Skadeanmälan

Här gör du din skadeanmälan
Det enklaste är att du gör din skadeanmälan direkt här på webben. Du kan sedan följa ditt ärende genom att logga in på Mina sidor.
Anmäl nu

​​​​​​​​​​Har du redan anmält en skada?​

​​​​​​​​​​​​​​​​Behöver du anmäla en skada?

Vad tråkigt att något har hänt! Men vad bra att du har en försäkring som kan hjälpa. Här kan du enkelt göra din skadeanmälan – oavsett om det är bilen, hemmet, båten eller du själv som råkat ut för något. ​​Här kan du läsa mer om skadeanmälan.

G​ör din ​skadeanmälan på webben

Du behöver inte ringa oss på telefon för att anmäla en skada. Enklast är att anmäla direkt här på webben. Legitimera dig med BankID, svara på frågor om vad som hänt, och skicka in. Sedan tar vi över. Om vi saknar någon information så hör vi av oss till dig.

När ska man anmäla en skada?

Du kan anmäla en skada så snart den har hänt. Om det är en person som är skadad kan det dock vara bra att vänta tills hen har varit hos läkaren eller tandläkaren och fått en första bedömning av skadorna och vilken behandling som kommer att krävas.

Vem ska anm​​äla skadan?

Det spelar ingen roll vem som skickar in anmälan, så länge den som anmäler vet vad som har hänt. Efter anmälan kommer vi dock främst ha kontakt med den som står på försäkringen. Den personen kommer till exempel att kunna följa ärendet på Mina sidor.

Är du uto​mlands?

Om det som hänt inte är akut anmäler du det här på vår webbplats. Tänk på att om du blivit sjuk eller råkat ut för en olycka på resan så måste du ha besökt en läkare på plats för att kunna få ersättning från försäkringen. Är du utomlands och behöver akut hjälp? Kontakta SOS International på telefonnummer +46 75 243 65 00​.

Här hittar du mer information om hur du gör om det händer någonting när du är utomlands.​​​​

Vid akuta situationer

Om det hänt något akut finns det tre olika journummer som du kan ringa dygnet runt.

.

 

Akut brand eller vattenskada

Ring 0771-111 520​

.

 

Akut bärgning

Ring 0771-111 510​

.

 

Om du är​ utomlands

Ring 0046 7​​5 243 65 00​​

Vad händer sen?

Efter att vi på Trygg-Hansa har tagit emot din skadeanmälan undersöker vi vad som har hänt och kollar vilka försäkringar du har. Så snart vi har ett besked meddelar vi dig. Ofta kan vi ge besked inom några arbetsdagar, men ibland måste vi utreda mer: om du till exempel har krockat

med någon måste den personen få chansen att ge sin version av vad som hände, och om du drabbats av en vattenskada kan skadan behöva besiktas innan vi vet vilken hjälp du ska få från försäkringen. ​Du kan hela tiden följa ditt ärende på Mina sidor.

 ​​​
 
 
 

Kundservice​

Behöver du hjälp med något? Här hittar du olika sätt att kontakta oss​​.​

Kontakta oss​
 
 
 
 

​Redan anmält?​

​​På Mina sidor kan du följa skador som du redan har anmält. Logga in med BankID.​

Logga in

Vanliga frågor och svar om skadeanmälan

När ska man göra en skadeanmälan?

Det bästa är om du inte väntar alls, utan anmäler på en gång. Då går det både enklare och snabbare för dig att få hjälp och ersättning.
En del skador måste du anmäla inom en viss tid för att kunna få någon ersättning från försäkringen.

Hur fyller jag i en skadeanmälan?

Enklast är att du fyller en skadeanmälan direkt här på webben. Efter att ha anmält skadan kan du följa ditt ärende på Mina sidor. Om vi behöver ytterligare information kontaktar vi dig.

Vem kan anmäla en skada eller sjukdom för ett försäkrat barn?

​Om barnet inte är myndigt är det i första hand en förälder som ska göra anmälan. Det behöver inte vara den förälder som står på försäkringsbrevet. Den som anmäler ska uppge försäkringsnumret och barnets personnummer. Från 18 års ålder ska barnet i regel göra anmälan själv.

Vem anmäler skada vid krock?

Det spelar ingen roll vem som anmäler krocken eller olyckan till oss. Det kan vara den som står på försäkringen, den som äger bilen, den som körde eller någon annan. Efter anmälan kommer vi dock att ha kontakt med den som står på försäkringen. Den personen kommer även att kunna följa hur det går med ärendet på Mina sidor här på vår webbplats. Det är viktigt att du anmäler olyckan oavsett om du anser att det är du eller någon annan som har orsakat den.

Se fler frågor och svar

 QuickQuotePlaceHolder

​​