Mc-försäkring

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Trygghet både för lätt och tung mc

Årets första mc-tur en morgon i april eller en skön kvällstur när solen sakta går ner i augusti - för många handlar hojåkning om den optimala känslan av frihet. Försäkrar du din mc hos oss kan du känna dig riktigt trygg. ​

.

 

Försäkra året runt​ till lägre pris

Oavsett om du väljer att trafik-, hel- eller halvförsäkra din mc kan du välja att ha den försäkrad året runt eller bara under säsongen. 

.

 

​Krishjälp​ ingår

Efter en olycka med motorcykeln kan det vara tryggt att få stöd av en terapeut.​ Krishjälp ingår i halv- och helförsäkringen.

.

 

Privat sjukvård 

Med vår tilläggsförsäkring får du och din passagerare hjälp med privat sjukvård efter en olycka.​​


En försäkring för dig och din motorcykel

Vår mc-försäkring gäller både lätt och tung motorcykel. Precis som för bil måste du enligt lag trafikförsäkra hojen. Men för att få ett bra skydd bör du komplettera med en halv- eller helförsäkring.

Snabb hjälp om hojen stjäls eller går sönder 

Med en halvförsäkring får du ersättning om någon stjäl din motorcykel, ditt mc-ställ, hjälm, ryggskydd, jacka eller annan utrustning. Du får också ersättning om din mc skadas av en brand eller om du spräcker kåpglaset. Sku​lle du få ett stenskott och glaset går att laga, betalar du bara 100 kr i sjä​lvrisk.   Om hojen skadas när du är ute på vägarna, ser vi till att den bärgas till närmaste verkstad. Kör du tung motorcykel på max tre hjul får du även ersättning om motorn eller växellådan går sönder.

Ersättning om du får sladd i en kurva

Det är viktigt att du tecknar trafikförsäkringen samma dag du köper din motorcykel. Försäkringen ersätter dig och din passagerare om ni råkar ut för en olycka, till exempel krockar med en bil. Trafikförsäkringen ersätter också skador på fordonet och personerna du krockat med. Vill du ha ett ännu bättre skydd vid en trafikolycka, kan du komplettera med vår tilläggsförsäkring​.


Skydd om du krockar eller någon förstör din mc ​

Med en helförsäkring får du ett ännu starkare skydd. Utöver allt som ingår i din trafikförsäkring och halvförsäkring får du också ersättning om din mc skadas i exempelvis en krock eller om någon vandaliserar den.​

Någon att pr​ata med efter en svår händelse​

Om du mår psykiskt dåligt efter en olycka med motorcykeln kan det vara tryggt att få stöd av en terapeut. Därför ingår även ett krisskydd i din försäkring. Du får också ersättning om du hamnar i en tvist och krävs på skadestånd vid t.ex. en försäljning eller om du krockat med någon.​

Jämför och hitta rätt motorcykelförsäkring​

Du kan välja mellan olika nivåer av skydd i din mc-försäkring. Här ser du en kortfattad beskrivning. Du kan läsa mer om innehållet och viktiga undantag​ i För- och efterköpsinformationen.​


.

 

Trafikförsäkring

Ger ersättning om du skadar dig själv, någon annan eller någon annans saker med din motorcykel. En trafikförsäkring måste du ha enligt lag när fordonet är påställt. ​

.

 

Halvförsäkring

Ger ersättning vid stöld, brand eller om du behöver bärga din motorcykel. Halvförsäkringen innehåller även rättskydd och krishjälp.

.

 

Helförsäkring

Ger ersättning om motorcykeln skulle​ skadas i en krock, olycka eller blir utsatt för skadegörelse.​
TrafikHalvHel
Trafikförsäkring
 
Vad kan du få hjälp med och ersättning för?​

Skador som drabbar förare, passagerare eller medtrafikanter. Exempelvis ersättning för sjukhusvård eller förlorad arbetsinkomst. Skador som du orsakar på någon annans egendom, till exempel en bil eller ett staket.

Självrisk:​ 1 ​000 kronor
  
 
  
 
  
 
Glasrutor
 
Vad får du ersättning för?

Skador på kåpglaset, vindrutan eller vindavvisaren. Gäller inte vid skador på lyktglas eller i samband med att motorcykeln har kolliderat, vält eller kört av vägen. Dessa skador kan i vissa fall ersättas av Vagnskada som ingår i helförsäkringen.

Självrisk: ​​100 kronor vid lagning. 500 kronor vid byte.
 
  
 
  
 
Stöld och inbrott
 
Vad får du ersättning för?

Om motorcykeln eller motorcykeltillbehör stjäls eller skadas i samband med inbrott eller stöld. Du kan också få ersättning för utrustning som stjäls, t.ex. GPS, hjälm eller packväskor.

Självrisk:​ 5 000​ kronor​
 
  
 
  
 
Motor och elektronik (gäller tung mc)​
 
Vad får du ersättning för?

Skador på motor, elektronik och växellåda ända upp till 5 000 mil om din motorcykel är högst 5 år gammal. Gäller för tung mc med en cylindervolym större än 125 cc och en effekt på mer än 11 kw.

Självrisk: ​​3 000 kronor​
 
  
 
  
 
Bärgning
 
Vad kan du få hjälp med och ersättning för?

Bärgning till närmaste verkstad om motorcykeln inte går att köra vidare. Kostnad för transport av förare och passagerare.

Självrisk: 1 0​00 kronor​​
 
  
 
  
 
Brand
 
Vad får du ersättning för?

Skador orsakade av brand, blixtnedslag och explosion.

Självrisk: 1 500 kronor​
 
  
​ ​
 
  
 
Rättskydd
 
Exempel på ersättning:

Dina advokatkostnader vid tvist som kan uppstå vid trafikolycka, köp av fordon, reparation eller försäljning av din motorcykel. Motpartens kostnader om du förlorar tvisten.​

Självrisk: ​20 % av kostnaderna, minst 1 500 kronor
 
  
​ ​
 
  
 
Krishjälp
 
Vad får du ersättning för?

10 behandlingstillfällen hos terapeut eller psykolog, som vi hänvisar dig till, om du drabbas av psykisk ohälsa till följd av en skada som försäkringen täcker.

Självrisk: Ingen självrisk​​​ ​
 
  
 
  
 
Vagnskada
 
Vad ersätter försäkringen?

Yttre skador på din motorcykel vid trafikolyckor, skadegörelse eller andra yttre olyckshändelser. Till exempel om ett träd faller över motorcykeln eller om du kör på en lyktstolpe.​

Självrisk: 5 000 kronor om du är förare
 
 
  
 
​ ​


Valbart tillägg​

Förstärk din försäkring med en eller flera tilläggsförsäkringar.  Läs mer om innehållet och viktiga undantag i Tilläggsvillkoret.

Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet
 

Gäller för dig och dina passagerare om ni skadas i en trafikolycka. Ger ersättning med upp till 600 000 kr vid nedsatt förmåga, så kallad medicinsk invaliditet, och tillgång till privat sjukvård.​

  Tillägg
 ​

​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Ska du köra din mc på bana?

Vår mc-försäkring gäller inte på tävlingsbanor, men för träning och utbildningar godkända av oss, till exempel vissa kurser som arrangeras av Sveriges Motorcyklister.

Så gäller mc-försäkringen vid körning på bana​

Vanliga frågor och svar om mc-försäkring

Vad kostar en mc-försäkring?
 
Vem gäller mc-försäkringen för?
 
När får jag bekräftelse på min mc-försäkring?
 
Vad ingår i mc-försäkringen?
 
Hur påverkas försäkringen när jag lånar ut min mc?
 
Vad händer med min försäkring när jag ställer av min mc?
 
Jag ska resa utomlands med min mc, vad gäller?
 
Mitt företag äger en motorcykel. Kan jag försäkra den hos er?
 
Kan en förälder stå på mc-försäkringen?
 
Hur försäkrar jag min cross?
 
Hur gäller min mc-försäkring om jag kör på bana?
 
Kan man försäkra en mc utan körkort?
 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​BMW Motorrad Försäkring

Läs mer om BMW Motorrad Försäkring


Samla dina försäkringar och få rabatt!

Med allt på samma ställe blir livet lite lättare. Teckna flera försäkringar hos oss och få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har.

Läs mer om vår samlingsrabatt

Allt om försäkringen

Läs det här innan du tecknar din motorcykelförsäkring

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.