sjukdom. Läs mer och få medicinsk förhandsbedömning.

Vad händer om jag blir sjuk eller skadad innan eller på resan och behöver avboka?
 

Om du har tillägget Utökad reseförsäkring kan du få ersättning för kostnader som du inte nyttjat. Det gäller både om något händer innan resan – och om något händer under resan. Det kan till exempel vara att du blivit akut sjuk, har drabbats av ett olycksfall, blir inlagd på sjukhus eller tvingas åka hem för vård i Sverige. Behöver du boka av en resa för att du är sjuk eller skadad? Läs här.