Båtförsäkring

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Hjälper både till sjöss och på land

Båten glider sakta in i viken, där ett sista dopp väntar innan det är dags att segla till gästhamnen. Båtlivet bjuder både på frihet och på naturupplevelser. Med vår försäkring får du hjälp om något händer dig, din motorbåt eller din segelbåt.

Här ser du exempel på vad vår båtförsäkring täcker. Mer information hittar du i För- och efterköpsinformationen.

Köp båtförsäkring

Ring oss så hjälper vi dig.

07​7​​​1-111 110


​Om båten börjar brinna eller skadas vid sjösättningen

Försäkringen gäller både segelbåt och motorbåt. Väljer du en halvförsäkring får du ett grundskydd för båten och tillbehör som fiskeredskap, GPS, flytväst och kläder. Du får ersättning om båten blir stulen eller skadas i t.ex. i en brand eller av ett blixtnedslag. Dessutom ger vi dig ersättning om båten skadas när du sjösätter eller när den ligger upplagd på land.

Ersättning om motorn går sönder eller båten går på grund

Väljer du att helförsäkra båten, så får du ett starkare skydd. Utöver allt som ingår i halvförsäkringen får du också ersättning för skador på motorn och skador som kan inträffa på sjön, t.ex. om du kör på grund eller om båten kantrar. Du får också ersättning för bogsering om båten skadas så att du inte kan köra vidare.

Assistans när du får motorstopp

I helförsäkringen ingår även assistans där du får ersättning för bärgningskostanden vid en plötsliga och oförutsedda händelser, t. ex. motorhaveri och andra tekniska problem.

Någon att prata med efter en svår händelse

Om du mår psykiskt dåligt efter en olycka med båten kan det vara tryggt att få stöd av en terapeut. Därför ingår även ett krisskydd i din försäkring. Du får också ersättning om du hamnar i en tvist eller krävs på skadestånd t.ex. när du säljer båten eller om du kolliderar med en annan båt.

Vår rekommendation för ett ännu bättre skydd

Genom att komplettera med tillägget Utökad Båtförsäkring får du vårt bästa skydd för dig och din båt. I försäkringen ingår bland annat Drulleförsäkring(allriskförsäkring) som exempelvis ersätter dig om du tappar utombordsmotorn i vattnet och tillägget Utökat giltighetsområde som gör att försäkringen även gäller på t.ex. Nordsjön och i Engelska kanalen.

Läs mer om Utökad Båtförsäkring.

Har du nautisk kompetens i form av förarbevis eller skepparexamen? Då får du ett lägre pris.

Innehållet i båtförsäkringen:

 HalvHel
Brand   
Stöld och skadegörelse  
Sjösättning, upptagning och transport  
Krisförsäkring  
Ansvarsförsäkring  
Rättsskydd  
Sjöskada  
Assistans  
Maskinskada 
Utökad båtförsäkring tillägg

Läs det här innan du tecknar din båtförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i För- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både För- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

För- och efterköpsinformation för båt
Produktfaktab​lad för båt (IPID)
Fullständiga villkor för Båtförsäkring 2019-12-01
Föregående villkor 2014-05-01

Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om samlingsrabatten.​