Fritidshusförsäkring

Erbjudande: 10 % rabatt för dig som vill ha hemlarm  från Sector Alarm

Är du intresserad av hemlarm?

Just nu får du som är intresserad av ett hemlarm från Sector Alarm 10 % på din nya fritidshusförsäkring. Rabatten gäller direkt, och efter att du har tecknat fritidshusförsäkringen kontaktar Sector Alarm dig med ett riktigt bra erbjudande. Du får deras absolut bästa pris på ett larm som varnar vid inbrott, brand och vattenläckor: Startpaket för 0 kr (ord. 5870 kr) och dessutom 8 % rabatt på månadsavgiften: 439 kr (ord. 479 kr).
Se pris och teckna fritidshusförsäkring

Har du redan en hemförsäkring hos oss?
Självklart får du som redan är kund hos oss samma bra pris på larmpaketet!
Till erbjudandet

Få pris på fritidshusförsäkring
Se ditt pris och teckna fritidshusförsäkring på två minuter! Du kan välja när försäkringen ska börja gälla.
Se ditt bästa pris

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Försäkring för ditt fritidshus

Du som har ett fritidshus behöver ha en fritidshusförsäkring. Vår försäkring för fritidshus täcker alla sorters fritidsboenden och ger dig ett bra skydd året runt, när du är där och när du inte är där.​​​

.

 

Hjälp vid inbrott

Fritidshusförsäkringen skyddar huset när du inte är på plats. Vi ersätter saker som förstörs eller blir stulna vid inbrott.​

.

 

Brand och vattenskada

Vi ser till att du snabbt får hjälp och ersättning om en brand eller en vattenskada vänder upp och ned på ditt smultronställe.

.

 

Upp till 20 % rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få upp till 20 % i samlingsrabatt. Ju fler försäkringar – desto mer rabatt kan du få.​​Bor du permanent i fritidshuset? Då behöver du ha en villaförsäkring.


Om vår försäkring för
fritidshus, sommarstuga och fjällstuga

En sommarstuga i skogen eller en fjällstuga intill skidbacken. Ett landställe med utedass eller året-runt-standard. Oavsett vilket fritidsboende du har får du ett bra skydd med vår fritidshusförsäkring. Du kan dessutom anpassa skyddet med olika tillägg så att du får en försäkring som passar just ditt fritidshus!

Ersättning om motorgräsklipparen blir stulen

Du får ersättning för det som blir stulet om du får inbrott i sommarstugan. Dessutom ersätter vi dig om någon förstör ute på ditt lantställe när du inte är där, t.ex. krossar altanfönstret.​

Vi ersätter den förstörda helgmaten

Om kylskåpet eller frysboxen går sönder på landet, får du betalt både för reparationen av vitvaran och för den mat som förstördes. Du får även ersättning om till exempel bästa sommarbyxorna förstörts för att tvättmaskinen gick sönder.​

Snabbt tillhands efter brand eller översvämning

Med vår fritidshusförsäkring får du snabbt hjälp och ersättning efter en brand- eller vattenskada​. Du får även ersättning för skador på uthuset, flaggstången och annat som hör till fritidshuset.​
Så brandsäkrar du ditt hem.​

Om du blir oense med grannen

Du får också ersättning om du krävs på skadestånd eller hamnar i en tvist med exempelvis grannen.​​

Hjälp om du får hussvamp eller blixten slår ner

Din försäkring ger ett starkt skydd om stugan eller dina saker skadas av hagel eller om blixten slår ner. Och skulle du få hussvamp eller annan ohyra, så ordnar vi snabbt sanering.​ 

Läs mer om mögel och hussvamp eller anmäl skadedjurssanering.

Extra bra skydd med tilläggsförsäkringar

Förstärk ditt skydd med en eller flera tilläggsförsäkringar! Med tillägget Utökad byggnadsförsäkring får du bland annat ett förstärkt skydd vid vattenskador i badrum – ​det kan göra stor skillnad om olyckan är framme. Tillägget Drulleförsäkring för lös egendom ger dig ersättning om du till exempel tappar verktygslådan i vattnet​.​

Pris på fritidshusförsäkring​

Hur mycket ett fritidshus kostar beror bland annat på hur stort det är – och var det ligger. Kostnaden på fritidshusförsäkringen kan också variera beroende på vilken självrisk du väljer och vilka tilläggsförsäkringar du har. Få pris på fritidshusförsäkring här.

Vad ingår i fritidshusförsäkringen?​

Här ser du en kortfattad beskrivning av vår försäkring för fritidshus. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen.


Stöld, inbrott och skadegörelse​
 
Ersättning vid stöld eller skadegörelse i din fritidsbostad och i låsta förråd.
  
 
Bränder och vattenskador
 
Ersättning för skador som orsakats av bränder eller av läckage från avlopp, värme- eller vattenledningssystem, tvättmaskiner och diskmaskiner.​

Du får även ersättning för merkostnader i samband med sådana skador, till exempel för en tillfällig bostad.​

Så brandsäkrar du ditt hem.​

  
 
Bostadsohyra och hussvamp​
 
E​rsättning för sanering av bostadsohyra, skador orsakade av äkta hussvamp, husbock och andra virkesförstörande insekter.​​

Anmäl skadedjurssanering och läs mer om skadedjur.​​

  
 
Skyfall, storm och snösmältning
 
Ersättning om saker eller byggnader skadas av naturens krafter: skyfall, snösmältning, stigande vatten från sjöar eller andra vattendrag, storm, hagel, snötryck, blixtnedslag och jordrörelser.​​
  
 
När något går sönder
 
​​​Ersättning för skador på värmepumpar och hushållsmaskiner. Du får även ersättning för annat som förstörs i samband med skadan, till exempel mat som förstörs om frysen går sönder.
  
 
Ansvarsförsäkring och rättsskydd
 
Om du krävs på skadestånd för att du skadat någon eller något utreder vi om du är skadeståndsskyldig. Vi förhandlar med den som kräver skadestånd och för din talan vid rättegången. Du kan få ersättning för dina advokatkostnader om du hamnar i en tvist som kan prövas av allmän domstol.
  
 

 

Valbara tillägg​​​​​

Förstärk din försäkring med en eller flera tilläggsförsäkringar. ​Läs mer om innehållet och viktiga undantag i f​ör- och efterköpsinformationen.


Drulleförsäkring för lös egendom
 

Drulleförsäkringen ger dig ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser på lös egendom. Till exempel om du tappar mobilen i golvet eller någon sätter sig på dina glasögon. Högsta ersättning är 100 000 kronor.

  Tillägg
 
Utökad byggnads​försäkring
 

Utökad byggnadsförsäkring ger dig ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser på byggnad och tomtmark. Till exempel om du tappar något tungt och förstör golvet. Du kan också få ersättning för skador som orsakats av läckande tät- och ytskikt i bad- och duschrum.

Tillägget minskar också åldersavdraget på din ersättning, från max 75 000 kronor till max 10 000 kronor.​​

  Tillägg
 
Småbåtsförsäkring
 

Tillägget Småbåtsförsäkring kan ge dig ersättning om din båt förloras eller skadas genom en plötslig och oförutsedd händelse, eller om du krävs på skadestånd för att du, med din båt, har skadat någon eller något.

Tillägget gäller för båtar som är värda högst 25 000 kronor, har en motoreffekt på högst 15 hk och där skrovet är mindre än 5 meter långt.

  Tillägg
 


Frågor och svar om fritidshusförsäkring

Täcker fritidshusförsäkringen stormskador?
 
Vad gäller om fritidshuset skadats av hagel?
 
Vad ingår i en fritidshusförsäkring?
 
Vad påverkar priset på min fritidshusförsäkring?
 
Hur vet jag om jag ska ha fritidshusförsäkring eller villaförsäkring?
 
Täcker fritidshusförsäkringen solceller?
 
Vad ska jag tänka på när jag stänger stugan för vintern?
 

Samla dina försäkringar och få rabatt!

Med allt på samma ställe blir livet lite lättare. Teckna flera försäkringar hos oss och få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har.

Läs mer om vår samlingsrabatt

Allt om fritidshusförsäkringen

Läs det här innan du tecknar vår försäkring för fritidshus​

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.

 QuickQuotePlaceHolder

​​​​​