Gravidförsäkring

​​​​​Gravidförsäkringen som ger dig en tryggare väntan

När du väntar barn ska du inte behöva oroa dig. Därför kan det kännas tryggt att ha en gravidförsäkring, som är det enda försäkringsskyddet som finns för ditt ofödda barn.

Få pris & teckna

 Vi erbjuder dig:

En försäkring som gäller redan från graviditetsvecka 16 (15+0) för dig och den andra föräldern och från vecka 23 (22+0) för barnet.
 
Gravidförsäkring Extra som bland annat ersätter vid missfall, svåra bristningar under förlossningen och direkt vid diagnos för ett antal sjukdomar och funktionsnedsättningar hos ditt barn. I försäkringen ingår också det kostnadsfria grundskyddet Gravidförsäkring Gratis.
Trygghet från sparkar till steg: Med Gravidförsäkring Extra får du 1 250 kr rabatt när du tecknar barnförsäkringen TryggaBarn.


Viktigt att tänka på

Det är viktigt att teckna försäkringen tidigt under graviditeten, eftersom den inte gäller för sådant som visat symtom innan du tecknade den. 
 
Ett skäl att teckna Gravidförsäkring Extra så tidigt som möjligt är att den kan ge ersättning för vissa sjukdomar och funktionsnedsättningar som upptäcks hos ditt barn redan före graviditetsvecka 23. Förutsättningen är att den betalades senast dagen före upptäckten.
 

Innan du bestämmer dig

Nedan ser du exempel på vad gravidförsäkringen täcker. Innan du tecknar bör du också läsa om när du måste betala för att försäkringen ska börja gälla. Läs mer om det, om innehållet och om viktiga undantag i Förköpsinformationen Gravidförsäkring (pdf).

 • Det här innehåller försäkringen

  Gravidförsäkring Gratis är ett kostnadsfritt grundskydd. Ni som föräldrar får till exempel krishjälp om ert barn föds med en allvarlig sjukdom och ett engångsbelopp om barnet eller någon av er föräldrar skulle avlida. Klicka på Få pris och teckna för att jämföra innehållet i grundskyddet Gravidförsäkring Gratis med Gravidförsäkring Extra.

  Gravidförsäkring Extra –  bästa möjliga skydd

  För ett mer omfattande skydd rekommenderar vi tillägget Gravidförsäkring Extra. Utöver det som ingår i Gravidförsäkring Gratis kan du bland annat få ersättning för bestående skador, som t.ex. orsakas av att barnet föds för tidigt. För vissa sjukdomar som kan drabba barnet, som t.ex. ett allvarligt hjärtfel eller en CP-skada, betalar vi ut ett engångsbelopp direkt vid diagnos.

  Ekonomisk hjälp om ditt barn behöver vård

  Om ditt barn blir inskrivet på sjukhus minst tre dagar får ni ersättning från första dagen.

  Månatlig ersättning som ett extra tillskott om ni får vårdbidrag från Försäkringskassan.


  Trygghet för dig som är gravid

  Om du får en graviditetskomplikation som gör att du läggs in på sjukhus i minst tre dagar, får du ersättning från försäkringen.

  Ersättning om du till exempel får missfall, måste göra akut kejsarsnitt, drabbas av en större blodförlust eller får svåra bristningar vid förlossningen.
 • När din bebis är född – få rabatt på barnförsäkringen

  Din gravidförsäkring är en bra trygghet under graviditeten och förlossningen. Men när barnet väl är fött rekommenderar vi vår barnförsäkring TryggaBarn. Den ger ett mer omfattande skydd för sjukdomar och olycksfall och kan tecknas när barnet är utskrivet från BB eller annan vård.

  Om du köper Gravidförsäkring Extra får du dessutom rabatt på barnförsäkringen. Det du betalar nu dras av från priset på TryggaBarn det första året. Erbjudandet gäller tills barnet fyller sex månader, men vi rekommenderar dig att teckna barnförsäkringen direkt efter att din bebis har skrivits ut från BB eller annan vård för bästa möjliga skydd. Läs mer om TryggaBarn här.​

 • Rätt försäkring för hela familjen

  Försäkra det viktigaste i ditt barns liv – dig själv. Läs mer om vår sjuk- och olycksfallsförsäkring för vuxna.

  ​Nytt jobb, tillökning i familjen, större bostad ...  I takt med att livet förändras är det viktigt att ni ser över familjens försäkringsskydd. Vi erbjuder personlig och kostnadsfri rådgivning för hela familjen. Skicka in din intresseanmälan här, så kontaktar en av våra rådgivare dig.
 • ​Samla dina försäkringar och få rabatt

  Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om din samlingsrabatt.

Hur gäller din gravidförsäkring?

Vad ingår och när börjar försäkringen att gälla? Innan du tecknar ska du läsa mer om försäkringen i Förköpsinformationen som är en sammanfattning av försäkringsvillkoret.

Förköpsinformation Gravidförsäkring (pdf)
Fullständiga villkor 86:5 (pdf)

Tips!
Få goda råd, roliga tips och svar från experter. Besök vår sajt Familjen.