Taxiförsäkring

Vår taxiförsäkring är anpassad för dig som har en eller flera taxibilar. Vi vet att allt måste rulla på. Ingen taxi får bli stående och passagerarna ska snabbt komma fram. Försäkra dig hos oss så hjälper vi dig att göra ett bra jobb.

Snabb hjälp om något händer – så att verksamheten kan fortsättaSmidig skadeanmälan på det sätt som passar dig Vi skräddarsyr försäkringen efter dina behov

Ring oss på 0752 - 430 600


Medlem i Svenska Taxiförbundet?

Du som är med i Svenska Taxiförbundet får särskilda förmåner när du försäkrar dig och din bil hos oss. Läs mer om våra försäkringar för Svenska Taxiförbundets medlemmar.

Så hjälper vi dig om allt inte rullar som det ska

Oväntade saker händer. Då ser vi till att ditt arbete påverkas så lite som möjligt. Här är några exempel på hur vi hjälper dig när du är försäkrad hos oss.

Snabbt vid din sida om bilen stannar på vägen

Med vår halvförsäkring kan du bland annat få hjälp med bärgning till verkstaden om taxibilen stannar på vägen. Bärgaren kan ofta hjälpa till på plats, till exempel med batteriladdning eller med hjulbyte vid en punktering. 

Om bilen blir stående så att verksamheten inte kan fortsätta, kan du få ersättning om du har tecknat tilläggsförsäkringen Avbrott.

Lättare väg tillbaka efter en trafikolycka eller ett överfall

Efter en trafikolycka eller ett överfall kan man må dåligt psykiskt, vilket kan påverka arbetet lång tid efteråt. Därför bekostar vi tio besök hos en terapeut eller psykolog, för krishjälp efter en skada som ersätts av taxiförsäkringen.

Du kan också teckna tillägget Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet. Då kan du få snabb vård för att komma tillbaka till arbetet.

Bra skydd om du backar in i en stolpe eller någon repar lacken

Teckna helförsäkring så får du det bästa skyddet. Utöver allt som ingår i trafik- och halvförsäkringen ersätter vi dig för yttre skador (vagnskada) på bilen, till exempel om det ramlar ner is och snö på den eller om bilen utsätts för skadegörelse.

Enkel skadehantering

Om något händer anmäler du det enkelt på vår webbplats. Under dagtid når du oss även på telefon.

Läs vidare

Innehållet i försäkringen

Trafikförsäkringen måste du ha enligt lag, men för att få ett bra skydd bör du utöka till halv- eller helförsäkring. I helförsäkringen ingår allt i halvförsäkringen plus ersättning för vagnskador. Du kan även förstärka skyddet med våra tilläggsförsäkringar.

TrafikförsäkringHalvförsäkringHelförsäkring
Trafik
Brand
Stöld och inbrott
Skadegörelse
Djurkollision självriskreducering
Bärgning
Rån
Passagerares resgods
Krishjälp
Rättsskydd fordon
Vagnskada

​Lägg till en eller flera tilläggsförsäkringar ​så kan du känna dig extra lugn.

Läs det här innan du tecknar din försäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Läs För- och efterköpsinformationen innan du bestämmer dig för försäkringen. Där har vi sammanfattat de fullständiga villkoren.

För- och efterköpsinformation Taxi
Fullständiga villkor Taxi


Vilken försäkring passar din verksamhet? Kontakta oss så skickar vi en offert!

Ring oss på 0752 - 430 600

Vill du prata med oss? Ring våra experter på kundservice.
Tel: 0752-430 600.

Du glömmer väl inte företaget?

Om företaget blir skadeståndsskyldigt eller hamnar i tvist, så behövs en ansvars- och rättsskyddsförsäkring.

Missa inte heller att försäkra företagets lokaler, medarbetare med mera.

Läs mer och teckna:
Trygga Firman för dig som jobbar inom transport och åkeri