Snöskoterförsäkring

​​​​​En försäkring som skyddar din snöskoter i alla väder

Skotern glider fram i vinterlandskapet och snön gnistrar i solen … Oavsett om säsongen är i full gång eller om du väntar på den första snön är det viktigt att både du och skotern har ett bra försäkringsskydd.

Se ditt bästa pris

Rätt försäkring för din skoter

Precis som för bil måste du enligt lagen trafikförsäkra din snöskoter.
För att få ett bra skydd bör du förstärka med en halv- eller helförsäkring.
Hos oss får du en snöskoterförsäkring som gäller både när du kör och när den står förvarad. Här ser du exempel på vad försäkringen täcker. Mer information hittar du i För- och efterköpsinformationen (pdf).

Ersättning om du krockar eller kör ner i diket

Trafikförsäkringen ersätter om du råkar ut för en olycka, till exempel om du ramlar av skotern eller kör in i en stubbe. Om du krockar med exempelvis en annan skoter ersätter vi skadorna, både på det andra fordonet och på personen du krockat med.

Snabb hjälp om skotern blir stulen eller ett stenskott förstör sikten

Med en halvförsäkring får du ersättning om någon stjäl själva skotern, kälken eller pulkan. Du får också ersättning om skotern skadas i en brand. Skulle du få ett stenskott som går att laga, betalar du bara 100 kr i självrisk. Dessutom får du ersättning om din skoterhjälm, overall eller annan utrustning skadas eller stjäls.

Ersättning om styrskidan träffar en sten

Med en helförsäkring får du ett ännu starkare skydd. Utöver allt om som ingår i din trafikförsäkring och halvförsäkring, får du ersättning också om din egen skoter skadas, t.ex. om styrskidan eller drivmattan går sönder. Du får även ersättning om din skoter utsätts för skadegörelse.

Någon att prata med efter en svår händelse

Om du mår psykiskt dåligt efter en olycka med skotern kan det vara tryggt att få stöd av en terapeut. Därför ingår även ett krisskydd i din skoterförsäkring. Du får också ersättning om du hamnar i en tvist och krävs på skadestånd vid t.ex. en försäljning eller om du krockat med någon.

Se ditt bästa pris

Året runt-försäkra din skoter

Väljer du vår året runt-försäkring kan du ha skotern försäkrad under hela året och du slipper ställa av den när säsongen är över. Om du ändå väljer att ställa av ändrar vi din försäkring till en avställningsförsäkring (garageförsäkring).

Innehållet i snöskoterförsäkringen:

  TrafikHalvHel
Trafik     
Brand   
Glasrutor   
Stöld och inbrott  
Rättsskydd  
Krishjälp   
Vagnskada 

Läs det här innan du tecknar din snöskoterförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i För- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både För- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

För- och efterköpsinformation för snöskoter 
Produktfaktablad för snöskoter (IPID)
Fullständiga villkor

Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om samlingsrabatten.