Djurförsäkring

Valp eller kattunge? Få 25 % rabatt första året!

​​​Teckna en bra försäkring till din hund eller katt

För många av oss är hunden eller katten hela familjens favorit. Se till att ge dem en bra försäkring, som lindrar den ekonomiska smäll som det snabbt kan bli, om något skulle hända. Vår hund- och kattförsäkring tål att jämföras!​

.

 

Flexibel försäkring

Välj omfattning och självrisk efter plånbok och behov.

.

 

Lång självriskperiod

Du betalar bara en fast grundsjälvrisk för allt som händer under 180 dagar.

.

 

Kloka råd ett samtal bort

Du får kostnadsfria och obegränsat antal digitala veterinärbesök hos FirstVet​

Hitta din djurförsäkring

För hundförsäkring och kattförsäkring kan du välja mellan tre olika nivåer på veterinärvårdsförsäkring: Enkel, Dubbel eller Trippel veterinärvård. Vi erbjuder även försäkring för dig som är uppfödare. Läs mer om våra olika djurförsäkringar och jämför vilken djurförsäkring som passar dig.
 

Hundförsäkring

Topprankad försäkring för busiga valpar och kloka seniorer.

 

Kattförsäkring

Flexibel försäkring för hela kattlivet.

 

Uppfödarförsäkring

Ge dina valpar eller kattungar bästa möjliga start i livet.​

 


Ditt djurs trygghet är det viktigaste för oss

Vi som driver och utvecklar djurförsäkringarna är djurägare och brinner för våra djurs välbefinnande. Vi jobbar hela tiden för att göra försäkringarna för ditt husdjur bättre,  mer prisvärda och lättbegripliga.

Varför ska jag teckna en djurförsäkring?

Veterinärvårdskostnader är höga. Djurens sjukvård är inte subventionerad på samma sätt som för oss människor. Om olyckan är framme kan ett besök hos veterinären bli dyrt. För att inte behöva stå för hela kostnaden själv är det bra att ha en djurförsäkring. Djurförsäkringen omfattar allt från ormbett och sårskador till mer allvarliga sjukdomar.​ Läs mer om hur du ska tänka när du väljer djurförsäkring för katt och hund.

Djurförsäkringen gäller även på resan

Djurförsäkringen gäller i hela världen under förutsättning att du kan föra hem din hund eller katt till Sverige enligt de regler som Jordbruksverket har satt upp.

Utanför Sverige gäller försäkringen max i ett år räknat från dagen du reste iväg.


En trygg start - teckna djurförsäkring tidigt

Vi rekommenderar att du tecknar en djurförsäkring för din katt eller hund så snart du vet vilken dag den flyttar hem till dig. En försäkring kan inte ge ersättning för sådant som hänt innan djurförsäkringen tecknades, så passa på att ordna en försäkring tidigt. 

Och kom ihåg, teckna försäkringen innan valpen fyller 4 månader eller kattungen fyller 5 månader. ​Det bästa är att teckna en försäkring som gäller från den dag du hämtar ditt djur hos uppfödaren. Har du redan tecknat en försäkring och vill byta? Läs mer om att byta djurförsäkring här.


Veterinärvårdsförsäkringar med valmöjligheter​​

Veterinärvårdsförsäkringar med valmöjligheter​​ Man kan själv välja nivå på både omfattning och självrisker. Ersättningsbeloppet för veterinärvård är som lägst på 40 000 kr och som mest 120 000 kr. Har du t.ex. en valp eller kattunge är det tryggt med ett högt belopp, vars nivå du förstås kan sänka och höja. ​

Försäkringens självrisk har en fast och en rörlig del, du väljer nivån på båda. På den fasta delen är de 1 400 kr, 2 5​00 kr eller 4000 kr medan den rörliga är 15 %, 20 % eller 25 % av veterinärvårdskostnaden. Läs mer om självrisk för katt och ​ hund

​​Kostnadsfria besök hos FirstVet

FirstVet är veterinärkliniken online där du via videosamtal får snabba råd och trygg vård av en veterinär – varje dag, året om. Du bokar ett veterinärbesök direkt via din mobil, surfplatta eller dator. I djurförsäkringen ingår det obegränsat antal videobesök utan extra kostnad.


Läs mer om FirstVet
​​