Hemförsäkring hyresrätt

Få pris på hyresrättsförsäkring
Se ditt pris och teckna hemförsäkring för din hyresrätt på två minuter! Du kan välja när försäkringen ska börja gälla.
Se ditt bästa pris

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Hemförsäkring för din hyresrätt

Du som hyr din lägenhet behöver ha en hyresrättsförsäkring. Vår hemförsäkring för hyresrätter gäller alla sorters hyreslägenheter och skyddar dig, din familj och dina saker.

.

 

Upp till 1,5 miljoner

Du kan få upp till 1,5 miljoner i ersättning för dina saker om något går sönder, förstörs eller blir stulet.

​ 

Reseförsäkring i 45 dagar

Täcker kostnader om någon i familjen måste söka läkarvård på grund av sjukdom eller olycksfall på resan.

.

 

Första eller andra hand

Försäkringen gäller oavsett om du har ett förstahandskontrakt på lägenheten eller hyr i andra hand.​Äger du din bostad? Då ska du teckna vår försäkring för bostadsrätt.​


Om vår hyresrättsförsäkring​

En charmig etta med kokvrå, eller en femma där barnen springer mellan köket och sina rum? Oavsett om du bor litet eller stort, själv eller med familjen, så kan du försäkra din hyreslägenhet hos oss. Du kan även anpassa ditt skydd med olika tillägg, så att du får en försäkring som passar just din hyresrätt!

Skydd för brand eller vattenskada

Med vår hemförsäkring får du snabbt hjälp och ersättning om dina saker skadas vid en brand eller vattenläckage​. Och om du inte kan bo kvar hemma betalar vi för ett annat boende medan hyresvärden återställer lägenheten.

Hjälp vid inbrott, stöld och skadegörelse

Du får ersättning för det som blir stulet vid ett inbrott. Vi ersätter även saker som tjuvarna har förstört. Om du eller någon annan i familjen mår dåligt efter inbrottet står vi också för upp till 10 tillfällen hos en psykolog. Cykelförsäkring? Ja, det ingår också. Vi ersätter stulna cyklar upp till 50 000 kronor.​

Ansvarsförsäkring och rättsskydd

Du får ersättning om du krävs på skadestånd eller hamnar i en juridisk tvist med till exempel din hyresvärd. Vi kan företräda dig i rättegångar, och ge ersättning för skadestånd om du har haft sönder något i lägenheten eller vält omkull något i en affär. Läs mer om ansvarsförsäkring och rättsskydd.

Drulleförsäkring – för extra bra skydd​

Drulleförsäkring för lös egendom ger ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser, till exempel om du tappar mobilen i golvet eller spiller vin i nya soffan.

Pris på hemförsäkring för lägenhet​

Hur mycket en försäkring för lägenhet kostar beror bland annat på hur stort du bor – och var du bor. Kostnaden på hemförsäkringen kan också variera beroende på vilken självrisk du väljer och vilka tilläggsförsäkringar du har. ​ Få pris på hemförsäkring för hyresrätt här.

Vad ingår i hemförsäkringen?​

Här ser du en kortfattad beskrivning av vad som ingår i vår hemförsäkring för hyresrätt. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen.

Stöld, inbrott och skadegörelse
 

Ersättning vid stöld eller skadegörelse i din bostad och i låsta förråd. Du får även ersättning om något stjäls utanför din bostad, till exempel på jobbet eller på resa.

  
 
Bränder och vattenskador
 

Ersättning för skador som orsakats av bränder eller av läckage från avlopp, värme- eller vattenledningssystem, tvättmaskiner och diskmaskiner.​

Du får även ersättning för merkostnader i samband med sådana skador, till exempel för en tillfällig bostad.

  
 
Skyfall, storm och snösmältning
 

Ersättning om dina saker skadas av naturens krafter: skyfall, snösmältning, stigande vatten från sjöar eller andra vattendrag, storm, hagel, snötryck, blixtnedslag och ​jordrörelser.

  
 
När något går sönder
 

Ersättning om dina saker som skadas när något i lägenheten går sönder. Till exempel om kläder förstörs när tvättmaskinen går sönder, eller mat som blir dålig när frysen slutar fungera. Om du själv äger vitvaran betalar vi även för att få den reparerad.​

  
 
Reseförsäkring
 

Du får ersättning för nödvändiga och skäliga kostnader om du eller någon annan i familjen skadas i ett olycksfall eller blir akut sjuk på resa. Till exempel kostnader för sjukvård, medicin och resor. ​

  
 
Överfallsskydd
 

Ersättning om du blir skadad i en misshandel med uppsåtligt och allvarligare fysiskt våld. Högsta ersättning är 150 000 kronor. Om du får bestående skador efter misshandeln kan du även få upp till 1 miljon kronor i invaliditetsersättning.

  
 
Kristerapi
 

Om du mår dåligt efter en stöld, brand, explosion eller ett överfall får du upp till tio behandlingstillfällen hos en terapeut eller psykolog som vi hänvisar dig till.

  
 
Ansvarsförsäkring och rättsskydd
 

Om du krävs på skadestånd för att du skadat någon eller något utreder vi om du är skadeståndsskyldig. Vi förhandlar med den som kräver skadestånd och för din talan vid rättegången. Du kan få ersättning för dina advokatkostnader om du hamnar i en tvist som kan prövas av allmän domstol.

  
 
​​​


Valbara tillägg​

Förstärk din försäkring med en eller flera tilläggsförsäkringar.  Läs mer om innehållet och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen.

​ ​ ​
Drulleförsäkring för lös egendom
 

Drulleförsäkringen ger dig ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser på lös egendom. Till exempel om du tappar mobilen i golvet eller sätter dig på glasögonen.

Högsta ersättning är 100 000 kronor.

  Tillägg
 
Utökad reseförsäkring
 

Utökad reseförsäkring ger dig ersättning för resekostnader om du behöver avbeställa en resa på grund av en akut sjukdom eller ett olycksfall som inträffar före resan. Högsta ersättning är 70 000 kronor.

Du kan också få ersättning för kostnader för den del av en resa som du inte kan utnyttja om du skadas eller blir akut sjuk på resan. Högsta ersättning är 40 ​000 kronor per person.​

  Tillägg
 
Småbåtsförsäkring
 

Tillägget Småbåtsförsäkring kan ge dig ersättning om din båt förloras eller skadas genom en plötslig och oförutsedd händelse, eller om du krävs på skadestånd för att du, med din båt, har skadat någon eller något.

Tillägget gäller för båtar som är värda högst 25 000 kronor, har en motoreffekt på högst 15 hk och där skrovet är mindre än 5 meter långt.

  Tillägg
 Få samlingsrabatt på din hyresrättsförsäkring!

Teckna flera försäkringar hos oss och​ få upp till 20 procents samlingsrabatt. En hemförsäkring och en bil​försäkring ger dig 5 procent. Fyll i dina försäkringar och kolla vad just du får!

Se din samlingsrabatt här

Andrahand, inneboende eller student?

När du bor i andrahand eller som inneboende är det viktigt att hemförsäkringen kommer i förstahand. Även du som är student behöver ha en egen hemförsäkring.

Andra hand

Du som hyr lägenhet i andra hand behöver ha en egen hemförsäkring, även om din hyresvärd redan har en. Hyresvärdens hemförsäkring gäller inte för dig eftersom ni inte bor tillsammans.

Inneboende

Om du är inneboende hos någon, till exempel hyr ett rum i en lägenhet eller en våning i en villa, behöver du också ha en egen hemförsäkring. Din hyresvärds hemförsäkring kan täcka även dig – men i så fall måste du stå med på försäkringsbrevet.

Studentförsäkring

Är du student med eget boende? Då behöver du ha en egen hemförsäkring. Dina föräldrars gäller inte och inte hyresvärdens heller.

Vår hemförsäkring för studenter täcker alla sorters studentlyor och gäller oavsett om du står på kontraktet eller inte. Läs mer om hemförsäkring för student här.

Fr​​ågor och svar om hyresrättsförsäkring

Vilka tilläggsförsäkringar behöver jag till min hyresrätt?
 
Vilka omfattas av försäkringen?
 
Spelar det någon roll vem jag hyr av?
 
Vad ska jag göra med min hyresrättsförsäkring om jag flyttar?
 

Allt om hemförsäkringen

Läs det här innan du tecknar vår försäkring för hyresrätt​

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.