Customer service Hemförsäkring - En försäkring för trygghet i vardagen - Trygg-Hansa
Försäkra ditt hem

​​Hemförsäkring

Ger hela familjen en trygg vardag

Umgås med nära och kära, softa i soffan, laga mat, fixa och inreda … Oavsett vad du gillar att göra när du är hemma, är det viktigt att du har en hemförsäkring som skyddar dig, familjen, era saker och bostaden.

Beräkna pris 

Om du drabbas av en skada som gör att du inte längre kan bo kvar i ditt hem får du:

Hjälp inom 4 timmarAkut ersättning upp till 50.000 krTillfälligt boende upp till 18 månaderVi återställer ditt hem

Hemförsäkring anpassad efter ditt boende

Hyreslägenhet, bostadsrätt, radhus, kedjehus eller villa? Våra hemförsäkringar är anpassade efter olika boendeformer och behov. Alla försäkringar har samma grundskydd. Om du exempelvis får inbrott eller om det börjar brinna i hemmet får du snabb hjälp och ersättning. Kan du inte bo hemma efter skadan, betalar vi för ett annat boende och ser till att bostaden återställs.

Dina saker är försäkrade för en miljon

Det är viktigt att du inte underförsäkrad om familjens möbler, kläder, datorer och andra saker skadas eller stjäls. Därför är alltid sakerna i ditt hem försäkrade för en miljon kronor. Om sakerna är värda mer än en miljon kan du enkelt välja ett högre belopp.

Någon att prata med efter en svår händelse

Om du mår psykiskt dåligt efter exempelvis en brand i hemmet kan det vara tryggt att få stöd av en terapeut. Därför ingår även ett krisskydd i din försäkring. Dessutom får du ersättning om du hamnar i en tvist med t.ex. en byggfirma eller krävs på skadestånd av hyresvärden.

Lugnt och skönt på resan

I din hemförsäkring ingår ett reseskydd som bland annat täcker kostnader om någon i familjen behöver besöka en doktor på resan.

Läs mer och se ditt pris på hemförsäkringar för hyresrätt, bostadsrätt eller eget hus.

Missa inte!
Beställ förmånligt hemlarm och få lägre självrisk

I samarbete med Sector Alarm kan vi erbjuda dig hemlarm för både brand och inbrott till förmånligt pris. Beställ nu och självrisken i din hemförsäkring sänks med upp till  3 000 kr vid brand och inbrott. Erbjudandet gäller dig som har hemförsäkring hos oss. Se hela larmerbjudandet här.

Förmånliga medlemserbjudanden på hemförsäkring

Om du är medlem i en organisation eller förening som vi har avtal med kan du få lägre pris och förmånliga villkor. Läs mer om medlemsrabatter.

Lägre pris för dig som studerar

Är du student och har egen bostad? Då kan du teckna Hemförsäkring Student, en komplett hemförsäkring till studentpris för dig som hyr eller äger din lägenhet. Läs mer om Hemförsäkring Student.