Veteranbilsförsäkring

Vill du teckna en veteranbilsförsäkring?
Hos oss får du en försäkring som passar just dig och din bil. Anpassad för din bils ålder, modell och historik. Ring oss för att få ditt bästa veteranbilspris.
Ring oss för ditt bästa pris

​​En riktig entusiastförsäkring!

Har du en fin gammal bil som du gärna meckar med hemma i garaget? ​Du kanske visar upp den på utställningar till och med? Då behöver du en veteranbilsförsäkring. Om du går i tankar på att köpa en veteranbil behöver du också vara medveten om att de behöver en extra noggrann omsyn.

.

 

Om det brinner

Du kan få ersättning om bilen skadas av brand, blixtnedslag eller explosion.

.

 

Drulle ingår

Tappat nycklarna eller tankat fel bränsle? Vi hjälper dig. Drulle ingår i vår halv- och helförsäkring. ​

.

 

Rättsskydd

Du kan få ersättning om du hamnar i en tvist som kan prövas av allmän domstol.

​​

Vad är en veteranbilsförsäkring?

Vår veteranbilsförsäkring finns som trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring​. Trafikförsäkringen är obligatorisk men ingår bland annat i halvförsäkringen som ger skydd mot brand, glasskador och rättskydd. Tecknar du en helförsäkring skyddas du även mot vagnskador.

Viktigt att tänka på med en äldre bil

När du ska köpa en äldre bil kan det vara bra att undersöka bilens kvalitet och hur lätt eller svårt det är att hitta reservdelar till just din modell.​​ Vi har tagit fram en checklista för dig som vill köpa en begagnad bil.

​​​

Provkör bilen

Precis som vid köp av andra begagnade bilar kan det vara bra att provköra bilen för att se så att bromsar, koppling och växellåda fungerar som de ska.

Leta efter rost

När du tittar på bilen, undersök den noga. Du kanske inte ser någon rost på själva karossen men rost kan gömma sig både under bilen och i svårupptäckta små vrår.

Undersök om bilen har reparerats

Eftersom bilen har några år på hjulen har den säkert reparerats några gånger. Be om att få se stärkande underlag, till exempel kvitton, för reparationerna eftersom det kan påverka, och även ge, indikationer på bilens värde och kondition.

Vad kostar en veteranbilsförsäkring?

Priset sätts unikt för din bil beroende på ålder, modell och historik. Högsta ersättning är 100 000 kr men värdet kan höjas mot en tilläggspremie. För att klassas som veteranbil måste din bil uppfylla vissa kriterier.
  • Bilen är 30 år eller äldre i modellen.
  • Den används inte yrkesmässigt.
  • Bilen körs högst 500 mil per år.

Om de här kriterierna inte stämmer för just din bil är det mer fördelaktigt att teckna en ​vanlig bilförsäkring.


Allt om försäkringen

Läs det här innan du tecknar halvförsäkringen.

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.


 QuickQuotePlaceHolder