Helförsäkring

​​​​​​​​​​r att din bil ska ha ett så komplett ​​​​skydd​ som möjligt ​​efter at​t den har fyllt tre år bör du ha en helförsäkring.

Med vår helförsäkring får du tre skydd i ett. Den innehåller både den obligatoriska trafikförsäkringen​ och vår halvförsäkring som ger dig ett mer omfattande skydd. Vår helförsäkring toppas dessutom med en vagnskadeförsäkring som skyddar mot yttre skador på din egen bil.  


Varför behöver du en helförsäkring till din bil? 

I vår helförsäkring ingår, utöver halvförsäkringens skydd, även en vagnskadeförsäkring. Du får ersättning för bilens skador om du är med om en trafikolycka eller själv råkar ut för en singelolycka. 
Med vagnskadeförsäkringen täcks även andra yttre olyckshändelser, som till exempel parkeringsskador eller om du kanske råkar backa in i en mur. 
 
Det är också bra att ha en helförsäkring om: 
Det är storm och ett träd eller en gren faller ner över din bil Du kör in i en lyktstolpe eller skrapar upp lacken mot en pelareDin bil utsätts för skadegörelse ​


​Behöver du en hel- eller halvförsäkring? 

Om du har köpt en helt ny bil ingår oftast en treårig vagnskadegaranti från tillverkaren och då räcker det med en halvförsäkring. Men är din bil äldre än tre år från dess första registreringsdatum är det bra om du tecknar en helförsäkring för att få ett så bra skydd som möjligt.  

​Vad kostar en helförsäkring? 

Beroende på hur gammal din bil är, hur många hästkrafter den har eller hur trafiksäker den är kan priset skilja sig åt. Genom att jämföra våra bilförsäkringar kan du se vad just ditt pris blir. Dessutom kan du välja om du vill betala ditt skydd månadsvis, per halvår eller helår. 

​Vill du ha det bästa skyddet för din bil?

Med vårt tillägg Bilförsäkring stor får du, tillsammans med helförsäkringen, vårt mest omfattande skydd. Har du till exempel köpt en ny bil kan du få ersättning för en helt ny likvärdig bil om din bil blir stulen eller skadad under dess första två år. Om du gör din bilförsäkring stor ingår de resterande tilläggen. Alltså får du självriskrabatt, hyrbil samt privat vård och ersättning för medicinsk invaliditet för ett och samma pris. Dessutom ingår ersättning för skador på motor och elektronik ända till din bil är 10 år eller har körts 12 000 mil.

Om du vill bli ännu mer övertygad kan du se fler omdömen om vår bilförsäkring här.​

​​​