Barnförsäkring

En trygg början

Sedan 1977 har vi sett, hört och löst det mesta som kan hända med små barn. Vi förstår hur viktigt det är för dig att alltid göra det bästa för ditt barn. Därför har vi försäkringen, råden och tipsen, som hjälper dig att ge barnet en trygg början.


Få pris & teckna

Välj Sveriges populäraste barnförsäkring

Över hälften av alla försäkrade barn har i dag TryggaBarn. För att ert barn ska få en trygg start rekommenderar vi att ni tecknar försäkringen direkt när barnet är fött och utskrivet från BB eller annan vård. Här ser du exempel på vad försäkringen täcker. Mer information hittar du i Förköpsinformationen.

 

 • Ge ditt barn trygghet dygnet runt

  Med vår barnförsäkring TryggaBarn är ditt barn försäkrat dygnet runt för både olycksfall och sjukdomar. Försäkringen är ett viktigt komplement till den försäkring ditt barn har genom förskolan eller skolan, som bara gäller olycksfall. Dessutom gäller skolförsäkringen oftast inte på fritiden.

  ​Hjälp om fotbollsmatchen slutar med ett brutet ben

  Om olyckan är framme är det skönt att vara rätt försäkrad. TryggaBarn gäller t.ex. om ditt barn skadar sig på studsmattan eller rutschkanan. Ersättning kan bland annat betalas ut om barnet får en bestående skada (s.k. medicinsk invaliditet).
  Vid allvarligare skador som leder till att ditt barn inte kan jobba som vuxen, kan barnet i vissa fall även få ersättning för s.k. ekonomisk invaliditet.

  Ekonomisk hjälp om ditt barn behöver dig extra mycket

  Du ska inte behöva oroa dig för pengar om ditt barn blir sjukt. Vid vissa sjukdomar och funktionsnedsättningar, som t.ex. cancer betalar vi ut ett
  engångsbelopp direkt vid diagnos. Om ditt barn hamnar på sjukhus får ni
  ersättning från första dagen. Om du efter tiden på sjukhus behöver vårda barnet hemma kan du även få ersättning för det.

  Någon att prata med om det känns tungt

  Om ditt barn blir mobbat, får ett tungt sjukdomsbesked eller drabbats av annan svår händelse kan vi erbjuda stöd av en legitimerad psykolog.

 • ​Innehållet i TryggaBarn

  Medicinsk Invaliditet  
  Ekonomisk Invaliditet  
  Vissa diagnoser  
  Sjukhusvistelse vid Akut Inskrivning  
  Sjukhusvistelse  
  Vård Hemma efter Sjukhusvistelse  
  Vårdbidrag & Arbetsoförmåga  
  Rehabilitering & Hjälpmedel 
  Ärr 
  Kristerapi 
  Kostnader Olycksfall 
  Livförsäkring 
  Kostnadsfri försäkring vid förälders dödsfall 
  Fortsatt försäkring utan hälsoprövning 
 • Hur stort skydd vill ni ha?

  Ersättningen för bland annat medicinsk och ekonomisk invaliditet betalas ut i procent av det försäkringsbelopp ni har valt. Ni kan välja mellan 600 000 kr, 1,2 miljoner kr, 1,8 miljoner kr och 2,4 miljoner kr.

 • ​Rätt försäkring för hela familjen

  ​Nytt jobb, tillökning i familjen, större bostad ... När livet förändras är det viktigt att se över familjens försäkringsskydd. Anmäl dig för en kostnadsfri rådgivning, så får du personlig hjälp av en av våra rådgivare.

 • ​Samla dina försäkringar och få rabatt

  Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om samlingsrabatten.

Läs Förköpsinformationen innan du tecknar

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i Förköpsinformationen nedan. Förköpsinformationen är en sammanfattning av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

Förköpsinformation TryggaBarn
Fullständiga villkor 82:6
Tidigare villkor 82:5

Läs försäkringsvillkoret tillsammans med försäkringsbrevet. Skadedagen avgör vilket försäkringsvillkor som gäller. Kontakta vår skadeservice för att få veta vad som gäller för er vid en skada.

Nyttig webbplats för dig som förälder

Få goda råd, roliga tips och svar på frågor från experter, besök Familjen. Där hittar du även artiklar med viktiga tips för att göra badstunderna säkrare och tryggare.