Barnförsäkring

Välj Sveriges populäraste barnförsäkring

Första stegen uppför trappan, första klivet ut på gräset eller första gången ditt barn vågar doppa sig i havet. Vi förstår hur viktigt det är för dig att ge ditt barn trygghet. I dag har över hälften av alla försäkrade barn i Sverige vår barnförsäkring TryggaBarn.


Få pris & teckna

TryggaBarn är den enda barnförsäkringen med Familjehjälpen – en service för familjer som vill ha vägledning om samhällets stöd och ersättningar.


 • Teckna tidigt för större trygghet

  För att din nyfödda ska få ett tidigt skydd rekommenderar vi att du tecknar vår barnförsäkring direkt efter att barnet har skrivits ut från BB eller annan vård. TryggaBarn omfattar inte sådant som hänt före tecknandet. Mer information hittar du nedan och i Förköpsinformation TryggaBarn.

  Hjälp när klättringen slutar med ett fall

  Om olyckan är framme är det skönt att vara rätt försäkrad. TryggaBarn gäller till exempel om ditt barn skadar sig i trappan, vid studsmattan eller på fotbollsmatchen.

  Ersättning kan bland annat betalas ut om barnet får en bestående skada (s.k. medicinsk invaliditet). Vid allvarligare skador som leder till att ditt barn inte kan jobba som vuxen, kan barnet i vissa fall även få ersättning för s.k. ekonomisk invaliditet.

  Kompletterar förskolans och skolans försäkring

  TryggaBarn är ett viktigt komplement till försäkringen ditt barn har genom förskolan eller skolan, som bara täcker olycksfall. Dessutom gäller skolförsäkringen oftast inte på fritiden. Din barnförsäkring hos oss gäller dygnet runt för både olycksfall och sjukdomar.

  Ekonomisk hjälp om ditt barn behöver dig extra mycket

  Du ska inte behöva oroa dig för pengar om ditt barn blir sjukt. Vid vissa sjukdomar och funktionsnedsättningar, som t.ex. cancer betalar vi ut ett
  engångsbelopp direkt vid diagnos. Om ditt barn hamnar på sjukhus får du ersättning från första dagen. Om du efter tiden på sjukhus behöver vårda barnet hemma kan du även få ersättning för det.

  Någon att prata med om det känns tungt

  Om ditt barn blir mobbat, får ett tungt sjukdomsbesked eller drabbats av annan svår händelse kan vi erbjuda stöd av en legitimerad psykolog.

 • Det här ingår i TryggaBarn

  Medicinsk Invaliditet  
  Ekonomisk Invaliditet  
  Vissa diagnoser  
  Sjukhusvistelse vid Akut Inskrivning  
  Sjukhusvistelse  
  Vård Hemma efter Sjukhusvistelse  
  Vårdbidrag & Arbetsoförmåga  
  Rehabilitering & Hjälpmedel 
  Ärr 
  Kristerapi 
  Kostnader Olycksfall 
  Livförsäkring 
  Kostnadsfri försäkring vid förälders dödsfall 
  Fortsatt försäkring utan hälsoprövning 
 • Hur stort skydd vill du ha?

  Ersättningen för bland annat medicinsk och ekonomisk invaliditet betalas ut i procent av det försäkringsbelopp du har valt. Du kan välja mellan 600 000 kr, 1,2 miljoner kr, 1,8 miljoner kr och 2,4 miljoner kr.

 • Se till att hela familjen är försäkrad

  ​Nytt jobb, tillökning i familjen, större bostad ... När livet förändras är det viktigt att se över familjens försäkringsskydd. Anmäl dig för en kostnadsfri rådgivning, så får du personlig hjälp av en av våra rådgivare.

 • ​Samla dina försäkringar och få rabatt

  Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om samlingsrabatten.

Läs Förköpsinformationen innan du tecknar

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i Förköpsinformationen nedan. Förköpsinformationen är en sammanfattning av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

Förköpsinformation TryggaBarn
Fullständiga villkor 82:6
Tidigare villkor 82:5

Läs försäkringsvillkoret tillsammans med försäkringsbrevet. Skadedagen avgör vilket försäkringsvillkor som gäller. Kontakta vår skadeservice för att få veta vad som gäller för er vid en skada.

Nyttig webbplats för dig som förälder

Få goda råd, roliga tips och svar på frågor från experter, besök Familjen. Där hittar du även artiklar med viktiga tips för att göra badstunderna säkrare och tryggare.