Hundförsäkring

25 % rabatt om din valp är under 6 månader.

Få 25 % rabatt för valp

Är din valp under 6 månader när du tecknar försäkringen får du en rabatt som motsvarar 25 % av första årspremien.

Visste du att vi även erbjuder unghundsrabatt på 15 % första året? Det gäller om din hund är från 7 månader upp till 3 år gammal.

Din och hundens bästa vän
Teckna en riktigt bra hundförsäkring som gäller från busig valp till äldre hund. Se pris direkt, och jämför oss gärna!
Se pris och teckna

​​​​​​​​​Teckna en riktigt bra hundförsäkring

​Ge din älskade familjemedlem på fyra ben en hundförsäkring som tål att jämföras, och som innehåller allt från kloka råd till avancerad vård. Du kan anpassa försäkringen efter vad som är viktigt för just dig.

.

 

Topprankad!

När Konsumenternas Försäkringsbyrå jämför hundförsäkringar blir vår nivå Trippel topprankad.

.

 

Lång självriskperiod

Du betalar bara en fast grundsjälvrisk för allt som händer under 180 dagar.

.

 

Kloka råd ett samtal bort

Du får kostnadsfria och obegränsat antal digitala veterinärbesök hos FirstVet​.​

Jämför och välj hundförsäkring​

Du kan välja mellan tre olika nivåer på veterinärvårdsförsäkring till din hund; Enkel, Dubbel eller T​rippel veterinärvård​​​. Jämför vilken hundförsäkring som passar dig eller ta hjälp av vår ​guide för att välja hundförsä​kring.​​
Enkel
Dubbel
Trippel
Veterinärvård
 
Veterinärvårdsförsäkringen omfattar kostnader för undersökning och behandling om din hund drabbas av sjukdom eller olycksfall.

Maxbeloppet per år är:

Enkel: 40 000 kr
Dubbel: 80 000 kr
Trippel:120 000 kr​
  
 
  
 
  
 
Kostnadsfria veterinärmöten​
 
Kostnadsfria digitala veterinärbesök ​hos FirstVet ​​ingår för sjukdomar och skador som omfattas av hundförsäkringen.​
  
 
  
 
  
 
Livförsäkring​
 
Livförsäkringen kan ge dig ersättning om din hund, på grund av sjukdom eller olycksfall, dör eller måste avlivas. Gäller till och med det år hunden fyller 8, 10 eller 12​ år, beroende på ras. 

Läs mer om livförsäkring för din hund.
  Valbar
 
  Valbar
 
  Valbar​
 
MR, CT och scintigrafi​
 
Kostnader för undersökning med MR, CT, scintigrafi eller liknande undersökningsmetoder ingår i Dubbel och trippel veterinärvård. ​

 
  
 
  
 
Receptbelagd medicin​
 
Kostnader för receptbelagd/utskriven medicin ingår i hundförsäkringen Dubbel och Trippel veterinärvård.​

 
  
 
  
 
Rehabilitering​
 
Kostnader för rehabilitering ingår i hundförsäkringen Dubbel veterinärvård med 7 000 kr/år eller i Trippel veterinärvård med 15 000 kr/år. Rehabilitering ersätts vid frakturer, diskbråck, led-, sen- och muskelskador bland annat.​

 
  
 
  
 
​​Dolda fel​​
 
Om din valp varit försäkrad innan fyra månaders ålder ingår dolda fel i Dubbel och Trippel veterinärvård.​

Läs mer om Dolda fel-​försäkring här.​

 
  
 
  
 
​​Cellgifter
 
Dubbel och Trippel veterinärvård omfattar kostnader för behandling med cellgifter vid cancersjukdom.​

 

 
  
 
Avlivning och kremering
 
I Dubbel- och Trippel veterinärvård ingår ersättning för avlivning och kremering med upp till 2 000 kr.​

 

 
  
 
Strålning
 
Trippel veterinärvård omfattar strålning vid behandling av cancersjukdom.​

 

 
  
 
Borttagande av mjölktänder
 
Trippel veterinärvård omfattar borttagande av kvarsittande mjölktänder under förutsättning att valpen försäkrats innan 4 månaders ålder i Trippel veterinärvård och varit oavbrutet försäkrad.

 

 
  
 
Ersättning för höftledsimplantat
 
I Trippel veterinärvård ingår ersättning för operation med höftledsimplantat fram till din hund fyller sex år. Kravet är att din valp blev försäkradmed Trippel veterinärvård före fyra månaders ålder och sedan varit det utan avbrott.​

 

 
  
 
Hundpensionat
 
Trippel veterinärvård ersätter kostnader för inackordering på hundpensionat om du av läkare bedömts så sjuk att du inte kan ta hand om din hund​.
​​
 

 
  
 
​​
​​​​


Rabatt på hundförsäkring? Absolut!​

Du får 25 % valprabatt första året om din valp är under 6 månader. Om din hund är mellan 6 månader och tre år får du 15 % rabatt första året. Dessutom! Om du har flera försäkringar hos oss kan du få upp till 20 % rabatt i samlingsrabatt.

Räkna ut min ​samlingsrabatt
 


Hundförsäkring för valp till äldre hund​

Med en hundförsäkring är du redo om något skulle hända din hund. Du får samma ersättning livet ut – vi sänker alltså inte ersättningen ju äldre din hund blir. Lär dig mer om när försäkringen kan tecknas, hur karens och självrisk fungerar, och vad du ska tänka på om du vill byta hundförsäkring. ​

Självrisk i hundförsäkring

Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som du själv betalar vid skada eller sjukdom. I hundförsäkringen består självrisken av en fast del och en rörlig del. Vilken nivå av fast och rörlig självrisk din hundförsäkring ska ha väljer du när du tecknar den.

Lär dig mer om självrisk för hundförsäkring​.​

Teckna hundförsäkring från 6 veckor

Du kan teckna en hundförsäkring för en hund som uppnått sex veckors ålder och fram till dess att hunden blir åtta år gammal. 

Teckna din hundförsäkring så tidigt som möjligt för att få hjälp med så mycket som möjligt som hunden kan råka ut för. 

Om du vill teckna en försäkring på en importerad hund finns det några saker du bör känna till om att köpa hund utomlands​​​​.

Karens i hundförsäkring

Karens innebär att det är en period då försäkringen inte gäller även om den passerat startdatum. Karens gäller i 20 dagar om din hund är oförsäkrad vid teckningstillfället. Karens uppstår också om du förbättrar din försäkring med t.ex. ökat ersättningsbelopp. 

Karensperioden gäller inte olycksfall, som t.ex. benbrott eller om hunden sväljer ett främmande föremål. 

Det är ingen karens

  • när du tecknar hundförsäkring inom 10 dagar från leveransen av en hund som är yngre än 12 veckor, och det finns ett besiktningsintyg som inte är äldre än sju dagar från inköpsdatum.
  • när du flyttar din försäkring med samma omfattning direkt från ett annat svenskt försäkringsbolag. Detta gäller om hunden är äldre än 12 veckor.
Lär dig mer om karens för hundförsäkring​.

Byte av hundförsäkring

Om du vill byta hundförsäkring är det viktigt att vara medveten om att den nya försäkringen inte ersätter sjukdomar eller skador hos hunden, som har funnits eller påbörjats innan försäkringen startar. 

Läs mer om att byta djurförsäkring.​​

Livförsäkring för hund

Lägg till en livförsäkring för din hund direkt när du tecknar din hundförsäkring. Du får samma ersättning från livförsäkringen under alla år den gäller.

Livförsäkringsbeloppet baseras i första hand på inköpspriset/marknadsvärdet. Livförsäkringsbeloppet kan höjas om hunden meriteras, exempelvis på en utställning eller vid en tävling. I livförsäkringen ingår ersättning för förlorad användbarhet och avelsförmåga. Livförsäkringen gäller till det år din hund fyller åtta, tio eller tolv år beroende på ras. Livförsäkringen gäller utan självrisk.​

Läs mer om livförsäkring för hund


Gratis ValpBag​

Ska en liten valp snart flytta hem till dig? 
Beställ en gratis ValpBag med fina produkter och smarriga smakprover!Veterinärbesök online 

I hundförsäkringen ingår  kostnadsfria veterinärbesök direkt​ på nätet​ hos FirstVet. Boka ett veterinärbesök ​direkt via din mobil, surfplatta eller dator.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Flockförsäkring​

Flockförsäkring kan tecknas för en​ grupp av minst 10 stycken hundar.

Försäkringen är en kollektiv veterinärvårdsförsäkring och ersätter kostnader för veterinärvård under försäkringstiden om någon av de försäkrade hundarna drabbas av sjukdom eller olycksfall. Flockförsäkring kan tecknas genom att kontakta oss på telefon eller mejl. ​

Läs mer om flockförsäkring​.​​

Vanliga frågor och svar​

​Vilken hundförsäkring ska jag välja?
 

Det är inte alltid enkelt att veta vilken hundförsäkring man ska välja. Vi har gjort en guide för att välja hundförsäkring där vi hoppas hjälpa dig att göra rätta valen.​ 

Vem kan teckna hundförsäkring?
 

Du kan teckna en hundförsäkring om du är ägare till en hund eller om du tar hand om en hund som exempelvis​ fodervärd. Du ska vara 16 år eller äldre för att teckna en försäkring. Försäkringstagare blir du som ingår avtal om försäkring med Trygg-Hansa​.

Vill du teckna livförsäkring för hunden ska du antingen vara ägare till hunden eller så ska det framgå i ett fodervärdsavtal att du har rätt att teckna livförsäkring.

Hur kan jag betala min hundförsäkring?
 

Om du tecknar hundförsäkring hos oss ​kan du välja mellan att betala med faktura (per halv- eller helår), e-faktura (per halvår, helår eller månad) eller autogiro (per månad). Väljer du att betala via autogiro eller e-faktura så slipper du en faktureringsavgift på 45 kr. 

Du väljer betalningsalternativ när du tecknar försäkringen, men du kan alltid ändra det senare. 

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om betalning och autogiro. ​

Vad kostar en hundförsäkring?
 

Vad en hundförsäkring kostar beror på bland annat på hundras, hundens kön, hundens ålder och var i landet du bor. Veterinärvårdsförsäkring med större omfattning och högre ersättningsbelopp kostar mer än en för​säkring med mindre omfattning. Priset på hundförsäkringen påverkas också av vilken självrisk du väljer.

Räkna ut ditt pris och få mer information om kostnader.​​

Kan jag försäkra en importerad hund?
 

Ja, hos oss på Trygg-Hansa går det bra att teckna en försäkring på en importerad hund. Men det finns regler för att ta in en hund i Sverige som du ska känna till – och vissa förutsättningar för att du ska kunna få teckna en hundförsäkring. Lär dig mer om att köpa hund utomlands.​​

Varför har min försäkring blivit dyrare?​
 

Det finns flera anledningar till att din försäkringspremie har ökat. Några faktorer som kan påverka är att din hund har blivit äldre, att du har flyttat till en annan bostadsort under året eller att hundrasen som din hund tillhör är mer drabbad av skador. 

Utöver det så gör vi generella justeringar för att möta de ökade kostnader som finns i veterinärvårdsbranschen och kostnadsutvecklingen i samhället i stort. ​

Täcker min hundförsäkring ansvarsskador?
 

Ansvarsskydd, eller ansvarsförsäkring, skyddar dig som försäkringstagare vid skadeståndskrav från en motpart i samband med en skada eller en olycka. Det omfattas inte av djurförsäkringen. Försäkringen för din hund eller katt omfattar endast kostnader för skada eller sjukdom som drabbar det försäkrade djuret.

​För skador som hunden katten orsakar på annans egendom så finns möjligheten att pröva ersättningsfrågan från ansvarsdelen i din hemförsäkring. Kontakta därför det försäkringsbolag som har din hemförsäkring, och be att få tala med avdelningen för ansvarsskador.

Läs mer om ansvarsförsäkring.

Ska jag ha kvar försäkringen även när hunden blir gammal?
 

En äldre hund behöver i regel besöka veterinär oftare än en ung hund. Man kanske inte genomför några större komplicerade operationer på en gammal hund men även en liten skada kan bli kostsam. Man kan teckna en veterinärvårdsförsäkring för en hund som är upp till sju år gammal hos Trygg-Hansa. Hunden behåller ersättningsbeloppen för veterinärvård hela livet. 

Livförsäkringen upphör att gälla när hunden fyllt 8,10 eller 12 år beroende på ras. Läs mer i fullständiga villkoren. ​​​

Gäller försäkringen om jag tar med min hund utomlands? ​
 

Hundförsäkringen gäller i hela världen under förutsättning att du kan återföra din hund till Sverige enligt de regler som Svenska Jordbruksverket har satt upp. Utanför Sverige gäller försäkringen max i ett år räknat från avresedagen. Du kan läsa mer om vilka regler som gäller för resa till olika länder hos Jordbruksverket.

Vad innebär dolda fel i hundförsäkringen?
 

Ett dolt fel är en medfödd eller senare förvärvad sjukdom eller skada som har börjat utvecklas före besiktningen respektive leveransen, men som inte dessförinnan har visat symptom eller annars varit känd. Sjukdomen eller defekten har inte kunnat upptäckas vid besiktning av valpen. Exempel på dolda fel är vattenskalle, medfödd dövhet eller missbildningar på inre organ. 

Uppfödaren/säljaren av valpen kan enligt konsumentköplagen bli skyldig att ersätta köparen om ett dolt fel uppkommer. En uppfödare har ansvar för dolda fel under tre år från valpens leveransdag.

Om det inte finns en dolda fel försäkring hos uppfödaren kan du få ersättning från hundens veterinärvårdsförsäkring med omfattning Dubbel eller Trippel. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Omfattar försäkringen kostnader för hundens tandvård?
 

Tandfrakturer, avbrutna tänder, sprickor, och liknande skador ersätts i de flesta fall, såvida det inte är en bakomliggande sjukdom som orsakat frakturen. 

Tandsjukdomar som till exempel karies (tandröta/hål), parodontit (tandlossning), gingivit (tandköttsinflammation), och olika problem relaterade till tandsten (cremor dentis) ersätts inte från försäkringen. De flesta av dessa bekymmer kan man förebygga med god tandvård för hund. 

Borttagande av kvarsittande mjölktänder ersätts under hundens första levnadsår om du har Trippel veterinärvård. En senare korrigering av bettet kan ersättas även från Enkel och Dubbel veterinärvård om hunden tidigare har haft ett felfritt bett – se fullständiga villkoren för närmare information. 

Ta del av tips och råd om din hunds tandhälsa​.

Kan jag teckna en hundförsäkring om jag är fodervärd?
 

Ja, om du är fodervärd till en hund kan du teckna en försäkring för hunden. När du har ingått avtal med Trygg-Hansa är det du som är försäkringstagare. För att information eller ersättning ska lämnas till annan person än försäkringstagaren, till exempel till ägaren av hunden krävs en fullmakt från dig som försäkringstagare. 

Vill du teckna livförsäkring för hunden ska det framgå i ett fodervärdsavtal att du har rätt att teckna livförsäkring.


Läs fler tips till dig som hundägare​​​​​

Tips och råd för hund och katt​​​

Allt om hundförsäkring

Läs det här innan du tecknar hundförsäkring

I vårt fullständiga försäkringsvillkor kan du läsa om de tillstånd och behandlinga​r som försäkringen inte ersätter. Till exempel ersätts inte resor, förebyggande behandling, krage och dietfoder. ​För djur som importerats, eller dess avkomma, gäller särskilda undantag för vissa sjukdomar.​​