ReseförsäkringSå här fungerar din reseförsäkring

Om du har en hemförsäkring hos oss ingår en reseförsäkring, som gäller både i Sverige och utomlands i 45 dagar. ​ Läs mer om reseförsäkringen nedan.​

Under pandemin uppmanar vi dig att tänka efter noga innan ​en resa och att hålla dig informerad om hur smittan påverkar resmålet. Om du ska resa till ett EU-land hittar du uppdaterad information för varje land på webbplatsen Re-open EU​.

 

Coronaviruset

Här hittar du information om intyg och hur våra försäkringar gäller i samband med coronaviruset.​

 

Innan du reser

Här kan du läsa om vad du behöver tänka på och packa ner innan du reser.

 

Resa utomlands med egen bil

Här hittar du information om hur din bilförsäkring gäller utomlands och vad du behöver ha med dig.

 

Om det händer något när du är utomlands

Vad händer om du råkar ut för något när du är utomlands?

 

Ska du resa till ett land som omfattas av sanktioner?

Internationella sanktioner kan påverka hur din försäkring gäller och vilken hjälp du kan få.

 

Försenade och inställda flyg

Har du eller ditt bagage blivit försenade på flygresan? Här hittar du information om ersättning.

​​Ska du resa utomlands? Då kan du behöva ett intyg om reseförsäkring

Vissa länder kräver ett intyg som visar att du har en reseförsäkring som gäller vid sjukdom, inklusive covid-19. Intyget visar också att du har en ansvarsförsäkring, något som krävs när du t.ex. åker skidor i Italien.​ Om du har en hemförsäkring hos oss har du även en reseförsäkring i 45 dagar. Logga in på Mina sidor och gå in på din hemförsäkring för att ladda ner intyg om reseförsäkring.

Ladda ner intyg på Mina sidor

​​​Slappna av under resan med reseförsäkring

Med den reseförsäkring som ingår i vår hemförsäkring, är du skyddad på resan i upp till 45 dagar. Det gäller oavsett om du reser utomlands eller inom Sverige.

Så gäller din försäkring utomlands

Reseförsäkringen som ingår i vår hemförsäkring gäller för resor i upp till 45 dagar. Försäkringen täcker bland annat kostnader för om någon i familjen måste söka läkarvård på grund av en sjukdom eller ett olycksfall under resan.

Även om flera familjemedlemmar skulle drabbas av något under resan så betalar du bara en självrisk. Om du vill utöka ditt skydd med till exempel en avbeställningsförsäkring, kan du teckna vårt tillägg Utökad reseförsäkring.

Reseförsäkringen gäller bara på fritiden, alltså inte under eventuell arbetstid eller skoltid. Försäkringen gäller inte heller om du ägnar dig åt riskfyllda aktiviteter på resan. Du hittar en sammanfattning av reseförsäkringen i för- och efterköpsinformationen under Försäkringar på Mina sidor. Där hittar du också det fullständiga villkoret.

Förlängt reseskydd - mer än 45 dagar

Om du ska vara borta i mer än 45 dagar behöver du teckna ett förlängt reseskydd. Ring oss på 0771–111 110 så hjälper vi dig.

Försenat eller inställt flyg?

Om du råkat ut för en flygförsening eller inställd avgång är det i första hand ditt flygbolag du ska vända dig till. Det gäller även om bagaget är försenat eller borttappat.Läs mer här om flygförseningar.

​​

Utökad reseförsäkring med ​avbeställningsskydd – ett extra skydd

Vårt tillägg Utökad reseförsäkring har ett av marknadens bästa avbeställningsskydd och ger dig och familjen extra trygghet på resan. Det gäller för obegränsat antal resor och för de i familjen som omfattas av hemförsäkringen. Du kan till exempel få ersättning vid följande situationer:

  • Om du missar flyget eller tåget på grund av en trafikolycka eller extrem väderlek.
  • Om du måste avbryta en resa för att du blir sjuk eller råkar ut för en olycka.
  • Om du behöver avboka en resa, en hyrd stuga eller lägenhet för att du blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Då får du ersättning för resan eller hyreskostnaden med ända upp till 70 000 kronor per person.

Du förstärker reseskyddet i din hemförsäkring med Utökad reseförsäkring på Mina Sidor. Om du är osäker på om du redan har tillägget, kan du se det på Mina sidor och i ditt försäkringsbrev.

Kortförsäkring – för dig och ditt bagage

Din reseförsäkring ger ingen ersättning om du eller ditt bagage blir försenade – men det kan en kortförsäkring göra. I de flesta korten ingår en kompletterande reseförsäkring för just de händelserna. Kolla med din bank vad som gäller för just dig!

Teckna våra hemförsäkringar – reseförsäkring ingår

Hyreslägenhet, bostadsrätt, radhus, kedjehus eller villa? Har du en försäkring för ditt boende hos oss ingår vår reseförsäkring i denna.

 

Hemförsäkring villa

Försäkringen för dig som äger ditt hus. Skydd för huset, familjen och sakerna.

 

Hemförsäkring bostadsrätt

Anpassad för bostadsrätt. Skydd för hela familjen, lägenheten och era saker.

 

Hemförsäkring hyresrätt

För dig som hyr din bostad. Skydd för dig, din lägenhet och dina saker.

 

Hemförsäkring student

Hemförsäkring till studentpris! Skyddar dig, dina saker och din bostad.


 
 
 
 

Har något hänt?

Gör din anmälan enkelt och smidigt här online på trygghansa.se

Anmäl skada
 
 
 
 

Logga in på Mina sidor

Du kan se och ändra dina försäkringar enkelt inne på Mina sidor.

Logga in

Allt om reseförsäkringen

Läs de här om du vill veta mer om försäkringen

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret. För information om hur internationella sanktioner kan påverka din försäkring, läs mer här.