Söndag 24/10 mellan kl 04-16 uppdaterar vi ​våra system. Under denna tid kan det tidvis vara problem att teckna en fordonsförsäkring.​

Reseförsäkring

​​​Slappna av under resan med reseförsäkring

Med den reseförsäkring som ingår i vår hemförsäkring, är du skyddad på resan i upp till 45 dagar. Det gäller oavsett om du reser utomlands eller inom Sverige.

Så gäller din försäkring utomlands

Reseförsäkringen som ingår i vår hemförsäkring gäller för resor i upp till 45 dagar. Försäkringen täcker bland annat kostnader för om någon i familjen måste söka läkarvård på grund av en sjukdom eller ett olycksfall under resan. Via appen HelpMe kan du också få kostnadsfri hjälp digitalt på plats, på ditt eget språk. Läs mer om HelpMe-appen.

Även om flera familjemedlemmar skulle drabbas av något under resan så betalar du bara en självrisk. Om du vill utöka ditt skydd med till exempel en avbeställningsförsäkring, kan du teckna vårt tillägg Utökad reseförsäkring.

Reseförsäkringen gäller bara på fritiden, alltså inte under eventuell arbetstid eller skoltid. Försäkringen gäller inte heller om du ägnar dig åt riskfyllda aktiviteter på resan. Du hittar en sammanfattning av reseförsäkringen i för- och efterköpsinformationen under Försäkringar på Mina sidor. Där hittar du också det fullständiga villkoret.

Förlängt reseskydd - mer än 45 dagar

Om du ska vara borta i mer än 45 dagar behöver du teckna ett förlängt reseskydd. Ring oss på 0771–111 110 så hjälper vi dig.

Utökad reseförsäkring med avbeställningsskydd – ett extra skydd

Vårt tillägg Utökad reseförsäkring har ett av marknadens bästa avbeställningsskydd och ger dig och familjen extra trygghet på resan. Det gäller för obegränsat antal resor och för de i familjen som omfattas av hemförsäkringen. Du kan till exempel få ersättning vid följande situationer:

  • Om du missar flyget eller tåget på grund av en trafikolycka eller extrem väderlek.
  • Om du måste avbryta en resa för att du blir sjuk eller råkar ut för en olycka.
  • Om du behöver avboka en resa, en hyrd stuga eller lägenhet för att du blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Då får du ersättning för resan eller hyreskostnaden med ända upp till 70 000 kronor per person.

Du förstärker reseskyddet i din hemförsäkring med Utökad reseförsäkring på Mina Sidor. Om du är osäker på om du redan har tillägget, kan du se det på Mina sidor och i ditt försäkringsbrev.

Kortförsäkring – för dig och ditt bagage

Din reseförsäkring ger ingen ersättning om du eller ditt bagage blir försenade – men det kan en kortförsäkring göra. I de flesta korten ingår en kompletterande reseförsäkring för just de händelserna. Kolla med din bank vad som gäller för just dig!


 
 
 
 

Har något hänt?

Gör din anmälan enkelt och smidigt här online på trygghansa.se

Anmäl skada
 
 
 
 

Logga in på Mina sidor

Du kan se och ändra dina försäkringar enkelt inne på Mina sidor.

Logga in

Allt om reseförsäkringen

Läs de här om du vill veta mer om försäkringen

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret. För information om hur internationella sanktioner kan påverka din försäkring, läs mer här.


Ok, jag förstår