Bostadsrättsförsäkring

Få pris på bostadsrättsförsäkring
Se ditt pris och teckna bostadsrättsförsäkring på två minuter! Du kan välja när försäkringen ska börja gälla.
Se ditt bästa pris

​​​​Försäkring för din bostadsrätt

Du som äger din bostad behöver ha en bostadsrättsförsäkring. Den skyddar dig och dina saker men också fast inredning som väggar, golv och fönster. Vår hemförsäkring för bostadsrätt täcker det som är ditt – och det du ansvarar för.

.

 

Upp till 1,5 miljoner

Du kan få upp till 1,5 miljoner i ersättning för dina saker om något går sönder, förstörs eller blir stulet.

.

 

Reseförsäkring i 45 dagar

Täcker kostnader om någon i familjen måste söka läkarvård på grund av sjukdom eller olycksfall på resan.

.

 

Skydd för fast inredning

Vi ser till att du snabbt får hjälp och ersättning om du drabbas av en brand eller kanske en vattenskada.​​​

En hemförsäkring med bostadsrättstillägg

Med en bostadsrätt får du en egen lägenhet och friheten att få bestämma själv. Men samtidigt ett delat ansvar med grannar och föreningen. I din bostadsrätt ansvarar du för fast inredning, som väggar, golv, fönster och balkongen. Därför behöver din hemförsäkring ha ett bostadsrättstillägg​. 

Hyr du din lägenhet? Då ska du teckna vår försäkring för hyresrätt​.​

Vad är ett bostadsrättstillägg?

Ett bostadsrättstillägg är ett tillägg till din vanliga hemförsäkring som skyddar dig om den fasta inredningen i din bostadsrätt (kök, väggar, golv och liknande) skulle skadas. Det ger även ett förstärkt skydd vid vattenskador i badrum, vilket kan göra stor skillnad om olyckan är framme. På Trygg-Hansa har vi en bostadsrättsförsäkring med ett tillägg som heter Utökad bostadsrättsförsäkring. Det innehåller samma skydd som ett bostadsrättstillägg.

Extra bra skydd med drulleförsäkring!

Utöver bostadsrättstillägget kan du även välja till Drulleförsäkring för lös egendom, som ger dig ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser på lösa saker. Det kan till exempel vara om du tappar mobilen i backen eller råkar sätta dig på glasögonen.​​

​​Pris på bostadsrättsförsäkring

Hur mycket en försäkring för bostadsrätt kostar beror bland annat på hur stort du bor – och var du bor. Kostnaden på bostadsrättsförsäkringen kan också variera beroende på vilken självrisk du väljer och vilka tilläggsförsäkringar du har.​
Få pris på bostadsrättsförsäkring här
​​
Illustration av ett höghus med bostadsrätter. 

Om vår bostadsrättsförsäkring

En funkisetta med kokvrå och sovalkov eller en rymlig femma där barnen får egna rum. Oavsett vilken bostadsrätt du har får du ett bra skydd med vår bostadsrättsförsäkring. Du kan dessutom anpassa ditt skydd med olika tillägg så att du får en försäkring som passar just din bostadsrätt!​

Skydd för brand och vattenskada

Vi ser till att du snabbt får hjälp och ersättning efter en brand eller en vattenskada​. Vi ersätter det som skadats och det som du som ägare av bostadsrätten är ansvarig för. Och om du inte kan bo kvar hemma betalar vi för ett annat boende i väntan på att du kan flytta tillbaka.

Ansvarsförsäkring och rättsskydd

Du får ersättning om du krävs på skadestånd eller hamnar i en juridisk tvist med bostadsrättsföreningen eller någon annan. Vi kan företräda dig i rättegångar, och ge ersättning för skadestånd om du till exempel har sönder något som tillhör din förening, eller välter ett konstverk på ett museum. Läs mer om ansvarsförsäkring och rättsskydd.

Hjälp vid inbrott och skadegörelse

Du får ersättning för det som blir stulet vid ett inbrott. Vi ersätter även saker som tjuvarna har förstört, till exempel uppbrutna lås.

Kristerapi – någon att prata med

Om någon i familjen mår dåligt efter till exempel en brand eller ett inbrott står vi för upp till 10 tillfällen hos en psykolog som vi hänvisar dig till.​​​​

Vad ingår i hemförsäkringen?

Här ser du en kortfattad beskrivning av vår hemförsäkring för bostadsrätt. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen .


Stöld, inbrott och skadegörelse
 
Ersättning vid stöld eller skadegörelse i din bostad och i låsta förråd. Du får även ersättning om något stjäls utanför din bostad, till exempel på jobbet eller på resa.
   
 
Bränder och vattenskador
 
Ersättning för skador som orsakats av bränder eller av läckage från avlopp, värme- eller vattenledningssystem, tvättmaskiner och diskmaskiner.

Du får även ersättning för merkostnader i samband med sådana skador, till exempel för en tillfällig bostad.
   
 
Skyfall, storm och snösmältning
 
Ersättning om saker skadas av naturens krafter: skyfall, snösmältning, stigande vatten från sjöar eller andra vattendrag, storm, hagel, snötryck, blixtnedslag och jordrörelser.

Så skyddar du dig mot åska och blixtnedslag.
   
 
När något går sönder
 
Ersättning för skador på fast inredning som du själv har betalat för, och saker som tillhör bostadsrättsföreningen, men som finns i din bostadsrätt och som du är skyldig att underhålla.

Ersättning för skador på värmepumpar och hushållsmaskiner. Du får även ersättning för annat som förstörs i samband med skadan, till exempel mat som förstörs om frysen går sönder.
   
 
Reseförsäkring
 
Du får ersättning för nödvändiga och skäliga kostnader om du eller någon annan i familjen skadas i ett olycksfall eller blir akut sjuk på resa. Till exempel kostnader för sjukvård, medicin och resor.
   
 
Överfallsskydd
 
Ersättning om du blir skadad i en misshandel med uppsåtligt och allvarligare fysiskt våld. Högsta ersättning är 150 000 kronor. Om du får bestående skador efter misshandeln kan du även få upp till 1 miljon kronor i invaliditetsersättning.
   
 
Krisförsäkring
 
Om du mår dåligt efter en stöld, brand, explosion eller ett överfall får du upp till tio behandlingstillfällen hos en terapeut eller psykolog som vi hänvisar dig till.
  
 
Ansvarsförsäkring och rättsskydd
 
Om du krävs på skadestånd för att du skadat någon eller något utreder vi om du är skadeståndsskyldig. Vi förhandlar med den som kräver skadestånd och för din talan vid rättegången. Du kan få ersättning för dina advokatkostnader om du hamnar i en tvist som kan prövas av allmän domstol.
   
 

 

Valbara tillägg

Förstärk din försäkring med en eller flera tilläggsförsäkringar. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen.


Drulleförsäkring för lös egendom
 

Drulleförsäkringen ger dig ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser på lös egendom. Till exempel om du tappar mobilen i golvet eller sätter dig på glasögonen. Högsta ersättning är 100 000 kronor.

Tillägg
 
Utökad bostadsrättsförsäkring
 

Utökad bostadsrättsförsäkring ger dig ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser på fast inredning. Till exempel om du tappar något tungt och förstör golvet. Du kan också få ersättning för skador som orsakats av läckande tät- och ytskikt i bad- och duschrum.

Tillägget minskar också åldersavdraget på din ersättning, från max 75 000 kronor till max 10 000 kronor.

Tillägg
 
Utökad reseförsäkring
 

Utökad reseförsäkring ger dig ersättning för resekostnader om du behöver avbeställa en resa på grund av en akut sjukdom eller ett olycksfall som inträffar före resan. Högsta ersättning är 70 000 kronor per person. Du kan också få ersättning för kostnader för den del av en resa som du inte kan utnyttja om du skadas eller blir akut sjuk på resan. Högsta ersättning är 40 000 kronor per person.

Tillägg
 
Småbåtsförsäkring
 

Tillägget Småbåtsförsäkring kan ge dig ersättning om din båt förloras eller skadas genom en plötslig och oförutsedd händelse, eller om du krävs på skadestånd för att du, med din båt, har skadat någon eller något.

Tillägget gäller för båtar som är värda högst 25 000 kronor, har en motoreffekt på högst 15 hk och där skrovet är mindre än 5 meter långt.

Tillägg

Få samlingsrabatt på din bostadsrätts​försäkring!

Teckna flera försäkringar hos oss och​ få upp till 20 procents samlingsrabatt. En hemförsäkring och en bilförsäkring ger dig 5 procent. Fyll i dina försäkringar och kolla vad just du får!

Se din samlingsrabatt här

Vanliga frågor och svar

Vilka tillägg behöver jag till min bostadsrättsförsäkring?
 
Hur skyddar försäkringen om jag hyr förråd hos t.ex. Shurgard?
 
Vilka hemförsäkringar finns om jag hyr ut min bostadsrätt?
 
Vad gör jag med min bostadsrättsförsäkring om jag flyttar?
 
Hur vet jag om jag har ett bostadsrättstillägg? ​
 

Allt om hemförsäkringen

Läs det här innan du tecknar vår hemförsäkring för ​bostadsrätt

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.

 Untitled