Hyresrättsförsäkring

Få pris och teckna direkt
Vår Hemförsäkring hyresrätt skyddar dig, lägenheten och dina saker – både hemma och på resa. Se ditt pris och teckna direkt!
Se ditt bästa pris

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Hemförsäkring för din hyresrätt

Dina saker, dina möbler, din familj och du själv. Vår hemförsäkring för dig som bor i hyresrätt skyddar både hemma och på resande fot.

.

 

Första eller andra hand

Rätt försäkring oavsett om du har förstahandskontrakt eller hyr i andra hand.

.

 

Upp till 1,5 miljoner

Du kan få upp till 1,5 miljoner i ersättning för dina saker. Skydd om något går sönder, förstörs eller blir stulet.

.

 

Reseförsäkring ingår

Täcker kostnader om någon i familjen måste söka läkarvård på grund av sjukdom eller olycksfall på resan.

Illustration av ett hyrehus  

Välkommen till vår hyresrättsförsäkring

En charmig etta med kokvrå, eller en femma där barnen springer mellan köket och sina rum? Oavsett om du bor litet eller stort, själv eller med familjen, så ger hemförsäkringen en stor trygghet. Du kan dessutom förstärka skyddet med tilläggsförsäkringar​.

Vid din sida efter brand eller vattenskada

Med vår hemförsäkring får du snabbt hjälp och ersättning om dina saker skadas vid en brand eller vattenläckage. Och om ni inte kan bo kvar hemma betalar vi för ett annat boende medan hyresvärden återställer lägenheten.

Hjälp vid inbrott

Du får ersättning för det som blir stulet vid ett inbrott. Vi ersätter även saker som tjuvarna har förstört. Om någon i familjen mår dåligt efter inbrottet står vi också för upp till 10 tillfällen hos en psykolog.​

Om du hamnar i juridisk tvist

Du får juridisk hjälp och om du hamnar i en tvist med till exempel din hyresvärd.

Du får också hjälp och ersättning om du krävs på skadestånd, till exempel för att du har haft sönder något i lägenheten eller vält omkull något ​i en affär.

Extra bra skydd med tilläggsförsäkringar​

Förstärk ditt skydd med en eller flera tilläggsförsäkringar!

Drulleförsäkring för lös egendom ger ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser, som om du tappar mobilen i golvet eller spiller vin i nya soffan. Utökad reseförsäkring ger ett av marknadens bästa avbeställningsskydd.

Vad ingår i försäkringen?​

Här ser du en kortfattad beskrivning av försäkringen. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen.

Stöld, inbrott och skadegörelse
 

Ersättning vid stöld eller skadegörelse i din bostad och i låsta förråd. Du får även ersättning om något stjäls utanför din bostad, till exempel på jobbet eller på resa.

  
 
Bränder och vattenskador
 

Ersättning för skador som orsakats av bränder eller av läckage från avlopp, värme- eller vattenledningssystem, tvättmaskiner och diskmaskiner.​

Du får även ersättning för merkostnader i samband med sådana skador, till exempel för en tillfällig bostad.

  
 
Skyfall, storm och snösmältning
 

Ersättning om dina saker skadas av naturens krafter: skyfall, snösmältning, stigande vatten från sjöar eller andra vattendrag, storm, hagel, snötryck, blixtnedslag och ​jordrörelser.

  
 
När något går sönder
 

Ersättning om dina saker som skadas när något i lägenheten går sönder. Till exempel om kläder förstörs när tvättmaskinen går sönder, eller mat som blir dålig när frysen slutar fungera. Om du själv äger vitvaran betalar vi även för att få den reparerad.​

  
 
Reseförsäkring
 

Du får ersättning för nödvändiga och skäliga kostnader om du eller någon annan i familjen skadas i ett olycksfall eller blir akut sjuk på resa. Till exempel kostnader för sjukvård, medicin och resor. ​

  
 
Överfallsskydd
 

Ersättning om du blir skadad i en misshandel med uppsåtligt och allvarligare fysiskt våld. Högsta ersättning är 150 000 kronor. Om du får bestående skador efter misshandeln kan du även få upp till 1 miljon kronor i invaliditetsersättning.

  
 
Kristerapi
 

Om du mår dåligt efter en stöld, brand, explosion eller ett överfall får du upp till tio behandlingstillfällen hos en terapeut eller psykolog som vi hänvisar dig till.

  
 
Ansvarsförsäkring och rättsskydd
 

Om du krävs på skadestånd för att du skadat någon eller något utreder vi om du är skadeståndsskyldig. Vi förhandlar med den som kräver skadestånd och för din talan vid rättegången. Du kan få ersättning för dina advokatkostnader om du hamnar i en tvist som kan prövas av allmän domstol.

  
 
​​​


Valbara tillägg​

Förstärk din försäkring med en eller flera tilläggsförsäkringar.  Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen.

​ ​ ​
Drulleförsäkring för lös egendom
 

Drulleförsäkringen ger dig ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser på lös egendom. Till exempel om du tappar mobilen i golvet eller sätter dig på glasögonen.

Högsta ersättning är 100 000 kronor.

  Tillägg
 
Utökad reseförsäkring
 

Utökad reseförsäkring ger dig ersättning för resekostnader om du behöver avbeställa en resa på grund av en akut sjukdom eller ett olycksfall som inträffar före resan. Högsta ersättning är 70 000 kronor.

Du kan också få ersättning för kostnader för den del av en resa som du inte kan utnyttja om du skadas eller blir akut sjuk på resan. Högsta ersättning är 40 ​000 kronor per person.​

  Tillägg
 
Småbåtsförsäkring
 

Tillägget Småbåtsförsäkring kan ge dig ersättning om din båt förloras eller skadas genom en plötslig och oförutsedd händelse, eller om du krävs på skadestånd för att du, med din båt, har skadat någon eller något.

Tillägget gäller för båtar som är värda högst 25 000 kronor, har en motoreffekt på högst 15 hk och där skrovet är mindre än 5 meter långt.

  Tillägg
 
​​​​ 

Samla dina försäkringar och få rabatt!

Med allt på samma ställe blir livet lite lättare. Teckna flera försäkringar hos oss och få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har.

Läs mer om vår samlingsrabatt

Vanliga frågor och svar

Vilka tilläggsförsäkringar behöver jag till min hyresrätt?
 
Vilka omfattas av försäkringen?
 
Spelar det någon roll vem jag hyr av?
 
Vad ska jag göra med min hyresrättsförsäkring om jag flyttar?
 
 
 
 
 

Innan du anmäler en skada

Här kan du läsa om vad du behöver tänka på innan du anmäler en skada till oss.

Läs mer om skadeanmälan
 
 
 
 

Logga in på Mina sidor

​Du kan se dina ärenden och enkelt ändra dina försäkringar​ på Mina sidor.​

Logga in

Allt om försäkringen

Läs det här innan du tecknar Hemförsäkring hyresrätt

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.

 QuickQuotePlaceHolder