Husbilsförsäkring

​​​​​​​​​Trygghet på resans väg

Jylland, fjällen eller kanske det årliga besöket på campingen i Bohuslän? Visst är det skönt att åka på semester med husbilen? Med en ordentlig försäkring blir dessutom semestern tryggare om något händer.

Se ditt bästa pris

Rätt försäkring för husbilen

Precis som för bil måste du enligt lagen trafikförsäkra din husbil och det är viktigt att du gör det samma dag du köper den. För att få ett bra skydd bör du även teckna en halv- eller helförsäkring. Här ser du exempel på vad vår husbilsförsäkring täcker. Mer information hittar du i
för- och efterköpsinformationen.

Ekonomisk hjälp om du krockar med husbilen

Din trafikförsäkring ersätter dig och dina passagerare om ni råkar ut för en trafikolycka, t.ex. krockar med en bil. Trafikförsäkringen ger även ersättning för skador på det andra fordonet och på personerna du krockat med.

Ersättning om husbilen eller extradäcken blir stulna

Väljer du att halvförsäkra husbilen får du ersättning om den blir stulen eller om någon stjäl din GPS, extradäck, förtält, stereo, cykelhållaren eller något annat som hör till husbilen. Om husbilen inte körts mer än 12 000 mil och är yngre än 8 år, så täcker försäkringen även skador på motorn, växellådan och elektroniken i husbilen. Du får även ersättning om husbilen skadas i en brand.

Snabbt vid din sida om husbilen går sönder

Skulle du få ett stenskott på en ruta, som går att laga, betalar du bara 100 kr i självrisk. Och skulle husvagnen gå sönder ser vi till att den bogseras till närmaste verkstad. Du får även ersättning ifall du måste avbryta en resa om husbilen stjäls eller om du t.ex. har krockat. 

Ersättning om du av misstag har sönder något

Är husvagnen inte är äldre än 8 år ingår även Drulle, som ger dig ersättning för skador som du själv orsakar på fast inredning, som bänkskivor och bord, på vitvarorna eller om du tappar bort dina nycklar.

Om det känns jobbigt efter en skada

I din försäkring ingår även hjälp hos en terapeut om du mår dåligt efter en olycka med husbilen. Du får också ersättning om du hamnar i en tvist eller krävs på skadestånd vid exempelvis en försäljning av husbilen eller om du krockar med någon.

Om du kolliderar med en älg eller någon krossar vindrutan

Med en helförsäkring får du det starkaste skyddet. Utöver allt som ingår i din halvförsäkring får du även ersättning om husbilen skadas, exempelvis i en krock eller om någon förstör husbilen. Du får också betalt för skador som orsakats av vatten som plötsligt strömmar ut från husbilens tank eller ledningar. Dessutom får du ersättning om exempelvis teven, middagsporslinet eller andra saker i husbilen vid en trafikolycka.

Se ditt bästa pris

Vår rekommendation för ett ännu bättre skydd

Vårt bästa skydd för både dig och husbilen får du genom att komplettera med tilläggen Självriskrabatt och Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet efter trafikolycka. Självriskrabatt sänker självrisken om du t.ex. krockar med en älg eller vid skadegörelse. Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet ger dig ersättning och vård snabbt efter en olycka med husbilen.

Läs mer om våra tilläggsförsäkringar.

Innehållet i husbilsförsäkringen:

 TrafikHalvHel
Trafik
Brand
Glasrutor
Stöld och Inbrott
Motor och elektronik
Drulle
Bärgning
Reseavbrott
Krishjälp
Ansvar
Rättsskydd
Vagnskada

Läs det här innan du tecknar din husbilsförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

För- och efterköpsinformation för husbil

Produktfaktablad husbil (IPID)

Fullständiga villkor

Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om samlingsrabatten.