Hundförsäkring

25 % rabatt om din valp är under 6 månader.

Få 25 % rabatt för valp

Är din valp under 6 månader när du tecknar försäkringen får du en rabatt som motsvarar 25 % av första årspremien.

Visste du att vi även erbjuder unghundsrabatt på 15 % första året? Det gäller om din hund är från 7 månader upp till 3 år gammal.

Jämför hundförsäkring!
Få prisförslag direkt på vår hemsida – vår hundförsäkring tål att jämföras.
Se ditt bästa pris nu

​​​​​​​​​Ge din hund en riktigt bra försäkring​

​Som hundägare vet du att hunden är mer än bara ett husdjur. Ge din vän en bra försäkring som hänger med hela livet – från försäkring för valp till äldre hund​.​

.

 

Samma försäkring livet ut

Skyddet gäller för veterinärvård oavsett hur gammal din hund är. ​​

.

 

Lång självriskperiod

Oavsett diagnos betalar du bara den fasta självrisken en gång under en period på 180 dagar.

.

 

Digitala veterinärbesök ingår​​​

Du får ​​​kostnadsfria digitala veterinärbesök hos FirstVet​ ​för skador och sjukdom som omfattas av försäkringen.​

Jämför och välj hundförsäkring​

Du kan välja mellan tre olika nivåer på veterinärvårdsförsäkring till din hund; enkel, dubbel eller trippel veterinärvård​​​. Jämför vilken hundförsäkring som passar dig eller ta hjälp av vår ​guide för att välja hundförsä​kring.​​
Enkel
Dubbel
Trippel
Veterinärvård
 
Veterinärvårdsförsäkringen omfattar kostnader för undersökning och behandling om din hund drabbas av sjukdom eller olycksfall.

Maxbeloppet per år är:

Enkel: 40 000 kr
Dubbel: 80 000 kr
Trippel:120 000 kr​
  
 
  
 
  
 
Fri vårdrådgivning​
 
I försäkringen ingår rådgivning hos Djurens vårdguide - ring 90228 ​om du behöver hjälp.​
  
 
  
 
  
 
Kostnadsfria veterinärmöten​
 
Kostnadsfria digitala veterinärbesök ​hos FirstVet ​​ingår för sjukdomar och skador som omfattas av hundförsäkringen.​
  
 
  
 
  
 
Livförsäkring​
 
Livförsäkringen kan ge dig ersättning om din hund, på grund av sjukdom eller olycksfall, dör eller måste avlivas. Gäller till och med det år hunden fyller 8 eller 10 år, beroende på ras. 

Läs mer om livförsäkring för din hund.
  Valbar
 
  Valbar
 
  Valbar​
 
MR, CT och scintigrafi​
 
Kostnader för undersökning med MR, CT, scintigrafi eller liknande undersökningsmetoder ingår i Dubbel och trippel veterinärvård. ​

 
  
 
  
 
Receptbelagd medicin​
 
Kostnader för receptbelagd/utskriven medicin ingår i hundförsäkringen Dubbel och Trippel veterinärvård.​

 
  
 
  
 
Rehabilitering​
 
Kostnader för rehabilitering ingår i hundförsäkringen Dubbel veterinärvård med 7 000 kr/år eller i Trippel veterinärvård med 15 000 kr/år. Rehabilitering ersätts vid frakturer, diskbråck, led-, sen- och muskelskador bland annat.​

 
  
 
  
 
​​Dolda fel​​
 
Om din valp varit försäkrad innan fyra månaders ålder ingår dolda fel i Dubbel och Trippel veterinärvård.​

Läs mer om Dolda fel-​försäkring här.​

 
  
 
  
 
​​Strålning och cellgifter
 
Trippel veterinärvård omfattar kostnader för strålbehandling och behandling med cellgifter vid cancersjukdom.​

 
​ 
 
  
 
Borttagande av mjölktänder
 
Trippel veterinärvård omfattar borttagande av kvarsittande mjölktänder under förutsättning att valpen försäkrats innan 4 månaders ålder i Trippel veterinärvård och varit oavbrutet försäkrad.

 

 
  
 
Hundpensionat
 
Trippel veterinärvård ersätter kostnader för inackordering på hundpensionat om du av läkare bedömts så sjuk att du inte kan ta hand om din hund​.
​​
 

 
  
 
​​
​​​​


Rabatt på hundförsäkring? Ja, men visst!​

Teckna hundförsäkringen när din valp är under 6 månader och få 25 % rabatt på årspremien. Vi erbjuder unghundsrabatt på 15 % om din hund är från 7 månader upp till 3 år gammal. Du får även samlingsrabatt om du samlar dina försäkringar hos oss.

Läs mer om vår samlingsrabatt
 


Om vår hundförsäkring​

Med en hundförsäkring får du en ökad trygghet för hunden och för dig som ägare.​ Lär dig mer om när försäkringen kan tecknas, hur du gör om du vill byta hundförsäkring samt hur karens och självrisk fungerar.

När kan en hund​försäkring tecknas

Hundförsäkringen kan tecknas för hund som uppnått sex veckors ålder och fram till dess att den blir åtta år gammal. E​rsättningsbeloppen för veterinärvård är oförändrade när hunden blir äldre.  

​Är din valp under 6 månader när du tecknar försäkringen får du en rabatt som motsvarar 25 % av första årspremien. Är din hund från 7 månader upp till 3 år gammal får du en unghundsrabatt på 15 % första året.​
​​


Vill du teckna en försäkring på en importerad hund? Då finns det några saker du bör känna till. Läs mer om att köpa hund utomlands.​​

Byte av hundförsäkring

När man vill byta hundförsäkring finns det ett par saker man ska tänka på. 

Som hundägare ska man vara medveten om att den nya försäkringen inte ersätter sjukdomar eller skador hos hunden som har funnits eller påbörjats innan försäkringen startar.

 Läs m​er om att byta djurförsäkring.

​Så fungerar karens när du försäkrar din hund​​​

När du flyttar din försäkring direkt från ett annat svenskt försäkringsbolag och en försäkring med samma omfattning gäller din försäkring utan karens.

Detta gäller för hund som är äldre än 12 veckor. Det är heller ingen karens för en hund som är yngre än 12 veckor, om veterinärintyg finns när försäkringen tecknas. Intyget ska vara högst sju dagar gammalt och utan anmärkning. Lär dig mer om karens för hundförsäkring​.

Självrisk i hundförsäkringen

Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som du själv betalar vid skada eller sjukdom. Självrisken består av en fast del: 1200 kr, 2300 kr eller 4000 kr. 

Utöver fasta självrisken kommer en rörlig del av antingen 15 %, 20 % eller 25 % på de kostnader som överstiger den fasta självrisken. Vilken nivå av fast och rörlig självrisk din försäkring ska ha väljer du när du tecknar den.​ ​Lär dig  mer om självrisk​ för hundförsäkring.​​

Livförsäkring för hund

Lägg till en livförsäkring för din hund direkt när du tecknar din hundförsäkring

Livförsäkringsbeloppet baseras i första hand på inköpspriset/marknadsvärdet. Livför säkringsbeloppet kan höjas om hunden meriteras, exempelvis på en utställning eller vid en tävling. I livförsäkringen ingår ersättning för förlorad användbarhet och avelsförmåga och livförsäkringen gäller utan självrisk.

Läs mer om livförsäkring för hund
​​Kostnadsfri rådgivning​​ ingår

I hundförsäkringen ingår fri rådgivning hos Djurens​ Vårdguide. Du kan få rådgivning  8-20 helgfria vardagar genom att ringa telefonnumret 902​28.Veterinärbesök online 

I hundförsäkringen ingår  kostnadsfria veterinärbesök direkt​ på nätet​ hos FirstVet. Boka ett veterinärbesök ​direkt via din mobil, surfplatta eller dator.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Flockförsäkring​

Flockförsäkring kan tecknas för en​ grupp av minst 10 stycken hundar.

Försäkringen är en kollektiv veterinärvårdsförsäkring och ersätter kostnader för veterinärvård under försäkringstiden om någon av de försäkrade hundarna drabbas av sjukdom eller olycksfall. Flockförsäkring kan tecknas genom att kontakta oss på telefon eller mejl. ​

Läs mer om flockförsäkring​.​​

Vanliga frågor och svar​

​Vilken hundförsäkring ska jag välja?
 

Det är inte alltid enkelt att veta vilken hundförsäkring man ska välja. Vi har gjort en guide för att välja hundförsäkring där vi hoppas hjälpa dig att göra rätta valen.​ 

Vem kan teckna hundförsäkring?
 

Du kan teckna en hundförsäkring om du är ägare till en hund eller om du tar hand om en hund som exempelvis​ fodervärd. Du ska vara 16 år eller äldre för att teckna en försäkring. Försäkringstagare blir du som ingår avtal om försäkring med Trygg-Hansa​.

Vill du teckna livförsäkring för hunden ska du antingen vara ägare till hunden eller så ska det framgå i ett fodervärdsavtal att du har rätt att teckna livförsäkring.

Hur kan jag betala min hundförsäkring?
 

Om du tecknar hundförsäkring hos oss ​kan du välja mellan att betala med faktura (per halv- eller helår), e-faktura (per halvår, helår eller månad) eller autogiro (per månad). Väljer du att betala via autogiro eller e-faktura så slipper du en faktureringsavgift på 45 kr. 

Du väljer betalningsalternativ när du tecknar försäkringen, men du kan alltid ändra det senare. 

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om betalning och autogiro. ​

Vad kostar en hundförsäkring?
 

Vad en hundförsäkring kostar beror på bland annat på hundras, hundens kön, hundens ålder och var i landet du bor. Veterinärvårdsförsäkring med större omfattning och högre ersättningsbelopp kostar mer än en för​säkring med mindre omfattning. Priset på hundförsäkringen påverkas också av vilken självrisk du väljer.

Räkna ut ditt pris och få mer information om kostnader.​​

Kan jag försäkra en importerad hund?
 

Ja, hos oss på Trygg-Hansa går det bra att teckna en försäkring på en importerad hund. Men det finns regler för att ta in en hund i Sverige som du ska känna till – och vissa förutsättningar för att du ska kunna få teckna en hundförsäkring. Lär dig mer om att köpa hund utomlands.​​

Varför har min försäkring blivit dyrare?​
 

Det finns flera anledningar till att din försäkringspremie har ökat. Några faktorer som kan påverka är att din hund har blivit äldre, att du har flyttat till en annan bostadsort under året eller att hundrasen som din hund tillhör är mer drabbad av skador. 

Utöver det så gör vi generella justeringar för att möta de ökade kostnader som finns i veterinärvårdsbranschen och kostnadsutvecklingen i samhället i stort. ​

Täcker min hundförsäkring ansvarsskador?
 

Ansvarsskydd, eller ansvarsförsäkring, skyddar dig som försäkringstagare vid skadeståndskrav från en motpart i samband med en skada eller en olycka. Det omfattas inte av djurförsäkringen. Försäkringen för din hund eller katt omfattar endast kostnader för skada eller sjukdom som drabbar det försäkrade djuret.

​För skador som hunden katten orsakar på annans egendom så finns möjligheten att pröva ersättningsfrågan från ansvarsdelen i din hemförsäkring. Kontakta därför det försäkringsbolag som har din hemförsäkring, och be att få tala med avdelningen för ansvarsskador.

Läs mer om ansvarsförsäkring.

Ska jag ha kvar försäkringen även när hunden blir gammal?
 

En äldre hund behöver i regel besöka veterinär oftare än en ung hund. Man kanske inte genomför några större komplicerade operationer på en gammal hund men även en liten skada kan bli kostsam. Man kan teckna en veterinärvårdsförsäkring för en hund som är upp till sju år gammal hos Trygg-Hansa. Hunden behåller ersättningsbeloppen för veterinärvård hela livet. 

Livförsäkringen upphör att gälla när hunden fyllt 10 år. För några få hundraser upphör den när hunden fyllt 8 år. Läs mer i fullständiga villkoren. ​​​

Gäller försäkringen om jag tar med min hund utomlands? ​
 

Hundförsäkringen gäller i hela världen under förutsättning att du kan återföra din hund till Sverige enligt de regler som Svenska Jordbruksverket har satt upp. Utanför Sverige gäller försäkringen max i ett år räknat från avresedagen. Du kan läsa mer om vilka regler som gäller för resa till olika länder hos Jordbruksverket.

Vad innebär dolda fel i hundförsäkringen?
 

Ett dolt fel är en medfödd eller senare förvärvad sjukdom eller skada som har börjat utvecklas före besiktningen respektive leveransen, men som inte dessförinnan har visat symptom eller annars varit känd. Sjukdomen eller defekten har inte kunnat upptäckas vid besiktning av valpen. Exempel på dolda fel är vattenskalle, medfödd dövhet eller missbildningar på inre organ. 

Uppfödaren/säljaren av valpen kan enligt konsumentköplagen bli skyldig att ersätta köparen om ett dolt fel uppkommer. En uppfödare har ansvar för dolda fel under tre år från valpens leveransdag.

Om det inte finns en dolda fel försäkring hos uppfödaren kan du få ersättning från hundens veterinärvårdsförsäkring med omfattning Dubbel eller Trippel. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Omfattar försäkringen kostnader för hundens tandvård?
 

Tandfrakturer, avbrutna tänder, sprickor, och liknande skador ersätts i de flesta fall, såvida det inte är en bakomliggande sjukdom som orsakat frakturen. 

Tandsjukdomar som till exempel karies (tandröta/hål), parodontit (tandlossning), gingivit (tandköttsinflammation), och olika problem relaterade till tandsten (cremor dentis) ersätts inte från försäkringen. De flesta av dessa bekymmer kan man förebygga med god tandvård för hund. 

Borttagande av kvarsittande mjölktänder ersätts under hundens första levnadsår om du har Trippel veterinärvård. En senare korrigering av bettet kan ersättas även från Enkel och Dubbel veterinärvård om hunden tidigare har haft ett felfritt bett – se fullständiga villkoren för närmare information. 

Ta del av tips och råd om din hunds tandhälsa​.

Kan jag teckna en hundförsäkring om jag är fodervärd?
 

Ja, om du är fodervärd till en hund kan du teckna en försäkring för hunden. När du har ingått avtal med Trygg-Hansa är det du som är försäkringstagare. För att information eller ersättning ska lämnas till annan person än försäkringstagaren, till exempel till ägaren av hunden krävs en fullmakt från dig som försäkringstagare. 

Vill du teckna livförsäkring för hunden ska det framgå i ett fodervärdsavtal att du har rätt att teckna livförsäkring.


Läs fler tips till dig som hundägare​​​​​

Tips och råd för hund och katt​​​

Allt om hundförsäkring

Läs det här innan du tecknar hundförsäkring

I vårt fullständiga försäkringsvillkor kan du läsa om de tillstånd och behandlinga​r som försäkringen inte ersätter. Till exempel ersätts inte resor, förebyggande behandling, krage och dietfoder. Försäkringen ersätter inte heller kostnader för avlivning och kremering. För djur som importerats, eller dess avkomma, gäller särskilda undantag för vissa sjukdomar.​​