Reseförsäkring

Slappna av under resan med rätt försäkring

Ska du ut på semester och kommer tillbaka till Sverige inom 45 dagar behöver du oftast inte teckna en separat reseförsäkring. Då räcker det med det Reseskydd som ingår i vår hemförsäkring.

Reseskyddet gäller för resor upp till 45 dagar och täcker bland annat kostnader om någon i familjen måste söka läkarvård på grund av sjukdom eller olycksfall. Du behöver bara betala en självrisk även om flera familjemedlemmar drabbas.

Reseskyddet gäller bara på fritiden, alltså inte under arbetstid eller skoltid utomlands. Det gäller heller inte i länder som Utrikesdepartementet avråder från att resa till. Du hittar en sammanfattning av Reseskyddet i din för- och efterköpsinformation under Mina försäkringar på Mina sidor. Där hittar du också det fullständiga villkoret.   


Om du ska resa i mer än 45 dagar

Om du ska resa i mer än 45 dagar behöver du teckna ett Förlängt reseskydd. Det gör du på Mina sidor under Inför resan.


Avbeställningsskydd - ett extra skydd inför resan

Tilläggsförsäkringen Utökad Reseförsäkring med ett av marknadens bästa avbeställningsskydd ger dig och familjen en extra trygghet på resan. Det gäller för obegränsat antal resor och för de i familjen som omfattas av hemförsäkringen.
Situationer när tillägget är extra bra att ha:

Om du behöver avboka en resa, en hyrd stuga eller lägenhet för att du blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Då får du ersättning för resan eller hyreskostnaden med ända upp till 70 000 kr per person.Om du missar flyget eller tåget på grund av en trafikolycka eller extrem väderlek.Om du måste avbryta en resa för att du blir sjuk eller råkar ut för en olycka.
Läs mer om Utökad reseförsäkring i för- och efterköpsinformationen för våra hemförsäkringar:

Förköpsinformation för hyresrätt och bostadsrätt (pdf)
Produktfaktablad för hyresrätt och bostadsrätt (IPID
Förköpsinformatin för villa (pdf)
Produktfaktablad för villa (IPID)