Villaförsäkring

Erbjudande: 10 % rabatt för dig som vill ha hemlarm  från Sector Alarm

Är du intresserad av hemlarm?

Just nu får du som är intresserad av ett hemlarm från Sector Alarm 10 % på din nya villaförsäkring. Rabatten gäller direkt, och efter att du har tecknat villaförsäkringen kontaktar Sector Alarm dig med ett riktigt bra erbjudande. Du får deras absolut bästa pris på ett larm som varnar vid inbrott, brand och vattenläckor: Startpaket för 0 kr (ord. 5870 kr) och dessutom 8 % rabatt på månadsavgiften: 439 kr (ord. 479 kr).
Se pris och teckna villaförsäkring

Har du redan en hemförsäkring hos oss?
Självklart får du som redan är kund hos oss samma bra pris på larmpaketet!
Till erbjudandet

Få pris och teckna direkt
Hemförsäkring villa är särskilt anpassad för husägare. Försäkringen skyddar dig, familjen, era saker, huset och tomten – både hemma och på resa.
Se ditt bästa pris

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Hemförsäkring för din villa

Ett eget hus, en egen trädgård att gå ut och dricka morgonkaffet i. Vi vill att villalivet ska vara enkelt, utan onödig oro. Därför tar vår hemförsäkring för villa fasta på det som är speciellt med husägandet.

.

 

Upp till 1,5 miljoner

Du kan få upp till 1,5 miljoner i ersättning för dina saker. Skydd om något går sönder, förstörs eller blir stulet.

.

 

Brand & vattenskador

Vi ser till att du snabbt får hjälp och ersättning om en brand eller en vattenskada vänder upp och ned på vardagen.

.

 

Reseförsäkring ingår

Täcker kostnader om någon i familjen måste söka läkarvård på grund av sjukdom eller olycksfall på resan.

Illustration av en villa  

Välkommen till vår villaförsäkring

Gammalt med charm eller nyproducerat med fräscha ytskikt. Skånes sydspets eller Norrlands inland. Oavsett hur eller var du bor behöver du en bra villaförsäkring. Vår Hemförsäkring villa skyddar huset, tomten och era saker. Och er som bor där, förstås.

Vid din sida efter brand eller vattenskada

Vi ser till att du snabbt får hjälp och ersättning efter en brand eller en vattenskada. Vi återställer huset och ersätter de saker som blivit förstörda. Och om du inte kan bo kvar hemma betalar vi för ett annat boende medan vi så snabbt som möjligt återställer ditt hus.

Hjälp vid inbrott och skadegörelse

Du får ersättning för det som blir stulet vid ett inbrott. Om någon i familjen mår dåligt efter inbrottet står vi också för upp till 10 tillfällen hos en psykolog. Dessutom får du ersättning om någon förstör ditt hem, till exempel krossar en ruta i källaren

Reseförsäkring på köpet

I vår hemförsäkring ingår alltid en reseförsäkring för alla i familjen. Genom den kan ni få ersättning om någon blir sjuk eller skadad långt hemifrån och behöver vård. Om det är riktigt illa kan vi också stå för transport hem till Sverige för den skadade.

Tips! Teckna tillägget Utökad reseförsäkring för att få ett av marknadens bästa avbeställningsskydd.

Extra bra skydd med tilläggsförsäkringar

Förstärk ditt skydd med en eller flera tilläggsförsäkringar! Med tillägget Utökad byggnadsförsäkring får du bland annat ett förstärkt skydd vid vattenskador i badrum – det kan göra stor skillnad om olyckan är framme. Tillägget Drulleförsäkring för lös egendom behöver du för att få ersättning om du tappar mobilen i backen.

Vad ingår i försäkringen?

Här ser du en kortfattad beskrivning av försäkringen. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen.

Stöld, inbrott och skadegörelse
 

Ersättning vid stöld eller skadegörelse i din bostad och i låsta förråd. Du får även ersättning om något stjäls utanför din bostad, till exempel på jobbet eller på resa.

  
 
Bränder och vattenskador
 

Ersättning för skador som orsakats av bränder eller av läckage från avlopp, värme- eller vattenledningssystem, tvättmaskiner, diskmaskiner, kylskåp och frysar.

Du får även ersättning för merkostnader i samband med sådana skador, till exempel för en tillfällig
bostad.

  
 
Bostadsohyra och hussvamp
 

Ersättning för skador som orsakats av äkta hussvamp, husbock och andra virkesförstörande insekter, och för sanering av bostadsohyra.

Högsta ersättning är 3 miljoner kronor.

  
 
Skyfall, storm och snösmältning
 

Ersättning om byggnader eller saker skadas av naturens krafter: skyfall, snösmältning, stigande vatten från sjöar eller andra vattendrag, storm, hagel, snötryck, blixtnedslag och jordrörelser.

  
 
När något går sönder
 

Ersättning för skador på värmepumpar och hushållsmaskiner. Du får även ersättning för annat som förstörs i samband med skadan, till exempel livsmedel som förstörs om frysen går sönder.

  
 
Reseförsäkring
 

Du får ersättning för nödvändiga och skäliga kostnader om du eller någon annan i familjen skadas i ett olycksfall eller blir akut sjuk på resa. Till exempel kostnader för sjukvård, medicin och resor.

  
 
Överfallsskydd
 

Ersättning om du blir skadad i en misshandel med uppsåtligt och allvarligare fysiskt våld. Högsta ersättning är 150 000 kronor. Om du får bestående skador efter misshandeln kan du även få upp till 1 miljon kronor i invaliditetsersättning.

  
 
Kristerapi
 

Om du mår dåligt efter en stöld, brand, explosion eller ett överfall får du upp till tio behandlingstillfällen hos en terapeut eller psykolog som vi hänvisar dig till.

  
 
Ansvarsförsäkring och rättsskydd
 

Om du krävs på skadestånd för att du skadat någon eller något utreder vi om du är skadeståndsskyldig. Vi förhandlar med den som kräver skadestånd och för din talan vid rättegången. Du kan få ersättning för dina advokatkostnader om du hamnar i en tvist som kan prövas av allmän domstol.

  
 


Valbara tillägg

Förstärk din försäkring med en eller flera tilläggsförsäkringar. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen.

Drulleförsäkring för lös egendom
 

Drulleförsäkringen ger dig ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser på lös egendom. Till exempel om du tappar mobilen i golvet eller sätter dig på glasögonen.

Högsta ersättning är 100 000 kronor.

  Tillägg
 
Utökad byggnadsförsäkring
 

Utökad byggnadsförsäkring ger dig ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser på byggnad och tomtmark. Till exempel om du tappar något tungt och förstör golvet. Du kan också få ersättning för skador som orsakats av läckande tät- och ytskikt i bad- och duschrum.

Tillägget minskar också åldersavdraget på din ersättning, från upp till 75 000 kronor till max 15 000 kronor.

  Tillägg
 
Utökad reseförsäkring
 

Utökad reseförsäkring ger dig ersättning för resekostnader om du behöver avbeställa en resa på grund av en akut sjukdom eller ett olycksfall som inträffar före resan. Högsta ersättning är 70 000 kronor.

Du kan också få ersättning för kostnader för den del av en resa som du inte kan utnyttja om du skadas eller blir akut sjuk på resan. Högsta ersättning är 40 000 kronor per person.

  Tillägg
 
Småbåtsförsäkring
 

Tillägget Småbåtsförsäkring kan ge dig ersättning om din båt förloras eller skadas genom en plötslig och oförutsedd händelse, eller om du krävs på skadestånd för att du, med din båt, har skadat någon eller något.

Tillägget gäller för båtar som är värda högst 25 000 kronor, har en motoreffekt på högst 15 hk och där skrovet är mindre än 5 meter långt.

  Tillägg
 
 

Samla dina försäkringar och få rabatt!

Med allt på samma ställe blir livet lite lättare. Teckna flera försäkringar hos oss och få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har.

Läs mer om vår samlingsrabatt

Vanliga frågor och svar om Hemförsäkring villa

Vilka tilläggsförsäkringar behöver jag till min villaförsäkring?
 
Täcker villaförsäkringen garaget och växthuset?
 
Gäller reseskyddet i villaförs​äkringen om barnen reser själva?
 
Vad ska jag göra med min villaförsäkring om jag flyttar?
 
 
 
 
 

Har något hänt?

Gör din anmälan enkelt och smidigt här online på trygghansa.se

Anmäl skada
 
 
 
 

Logga in på Mina sidor

Du kan se och ändra dina försäkringar enkelt
på Mina sidor.

Logga in

Allt om försäkringen

Läs det här innan du tecknar Hemförsäkring villa

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.


 QuickQuotePlaceHolder


Ok, jag förstår