Terrängfordonsförsäkring

​​​​​​​Försäkring för trygghet i terräng och förvaring

Praktisk hjälp i skogen, avkopplande turer i naturen, enkla transporter … Visst är det skönt att ha en egen terränghjuling. Med rätt försäkring får du dessutom ett bra skydd om något händer.

Rätt försäkring för din terränghjuling

Precis som för bilen måste du enligt lag ha en trafikförsäkring för terränghjuling, fyrhjuling och ATV. För att få ett bra skydd bör du även förstärka med en halv- eller helförsäkring. Hos oss får du en försäkring som gäller både när du kör din terränghjulingen och när den står förvarad. Här ser du exempel på vad försäkringen täcker. Mer information hittar du i För- och efterköpsinformationen.

Har du en MC-registrerad fyrhjuling?

​Då kan du se ditt pris och teckna här.​

Vad kostar försäkringen?

Ring oss på 0771-11 11 10 för prisuppgift och för att teckna direkt!

Innehållet i terrrängfordonsförsäkringen:

  TrafikHalvHel
Trafik      
 Brand   
Glasrutor   
Stöld och inbrott   
Rättsskydd   
Krishjälp   
Vagnskada 

 

Ersättning om du kör in i ett träd eller välter

Trafikförsäkringen ersätter om du eller din passagerare råkar ut för en olycka, till exempel om du kör in i ett träd eller om terränghjulingen välter. Vi ersätter även skadorna som du orsakat personer och andra fordon om du har krockat.

Hjälp om din terränghjuling blir stulen eller ett stenskott förstör sikten

Med en halvförsäkring får du ersättning om någon stjäl din terränghjuling eller om den skadas i en brand. Skulle du få ett stenskott, så ersätter vi även det. Dessutom ersätter vi dig om din skyddsutrustning förstörs, exempelvis om du ramlar av fyrhjulingen och får en spricka i hjälmen.

Ersättning om fyrhjulingen fastnar i ett hål eller någon vandaliserar den

Med en helförsäkring får du ett ännu starkare skydd. Utöver allt som ingår i din trafikförsäkring och halvförsäkring, får du också ersättning om din egen fyrhjuling skadas, t.ex. om du krockar, fastnar i ett hål eller om någon förstör den.

Någon att prata med efter en svår händelse

Om du mår psykiskt dåligt efter en olycka med terränghjulingen kan det vara tryggt att få stöd av en terapeut. Därför ingår även ett krisskydd i din försäkring. Du får också ersättning om du hamnar i en tvist och krävs på skadestånd vid exempelvis en försäljning eller om du krockat med någon.

Läs det här innan du tecknar din terrängfordonsförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i För- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både För- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

För- och efterköpsinformation terrängfordonsförsäkring
Produktfaktablad terrängfordonsförsäkring (IPID)
Villkor terrängfordonsförsäkring

Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om samlingsrabatten.

Köra fyrhjuling - regler och risker

Att köra fyrhjuling fantastiskt roligt men känner du till alla regler och risker som finns? Transportstyrelsen har tagit fram en broschyr där du kan få en bra översikt vad som gäller och hur du kan undvika olyckor.