Hemförsäkring Student

Teckna studentförsäkring nu
Hemförsäkring Student gäller för dig själv, dina saker och dina möbler. Som ny kund får du 15 % rabatt på din försäkring under hela första året.
Se ditt bästa pris

​​​​​​​​​​​​​Studentförsäkring för dig och ditt hem

Dina saker, dina möbler och du själv. Vår hemförsäkring för dig som studerar skyddar både hemma och på resande fot. Dessutom är priset anpassat för studenter – du får 15 procents rabatt det första året.

.

 

Upp till 200 000 kr

Du kan få upp till 200 000 kronor i ersättning för dina saker. Skydd om något går sönder, förstörs eller blir stulet.

.

 

Brand & vattenskador

Vi ser till att du snabbt får hjälp och ersättning om en brand eller en vattenskada vänder upp och ned på vardagen.

.

 

Reseförsäkring ingår

En grundläggande reseförsäkring ingår. Utöka den och få ett av marknadens bästa avbeställningsskydd!

 


Välkommen till vår studentförsäkring

”Hemförsäkring? Men jag har ju knappt några grejer hemma!” Så är det många som tänker. Men du behöver en hemförsäkring, oavsett hur mycket eller lite saker du har.

Om surfplattan eller cykeln blir stulen

Du kan få ersättning med upp till 200 000 kronor för det som blir stulet om du får inbrott hemma. Du kan även få ersättning om du blir av med något vid ett inbrott i cykelrummet, tvättstugan eller i ett annat gemensamt utrymme – då är högsta ersättning 50 000 kronor. Försäkringen gäller både för dina egna saker och för sådant som du hyr eller lånar. Om dina saker är värda mer än 200 000, kontakta oss så höjer vi beloppet.

Om du blir oense med hyresvärden

Med vår studentförsäkring får du även hjälp om du krävs på skadestånd​, till exempel för att du har sönder något som någon annan äger, eller om du hamnar i en rättstvist om något som gäller ditt hem. Vi ger dig stöd och betalar både skadestånd och rättegångskostnader.

Snabb hjälp efter en brand eller översvämning

Visste du att de flesta bränderna i hemmet startar i köket? Studentförsäkringen kan rädda dig från stora kostnader efter brandskador, och även efter vattenskador. Du får då ersättning för dina förstörda saker och hjälp med tillfälligt boende tills du kan flytta tillbaka.

Ett ännu bättre skydd

Förstärk din hemförsäkring med vår Drulleförsäkring för lös egendom, som ersätter skador som du själv orsakar. Om du äger en bostadsrätt får du det bästa skyddet med Utökad bostadsrättsförsäkring. Då kan du bland annat få ersättning för läckande yt- och tätskikt i badrummet, till exempel kakel och klinker.​

Vad ingår i försäkringen?​

Här ser du en kortfattad beskrivning av försäkringen. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen.

Stöld, inbrott och skadegörelse
 

Ersättning vid stöld eller skadegörelse i din bostad och i låsta förråd. Du får även ersättning om något stjäls utanför din bostad, till exempel på jobbet eller på resa.

  
 
Bränder och vattenskador
 

Ersättning för skador som orsakats av bränder eller av läckage från avlopp, värme- eller vattenledningssystem, tvättmaskiner och diskmaskiner.​

Du får även ersättning för merkostnader i samband med sådana skador, till exempel för en tillfällig bostad.

  
 
Skyfall, storm och snösmältning
 

Ersättning om dina saker skadas av naturens krafter: skyfall, snösmältning, stigande vatten från sjöar eller andra vattendrag, storm, hagel, snötryck, blixtnedslag och ​jordrörelser.

  
 
När något går sönder
 

Ersättning om dina saker som skadas när något i lägenheten går sönder. Till exempel om kläder förstörs när tvättmaskinen går sönder, eller mat som blir dålig när frysen slutar fungera. Om du själv äger vitvaran betalar vi även för att få den reparerad. ​

  
 
Reseförsäkring
 

Du får ersättning för nödvändiga och skäliga kostnader om du eller någon annan i familjen skadas i ett olycksfall eller blir akut sjuk på resa. Till exempel kostnader för sjukvård, medicin och resor.

Läs mer om reseförsäkring​.
​​

  
 
Överfallsskydd
 

Ersättning om du blir skadad i en misshandel med uppsåtligt och allvarligare fysiskt våld. Högsta ersättning är 150 000 kronor. Om du får bestående skador efter misshandeln kan du även få upp till 1 miljon kronor i invaliditetsersättning.

  
 
Kristerapi
 

Om du mår dåligt efter en stöld, brand, explosion eller ett överfall får du upp till tio behandlingstillfällen hos en terapeut eller psykolog som vi hänvisar dig till.

  
 
Ansvarsförsäkring och rättsskydd
 

Om du krävs på skadestånd för att du skadat någon eller något utreder vi om du är skadeståndsskyldig. Vi förhandlar med den som kräver skadestånd och för din talan vid rättegången. Du kan få ersättning för dina advokatkostnader om du hamnar i en tvist som kan prövas av allmän domstol.

Läs mer om ansvarsförsäkring.​

  
 
​​​

Valbara tillägg

Förstärk din försäkring med en eller flera tilläggsförsäkringar.  Läs mer om innehållet och viktiga undantag i För- och efterköpsinformationen.

Drulleförsäkring för lös egendom
 

Med vår Drulleförsäkring får du ett bra skydd för vardagsolyckor som studentförsäkringens grundskydd inte täcker – till exempel om du tappar mobilen i toaletten eller om en kompis spiller vin på soffan.

  
 
Utökad reseförsäkring
 

Utökad reseförsäkring ger dig ersättning för resekostnader om du behöver avbeställa en resa på grund av en akut sjukdom eller ett olycksfall som inträffar före resan. Högsta ersättning är 70 000 kronor.

Du kan också få ersättning för kostnader för den del av en resa som du inte kan utnyttja om du skadas eller blir akut sjuk på resan. Högsta ersättning är 40 000 kronor per person.​

  
 
​Utökad bostadsrättsförsäkring
 

För dig som har en bostadsrätt är det viktigt att du kompletterar skyddet med vår Utökade bostadsrättsförsäkring. Försäkringen ersätter dig bland annat för läckande ytskikt i badrummet, t.ex. kakel och klinker.

Dessutom får du mer ersättning, eftersom vi gör ett lägre åldersavdrag för det som skadas, t.ex. vattenskadade tapeter eller golv. Har du bara hemförsäkringens grundskydd drar vi bort upp till 75 000 kr från ersättningen vid en skada. Kompletterar du med vår Utökade bostadsrättsförsäkring drar vi i de flesta fall bort max 15 000 kr, oavsett hur gammalt det som skadas är.

  
 


Samla dina försäkringar och få rabatt!

Med allt på samma ställe blir livet lite lättare. Teckna flera försäkringar hos oss och få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har.

Läs mer om vår samlingsrabatt

Vanliga frågor & svar

Jag ska studera på annan ort, behöver jag en egen försäkring?
 
Måste jag vara skriven på den adress där jag tecknar hemförsäkring?
 
Jag ska studera utomlands, vilken försäkring behöver jag?
 
Min bärbara dator har blivit stulen. Gäller min hemförsäkring för det?
 
 
 
 
 

Innan du anmäler en skada

Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på innan du anmäler en skada till oss.

Läs mer om skadeanmälan
 
 
 
 

Logga in på Mina sidor

Du kan se och ändra dina försäkringar enkelt
på Mina sidor.

Logga in

Allt om försäkringen

Läs det här innan du tecknar Hemförsäkring student

Du kan läsa mer om försäkringen och viktiga undantag i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som kan hjälpa dig att jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret.​


 QuickQuotePlaceHolder