Gravidförsäkring

​​​​​​​​Gravidförsäkringen som ger dig en tryggare väntan

Teckna Gravidförsäkring Extra nu och få 1 250 kr i rabatt på din framtida barnförsäkring.​ 

Teckna med rabatt

Har du hört bebisens hjärtslag ännu? Kanske varit på ultraljudet och fått se den lilla för första gången? Livet i väntans tider är spännande med många nya upplevelser. Vi finns där vid din sida och hjälper dig om något inte går som det ska. Med vår gravidförsäkring kan du fokusera på det första mötet med ditt barn.

En gravidförsäkring är det enda försäkringsskyddet som finns för ditt ofödda barn.
Vi har varit gravida i trettio år. Med längst erfarenhet av gravidförsäkringar i Sverige hjälper vi dig att lösa det mesta.
Få en trygg start redan från vecka 16 och tills ni ses första gången. 

​Så får du rabatt

Om du väljer Gravidförsäkring Extra får du hela priset på 1 250 kr i rabatt på ditt barns framtida barnförsäkring. Erbjudandet gäller tills barnet fyller sex månader, men vi rekommenderar dig att teckna barnförsäkringen direkt efter att din bebis har skrivits ut från BB eller annan vård, för bästa möjliga skydd.

Samla dina försäkringar hos oss
Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om din samlingsrabatt.

Läs vidare

Det här innehåller din gravidförsäkring

Gravidförsäkring Gratis är vårt kostnadsfria grundskydd medan ​Gravidförsäkring Extra har ett betydligt större innehåll. Den är ett av de starkaste skydden som finns för dig, ditt ofödda barn och den andra föräldern.

Gravidförsäkring Gratis (ingår även i Extra)

​Gravidförsäkring Extra – 1 250 kr

​Viktigt att veta

Då börjar försäkringen att gälla

​Det är viktigt att teckna försäkringen tidigt under graviditeten, eftersom den inte gäller för sådant som visat symtom innan du betalade den. 

Försäkringen gäller alltså från dagen efter den dag du har betalat premien för Gravidförsäkring Extra eller dagen efter den dag du tecknar Gravidförsäkring Gratis. Som tidigast gäller försäkringen  i graviditetsvecka 16 (15+0) för den gravida och den andra föräldern, och i graviditetsvecka 23 (22+0) för barnet.

Ett skäl att köpa Gravidförsäkring Extra så tidigt som möjligt är att den kan ge ersättning för vissa sjukdomar och funktionsnedsättningar som upptäcks hos ditt barn redan före graviditetsvecka 23. Förutsättningen är att den betalades senast dagen före upptäckten.

Läs vidare

​Att läsa innan du tecknar din gravidförsäkring

Vad ingår och inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa För- och efterköpsinformationen. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både förköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

För- och efterköpsinformation Gravidförsäkring (pdf)
Produktfaktablad Gravidförsäkring (IPID)
Fullständiga villkor 86:5 (pdf)

Tips!
Få goda råd, roliga tips och svar från experter. Besök vår sajt Familjen.