Söndag 24/10 mellan kl 04-16 uppdaterar vi ​våra system. Under denna tid kan det tidvis vara problem att teckna en fordonsförsäkring.​

Helförsäkring

Just nu: 5 % rabatt när du tecknar på webben!

Genom att gå vidare bekräftar du att du haft möjlighet att ta del av hur Trygg‑Hansa behandlar personuppgifter.
När du tecknar en försäkring här får du ett automatiskt pris och innehållsförslag från våra system.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Helförsäkring – tre försäkringar i en!

Med vår helförsäkring får du tre skydd i ett. Den innehåller både den obligatoriska trafikförsäkringen​ och vår halvförsäkring som ger dig ett mer omfattande skydd. Dessutom toppas den med en vagnskadeförsäkring som skyddar mot yttre skador på din egen bil.

.

 

Upp till 20+5 % rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få upp till 20 % i samlingsrabatt. Just nu får du dessutom 5 % rabatt när du tecknar på webben!

.

 

Drulle ingår

Tappat nycklarna, spillt kaffe eller tankat fel bränsle? Vi vet att livet händer även i bilen. Därför ingår drulle i försäkringen.

.

 

Smidig skadehantering

Anmäl skador på webben och följ hela ärendet på Mina sidor. Inga telefonköer och inget krångel.​

Topprankad helförsäkring

4.3 / 5

Enkelt

"Enkelt, snabbt och konkurrenskraftiga priser."

Bra och billig

"Bättre pris och bättre kvalitet än många andra."

Bäst pris

"Bäst pris på marknaden. Funderar faktiskt på att länga över min hemförsäkring till er också."

Välkommen till vår helförsäkring

Är din bil över tre år gammal? Då rekommenderar vi en helförsäkring för att du ska få ett så bra skydd som möjligt. Drulle, bärgning och vagnskadeförsäkring är några av delarna som ingår. Med tilläggsförsäkringar kan du anpassa försäkringen efter dina behov.

Bärgning – bara ett samtal bort

Ring vårt journummer 0771‑111 510, dygnet runt, så är hjälpen på väg! Du får bärgning till närmaste verkstad om din bil inte går att köra. Dessutom ersätter vi kostnaden för att du och dina passagerare ska ta er tillbaka till hemorten.

Slipp turer till verkstaden

Med vår tjänst fotobesiktning slipper du åka till verkstaden för en bedömning av skadorna på din bil. I stället skickar du bilder till verkstaden. De gör en bedömning utifrån bilderna, och du behöver inte åka dit förrän det är dags för reparation. För vi tror att din tid är viktigare än verkstadsbesök.

Ersättning efter krockar eller olyckor

För att få ersättning för skadorna på din egen bil efter en krock, olycka eller annan yttre händelse behöver du antingen helförsäkring eller vår Bilförsäkring stor. Då står vi för reparationen, hos en av våra kvalitetssäkrade verkstäder. Perfekt för bilar över tre år, där tillverkarens vagnskadegaranti har gått ut.​

Förstärk skyddet med tilläggsförsäkringar​

Stannar vardagen utan bilen? Tillägget Hyrbilsförsäkring ger ersättning för en hyrbil när din egen inte går att köra. Självriskrabatt 3 000 kr sänker självrisken om du till exempel krockar med ett djur eller blir påkörd av en smitare. Vård och ersättning efter trafikolycka ger extra hjälp till alla i bilen efter en trafikolycka.

Vad ingår i helförsäkringen?


Här ser du en kortfattad beskrivning av försäkringen. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen.​

Trafikförsäkring
 

Trafikförsäkringen ersätter skador som drabbar förare, passagerare eller medtrafikanter. Du kan till exempel få ersättning för sjukhusvård eller förlorad arbetsinkomst, eller för skador som du orsakar på någon annans egendom, till exempel en bil eller ett staket.

  
 
Brand
 
Du får ersättning om bilen skadas av brand, blixtnedslag eller explosion.
  
 
Glasrutor
 
Du får ersättning för att laga eller byta vind-, sido- eller bakrutor som har spräcks eller krossas. Om rutan går att laga är självrisken endast 100 kronor.
  
 
Stöld och inbrott
 

Du får ersättning om bilen eller biltillbehör stjäls, eller om bilen eller tillbehör skadas i samband med inbrott eller stöld.

  
 
Motor och elektronik 8 år
 
Du får ersättning för skador på motor, elektronik, växellåda och klimatanläggning ända upp till 12 000 mil under förutsättning att din bil inte är äldre än 8 år.​
  
 
Drulle
 
Du får ersättning om något händer i bilen, till exempel om du spiller kaffe eller repar sätet. Du får också ersättning om du blir av med bilnycklarna eller om du råkar tanka fel drivmedel.
  
 
Bärgning
 
Du får bärgning till närmaste verkstad om bilen inte går att köra. Vi ersätter också kostnaden för transport av förare och passagerare tillbaka till hemorten. Ring vårt journummer 0771‑111 510 dygnet runt, så är hjälpen på väg!
  
 
Rättskydd
 

Du får ersättning om du hamnar i en tvist som kan prövas av allmän domstol. Tvisten kan röra en trafikolycka eller köp, försäljning eller reparation av bilen.

Du får ersättning för dina advokatkostnader samt motpartens kostnader om du förlorar tvisten. Högsta ersättning är 250 000 kr.

  
 
Krishjälp
 
Om du mår psykiskt dåligt efter en skada som ersätts av försäkringen får du upp till 10 behandlingstillfällen hos en terapeut eller psykolog som vi hänvisar dig till.
  
 
Vagnskada
 
Du får ersättning för yttre skador på din bil vid krockar trafikolyckor, viltolyckor, skadegörelse eller andra yttre olyckshändelser. Till exempel om ett träd faller över bilen eller du backar på en lyktstolpe.​
  
 
​ ​


Valbara tillägg​

Förstärk din försäkring med en eller flera tilläggsförsäkringar. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen.

Vård och ersättning efter trafikolycka
 

Tillägget Privat vård och ersättning vid medicinsk invaliditet ger utökad ersättning och hjälp till både förare och passagerare efter en trafikolycka.

Alla skadade kan få ersättning för bestående skador (nedsatt funktionsförmåga). Alla 16–64 år kan få ersättning för och tillgång till privat vård hos specialistläkare (efter remiss från offentliga vården) och annan privat behandling, t.ex. fysioterapi.

  Tillägg
 
Hyrbilsförsäkring
 

Vi ersätter 75 % av kostnaden för en hyrbil om din egen bil blir stulen eller skadas så att du inte kan använda den. Du kan få ersättning för upp till 65 dagar.

Om du inte behöver en hyrbil får du i stället 150 kr per dag i kontantersättning för de dagar bilen repareras.

  Tillägg
 
Självriskrabatt 3 000 kr
 

Självriskrabatt 3 000 kr sänker din vagnskade- eller vagnskadegarantisjälvrisk med 3 000 kronor om du råkar ut för skadegörelse, krockar med ett djur eller får en godkänd parkeringsskada.

Två gånger per år står vi också för hela självrisken om din bil behöver bärgas.

  Tillägg
 
​​​ 

 InsertSharedText

Teckna flera försäkringar och få samlingsrabatt

Samlingsrabatt

När du samlar dina försäkringar hos oss får du rabatt på premien. Med fem eller fler försäkringar kan du spara 20 procent!

Läs mer om samlingsrabatt

Med 2 st rabattgrundande försäkringar
Med 1 st försäkring

0%

1 st

5%

2 st

10%

3 st

15%

4 st

20%

5+ st

Vanliga frågor & svar

Vilka tilläggsförsäkringar behöver jag?
 
Vem ska stå på bilförsäkringen?
 
Gäller försäkringen utomlands?
 
Hur anmäler jag en krock eller olycka?
 
 ​
 
 
 

Har något hänt?

Gör din anmälan enkelt och smidigt här online på trygghansa.se

Anmäl skada
 
 
 
 

Logga in på Mina sidor

Du kan se och ändra dina försäkringar enkelt
​ på Mina Sidor

Logga in​

Allt om försäkringen

Läs det här innan du tecknar helförsäkringen

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.


 QuickQuotePlaceHolder

Ok, jag förstår