Barnförsäkring

Få  30 % rabatt första året - om du tecknar före treårsdagen​​

Sveriges populäraste barnförsäkring

Vi har flest barn i Sverige. Försäkrade, alltså. Enligt branschorganisationen Svensk Försäkring har drygt 1,5 miljoner barn och unga vuxna i Sverige en individuell barnförsäkring. Av dem är ungefär hälften försäkrade hos oss. Ge ditt barn Sveriges populäraste barnförsäkring!

Teckna enkelt​

En trygg start – teckna tidigt för bäst skydd

Vi rekommenderar att du tecknar barnförsäkringen så snart ni har kommit hem från BB. En försäkring kan ju aldrig ge ersättning för sådant som hänt innan den tecknades, så passa på tidigt.

När du tecknar försäkringen får du svara på frågor om barnets hälsa. Svaren avgör vilket skydd vi kan erbjuda ditt barn. På så sätt får du veta exakt vad försäkringen omfattar innan du börjar betala – och riskerar inga överraskningar om något händer i framtiden.


Vi har flest barn i Sverige – försäkrade alltså. I över 40 år har vi sett, hört och löst det mesta som barn kan råka ut för.​Stor trygghet  – hos oss kan du välja ett försäkringsbelopp på upp till 2,4 miljoner kronor. Det kan ge hög ersättning om något skulle hända. Alltid utan självrisk.
Snabb hjälp när ditt barn behöver dig som mest. Du får upp till  240 000 ​kr i ​ersättning direkt vid diagnos för en rad sjukdomar och olycksfall. ​

 
Så här tycker våra kunder
4.5Se alla betyg och​ om​dömenBaserat på 225 omdömen. Kundbetyg och omdömen presenteras i samarbete med BazaarVoice, en fristående leverantör av kundomdömen.
 

Extra rabatt för dig som har vår gravidförsäkring

Om du tidigare har köpt vår Gravidförsäkring Extra så får du hela priset på 1 250 kr i rabatt när du köper vår barnförsäkring TryggaBarn. 

För att få rabatten från gravidförsäkringen är det viktigt att du tecknar barnförsäkringen så tidigt som möjligt, helst så fort ditt barn har skrivits ut från BB ​eller annan vård, men senast när ditt barn har fyllt sex månader. Rabatten dras av automatiskt när du ansöker om försäkringen här på trygghansa.se.​
Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Samla dina försäkringar och få ännu mer rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du dessutom få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Teckna här på trygghansa.se för att se ditt pris med rabatt.​

Läs vidare

Ett viktigt komplement till samhällets skydd

Om något händer kan vår barnförsäkring göra stor ekonomisk skillnad. Den är ett viktigt komplement till samhällets skydd och gäller ända tills ditt barn är 25 år. Därefter får ditt vuxna barn dessutom teckna en personförsäkring hos oss utan att behöva göra en ny hälsodeklaration.

TryggaBarn är också den enda barnförsäkringen med Familjehjälpen ​
en uppskattad service för dig som vill ha vägledning om samhällets stöd och ersättningar.

Det här ingår i din barnförsäkring:

Att läsa innan du tecknar din barnförsäkring

​För att din nyfödda ska få ett tidigt skydd rekommenderar vi att du tecknar vår barnförsäkring direkt efter att barnet har skrivits ut från BB eller annan vård. Barnförsäkringen täcker inte sådant som hänt före tecknandet.

Innan du bestämmer dig
Vad ingår och inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i För- och efterköpsinformationen nedan.Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både För- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret 82:6, som du också hittar nedan.

För- och efterköpsinformation TryggaBarn
Produktfaktablad TryggaBarn (IPID)
Fullständiga villkor 82:6

Vilket försäkringsbelopp ska du välja?
Försäkringsbeloppet avgör hur mycket du får i ersättning. Försäkringen har alltså samma innehåll oavsett vilket belopp du väljer. Det som skiljer däremot är hur mycket vi betalar ut efter en sjukdom eller olycksfall. Om du väljer ett högre försäkringsbelopp kostar försäkringen mer, men du får också högre ersättning.

Vem får ersättningen?
Ersättningen kan till exempel betalas ut till dig som förälder så att du har möjlighet att vårda ditt barn, till ett överförmyndarspärrat konto i ditt barns namn, eller till ditt barn efter att hen fyllt 18 år. Vem som får ersättningen varierar alltså beroende på vad som hänt. Se mer information i villkoret vid respektive del, där det står vem som får utbetalningen.

Läs vidare

​När din barnförsäkring har stor betydelse

Om det händer något oväntat är det skönt att ha en barnförsäkring. 

​​Klättringen som slutar med ett fall
Om olyckan är framme är det skönt att vara rätt försäkrad. Vår barnförsäkring gäller till exempel om ditt barn skadar sig i trappan, vid studsmattan eller på fotbollsmatchen. 

Ersättning kan bland annat betalas ut om barnet får en bestående skada (s.k. medicinsk invaliditet). Vid allvarligare skador som leder till att ditt barn inte kan jobba som vuxen, kan barnet i vissa fall även få ersättning för s.k. ekonomisk invaliditet.​

Samhällets skydd räcker inte alltid
Vår barnförsäkring är ett viktigt komplement till försäkringen ditt barn har genom förskolan eller skolan, som bara täcker olycksfall. Dessutom gäller skolförsäkringen oftast inte på fritiden. Din barnförsäkring hos oss gäller dygnet runt för både olycksfall och sjukdomar.

När ditt barn behöver dig som mest
Du ska inte behöva oroa dig för pengar om ditt barn blir sjukt. Vid vissa sjukdomar och funktionsnedsättningar, som t.ex. cancer betalar vi ut ett engångsbelopp direkt vid diagnos. Om ditt barn hamnar på sjukhus får du ersättning från första dagen. Om du efter tiden på sjukhus behöver vårda barnet hemma kan du även få ersättning för det.

I livets goda och svåra stunder
Om ditt barn blir mobbat, får ett tungt sjukdomsbesked eller drabbats av annan svår händelse kan vi erbjuda stöd av en legitimerad psykolog.

Värdefulla tips till dig som förälder
Få goda råd, rolig läsning och svar på frågor från experter, besök Familjen. Där hittar du även artiklar med viktiga tips för att göra badstunderna säkrare och tryggare.
Läs vidare

​Har du redan en barnförsäkring?

Läs försäkringens villkor tillsammans med ditt försäkringsbrev för att få veta mer om hur försäkringen gäller och vilken ersättning ni kan få om barnet råkar ut för något.

Ibland finns det flera versioner av villkoret. Om något händer är det oftast datumet när skadan inträffade som styr vilket villkor vi bedömer skadan utifrån. Kontakta vår skadeservice för att få veta vad som gäller för just er.

Aktuellt villkor 82:6
Tidigare villkor 82:5

Vill du ändra något i försäkringen?
Här hittar du blanketter för att ändra i försäkringen. Fyll i rätt blankett och skicka till oss!

Vad vill du göra?
Höja mitt försäkringsbelopp
Sänka mitt försäkringsbelopp
Ändra vem som får försäkringsbrev och fakturor (så kallad avisat)

Läs vidare
Så här tycker våra kunder
4.6Se alla betyg och om dömenBaserat på 416 omdömen. Kundbetyg och omdömen presenteras i samarbete med BazaarVoice, en fristående leverantör av kundomdömen.
​​​

Väntar du barn?


Se vår gravidförsäkring