Livförsäkring

Ekonomiskt stöd till dina efterlevande
En livförsäkring kan göra stor skillnad för din familj om du skulle avlida. Skaffa en livförsäkring tillsammans med vår sjuk- och olycksfallsförsäkring!
Se pris och ansök nu

​​​​​​​​​​​Livförsäkring: för dig som älskar någon

En livförsäkring skaffar man inte för sin egen skull, utan för de som blir kvar om man skulle dö​ i förtid. Försäkringen ger din familj ersättning som till exempel kan hjälpa dem att bo kvar i ert gemensamma hem, eller stötta dina barn under uppväxten.

.

 

Upp till 5 miljoner

Välj från 250 000 till 5 miljoner i ersättning till dina nära.

.

 

Skydd även efter pensionen

Skaffa försäkringen när du är 18–56 år och ha kvar den tills du fyller 75.

.

 

Du väljer förmånstagare

Vem vill du ska få pengarna?
Du väljer!Skydd när du lever och om du dör

Hos oss kan du teckna livförsäkringen om du redan har eller om du skaffar vår sjuk- och olycksfalls­försäkring. Tillsammans ger de dig ett ordentligt skydd i livet och ett viktigt efterlevandeskydd om du dör.


Du väljer vem som får ersättningen

Om du inte gör ett aktivt val går ersättningen från livförsäkringen i första hand till din make, maka, registrerade partner eller sambo, och i andra hand till dina arvsberättigade barn.

Du kan också välja vem som ska få pengarna. Du kan välja att hela summan ska gå till en person, eller dela upp den till flera.

Kombination med sjuk- och olycksfallsförsäkring

Det är inte bara dödsfall som kan slå hårt mot familjens ekonomi: även sjukdomar och olycksfall kan ställa till det. Därför säljer vi vår livförsäkring tillsammans med en sjuk- och olycksfalls­försäkring. Genom den kan du få stöd och ersättning om du blir sjuk eller skadas i ett olycksfall.​​

Hur mycket pengar kan min familj få?

När du tecknar försäkringen väljer du så kallat försäkringsbelopp. Det beloppet är vad din familj får om du avlider. Du kan välja olika belopp mellan 250 000 och 5 miljoner kronor.

Vad kostar livförsäkringen? Jämför pris!

Livförsäkringens pris beror på hur gammal du är och vilket försäkringsbelopp du väljer. Du kan se vad livförsäkringen skulle kosta för just dig och jämföra olika försäkringsbelopp.

Skydd även efter att du gått i pension

Du kan skaffa livförsäkringen när du är mellan 18 och 56 år, och behålla den ända tills det är dags att fira din 75-årsdag. Den påverkas inte om du byter jobb, byter fackförbund eller går i pension.​

Mer valfrihet än bolåneskydd

Äger du ditt boende tillsammans med någon? Många banker erbjuder så kallade bolåneskydd, som löser din del av bolånet om du skulle dö. En livförsäkring ger dina efterlevande mer valfrihet, eftersom de kan använda ersättningen till det som är bäst för familjen just då.

Till exempel för att lösa bolån, möjlighet att gå ner i arbetstid eller kontantinsatser till barnens första egna lägenheter.

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag skaffa en livförsäkring?
 

Livförsäkringen ger din familj ekonomisk hjälp om du skulle dö. I en tid av stor sorg underlättar det att inte behöva oroa sig för pengar.

Ersättningen från livförsäkringen kan till exempel hjälpa till att lösa bolån så att familjen inte behöver flytta, eller bidra till att vardagen kan fortsätta som vanligt även utan din inkomst. Ersättningen kan också vara ett viktigt stöd till dina barn under uppväxten.

Vem får pengarna om jag dör?
 

I första hand till din make/make, registrerade partner eller sambo, och i andra hand till dina arvsberättigade barn.

Du kan ändra vem som ska få pengarna. Du kan välja att ersättningen ska gå till en eller flera fysiska eller juridiska personer. Använd blanketten Anmälan om ändrat förmånstagarförordnande.

Ovan gäller om du tecknar livförsäkring idag. Om du har tecknat livförsäkringen tidigare, eller genom ditt fackförbund, kan andra regler gälla. Kolla i ditt försäkringsbrev!

Kan jag ändra vem som ska få pengarna?
 
Vilket belopp ska jag välja?
 

Det beror på vilka behov dina anhöriga har om du dör. Har ni till exempel bolån som behöver betalas av, för att familjen ska kunna bo kvar?

Måste min familj betala någon självrisk för att få ersättningen?
 

Nej, livförsäkringen har ingen självrisk.

Är ersättningen från livförsäkringen skattepliktig?
 

Nej, ersättningen är skattefri.

Måste jag svara på frågor om min hälsa för att skaffa livförsäkring?
 

Ja, du måste svara på frågor när du ansöker om försäkringen.

Kan jag teckna enbart livförsäkring?
 

Vi erbjuder livförsäkring tillsammans med en sjuk- och olycksfallsförsäkring. Det är inte bara dödsfall som kan slå hårt mot familjens ekonomi: även sjukdomar och olycksfall kan ställa till det. Vi vill att du ska ha ett bra ekonomiskt skydd hela livet, inte bara om du dör.

Jag har redan er sjuk- och olycksfallsförsäkring. Kan jag lägga till en livförsäkring?
 

Ja. Ring oss på 0771-111 110, så hjälper vi dig.

 
 
 
 

Se din försäkring

Har du redan vår livförsäkring? Se information om just din försäkring på Mina sidor.

Logga in
 
 
 
 

Anmäl ett dödsfall

Vad händer med försäkringarna när en person dör, och hur får ni ersättningen från livförsäkringen?

Läs om försäkringar i dödsbon

Allt om Livförsäkringen

Du kan läsa mer om livförsäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen. Det är en sammanfattning av försäkringsvillkoret. Holmia Livförsäkring AB är försäkringsgivare för livförsäkringen.