Helförsäkring

Just nu: 5 % rabatt när du tecknar på webben!

Rabatt på din nya bilförsäkring!

Nu får du 5 % rabatt när du tecknar en ny bilförsäkring här på trygghansa.se. Rabatten gäller första året.

Du kan välja att försäkringen ska börja gälla vid ett senare datum.

När du tecknar din försäkring får du rabatten automatiskt. Innan du tecknar försäkringen ser du ditt pris och vilken rabatt vi har dragit.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Teckna helförsäkring för din bil

Med vår helförsäkring får du tre skydd i ett. Den innehåller både den obligatoriska trafikförsäkringen​ och vår halvförsäkring som ger dig ett mer omfattande skydd. Dessutom toppas den med en vagnskadeförsäkring som skyddar mot yttre skador på din egen bil.

.

 

Upp till 20+5 % rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få upp till 20 % i samlingsrabatt​. Just nu får du dessutom upp till 5 % extra rabatt på webben!​

.

 

Drulle ingår

Tappat nycklarna, spillt kaffe eller tankat fel bränsle? Vi vet att livet händer även i bilen. Därför ingår drulle i försäkringen.

.

 

Smidig skadehantering

Anmäl skador på webben och följ hela ärendet på Mina sidor. Inga telefonköer och inget krångel.​


Vad är en helförsäkring?​

En helförsäkring är en bilförsäkring som innehåller delarna drulle, bärgning och vagnskadeförsäkring – men också mycket mer. Med tilläggsförsäkringar kan du anpassa skyddet efter dina behov. Är din bil över tre år gammal? Då  kan en helförsäkring vara rätt val för att du ska få ett så bra skydd som möjligt.

Bärgning – bara ett samtal bort

Ring vårt journummer 0771‑111 510​ dygnet runt, så är hjälpen på väg! Du får bärgning till närmaste verkstad om din bil inte går att köra. Dessutom ersätter vi kostnaden för att du och dina passagerare ska ta er tillbaka till hemorten.

Slipp turer till verkstaden

Med vår tjänst fotobesiktning​ slipper du åka till verkstaden för en bedömning av skadorna på din bil. I stället skickar du bilder till verkstaden. De gör en bedömning utifrån bilderna, och du behöver inte åka dit förrän det är dags för reparation. För vi tror att din tid är viktigare än verkstadsbesök.

Ersättning efter krockar eller olyckor

För att få ersättning för skadorna på din egen bil efter en krock, olycka eller annan yttre händelse behö​ver du helförsäkring. Då står vi för reparationen, hos en av våra kvalitetssäkrade verkstäder. Perfekt för bilar över tre år, där tillverkarens vagnskadegaranti har gått ut. ​Anmäl krock eller olycka direkt på webben.​

Förstärk skyddet med tilläggsförsäkringar​

Stannar vardagen utan bilen? Tillägget Hyrbilsförsäkring ger ersättning för en hyrbil när din egen inte går att köra. Självriskrabatt 3 000 kr sänker självrisken om du till exempel krockar med ett djur eller blir påkörd av en smitare. Vård och ersättning efter trafikolycka ger extra hjälp till alla i bilen efter en trafikolycka.

Vad täcker helförsäkringen?​

Här ser du en kortfattad beskrivning av helförsäkringen och vad som ingår​. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen.​

Trafikförsäkring
 

Trafikförsäkringen ersätter skador som drabbar förare, passagerare eller medtrafikanter. Du kan till exempel få ersättning för sjukhusvård eller förlorad arbetsinkomst, eller för skador som du orsakar på någon annans egendom, till exempel en bil eller ett staket.

  
 
Brand
 
Du får ersättning om bilen skadas av brand, blixtnedslag eller explosion.
  
 
Glasrutor
 
Du får ersättning för att laga eller byta vind-, sido- eller bakrutor som har spräcks eller krossas. Om rutan går att laga är självrisken endast 100 kronor.
  
 
Stöld och inbrott
 

Du får ersättning om bilen eller biltillbehör stjäls, eller om bilen eller tillbehör skadas i samband med inbrott eller stöld.

  
 
Motor och elektronik 8 år
 
Du får ersättning för skador på motor, elektronik, växellåda och klimatanläggning ända upp till 12 000 mil under förutsättning att din bil inte är äldre än 8 år.​
  
 
Drulle
 
Du får ersättning om något händer i bilen, till exempel om du spiller kaffe eller repar sätet. Du får också ersättning om du blir av med bilnycklarna eller om du råkar tanka fel drivmedel.

När gäller bilförsäkringens drulleskydd?​
  
 
Bärgning
 
Du får bärgning till närmaste verkstad om bilen inte går att köra. Vi ersätter också kostnaden för transport av förare och passagerare tillbaka till hemorten. Ring vårt journummer 0771‑111 510 dygnet runt, så är hjälpen på väg!
  
 
Rättskydd
 

Du får ersättning om du hamnar i en tvist som kan prövas av allmän domstol. Tvisten kan röra en trafikolycka eller köp, försäljning eller reparation av bilen.

Du får ersättning för dina advokatkostnader samt motpartens kostnader om du förlorar tvisten. Högsta ersättning är 250 000 kr.

  
 
Krishjälp
 
Om du mår psykiskt dåligt efter en skada som ersätts av försäkringen får du upp till 10 behandlingstillfällen hos en terapeut eller psykolog som vi hänvisar dig till.
  
 
Vagnskada
 
Du får ersättning för yttre skador på din bil vid krockar trafikolyckor, viltolyckor, skadegörelse eller andra yttre olyckshändelser. Till exempel om ett träd faller över bilen eller du backar på en lyktstolpe.​
  
 Valbara tillägg

Förstärk din helförsäkring med en eller flera tilläggsförsäkringar​. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköps­informationen.

Privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet
 

Gäller för dig och dina passagerare om ni skadas i en trafikolycka. Ger ersättning med upp till 600 000 kr vid nedsatt förmåga, så kallad medicinsk invaliditet, och tillgång till privat sjukvård.​

  Tillägg
 
Hyrbil

 

Vi ersätter 75 % av kostnaden för en hyrbil om din egen bil blir stulen eller skadas så att du inte kan använda den. Du kan få ersättning för upp till 65 dagar.

Om du inte behöver en hyrbil får du i stället 150 kr per dag i kontantersättning för de dagar bilen repareras.

  Tillägg
 
Självriskrabatt 3000 kr​
 

Vi står för 3 000 kronor av din vagnskadesjälvrisk om bilen behöver repareras efter skadegörelse eller krock med djur. Är din bil halvförsäkrad ger vi ersättning för reparationskostnaden upp till 3 000 kronor. Du har ingen självrisk vid bärgning eller vid en godkänd parkeringsskada.

  Tillägg
 
Bilförsäkring stor
 

Vill du ha vårt bästa skydd för din bil? Välj Bilförsäkring stor. Den är topprankad av Konsumenternas Försäkringsbyrå sedan april 2018. Skydd för din bil, dina passagerare och dig som kör. 

Vad ingår i bilförsäkring stor? 
Alla tilläggsförsäkringar i tabellen ovan ingår, plus extra fördelar: 

Självriskrabatt
Vi sänker självrisken med 50 % vid skador som ersätts av Trafikförsäkringen eller av Brand, Glasrutor, Stöld och inbrott, ​​Motor och elektronik 10 år eller Drulle.​​

Motor och elektronik 10 år
Du får ersättning för skador på motor, elektronik, växellåda och klimatanläggning ända upp till 12 000 mil under förutsättning att din bil inte är äldre än 10 år. ​​​

En helt ny bil i ersättning
Du kan få en helt ny bil i ersättning om din fabriksnya bil blir stulen eller totalförstörd de första två åren. Skyddet gäller bara för dig som är bilens första ägare, och tills bilen är 2 år eller har körts 4 000 mil. Läs mer i för- och efterköpsinformationen!

  Tillägg
 
​Extra skydd för elbil och laddhybrid
 

Valbart tillägg för dig med en laddbar bil. Du får förlängt skydd för bilens motor och elektronik – ända upp till 17 000 mil under förutsättning att din bil inte är äldre än 12 år. 

Dessutom hjälp med bärgning vid urladdat batteri (självrisk endast 100 kronor).​ Om din bil är yngre än 3 år får du även upp till 4 ​​000 kronor i sänkt självrisk vid skador som täcks av bilens vagnskadegaranti

  Tillägg
 
Få samlingsrabatt på din helf​​örsäkring!

Teckna flera försäkringar hos oss och​ få upp till 20 procents samlingsrabatt. En bilförsäkring och en hemförsäkring ger dig 5 procent. Fyll i dina försäkringar och kolla vad just du får!

Se din samlingsrabatt här

Vanliga frågor och svar om helförsäkring

Vilka tilläggsförsäkringar behöver jag?
 
Vem ska stå på bilförsäkringen?
 
Vad kostar en helförsäkring?​
 
Vad kostar självrisken för en helförsäkring?
 
Gäller försäkringen utomlands?
 
Hur anmäler jag en krock eller olycka?
 
När lönar det sig att ha en helförsäkring?
 

Allt om försäkringen

Läs det här innan du tecknar helförsäkringen

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.