Skadeanmälan

Här gör du din skadeanmälan
Det enklaste är att du gör din skadeanmälan direkt här på webben. Du kan sedan följa ditt ärende genom att logga in på Mina sidor.
Anmäl nu

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Har du redan anmält en skada?​


Hade du din försäkring hos Moderna Försäkringar? Om du anmälde en skada där, så hanteras det som tidigare, med samma kontaktvägar. Du kan inte följa ärendet här.​

​​​​​​​​​​​​​​​​Behöver du anmäla en skada?

Vad tråkigt att något har hänt! Men vad bra att du har en försäkring som kan hjälpa. Här kan du enkelt göra din skadeanmälan – oavsett om det är bilen, hemmet, båten eller du själv som råkat ut för något. ​

G​ör din ​skadeanmälan på webben

Du behöver inte ringa oss på telefon för att anmäla en skada. Enklast är att anmäla direkt här på webben. Legitimera dig med BankID, svara på frågor om vad som hänt, och skicka in. Sedan tar vi över. Om vi saknar någon information så hör vi av oss till dig.

Är du utomlands​?

Om det som hänt inte är akut anmäler du det här på vår webbplats. Tänk på ​att om du blivit sjuk eller råkat ut för en olycka på resan så måste du ha besökt en läkare på plats för att kunna få ersättning från försäkringen. Är du utomlands och behöver akut hjälp? Kontakta SOS International på telefonnummer +46 75 243 65 00​.

Läs mer om vad du behöver göra och tänka på här.​​

Vem ska anm​​äla skadan?

Det spelar ingen roll vem som skickar in anmälan, så länge den som anmäler vet vad som har hänt. Efter anmälan kommer vi dock främst ha kontakt med den som står på försäkringen. Den personen kommer till exempel att kunna följa ärendet på Mina sidor.

När ska man anmäla en skada?​

Du kan anmäla en skada så snart den har hänt. Om det är en person som är skadad kan det dock vara bra att vänta tills hen har varit hos läkaren eller tandläkaren och fått en första bedömning av skadorna och vilken behandling som kommer att krävas.​

Var du kund hos Moderna Försäkringar?​

Om du har ett pågående ärende hos Moderna Försäkringar, så hanteras det som tidigare, med samma kontaktvägar​. Ska du anmäla något nytt efter att din försäkring har börjat gälla hos Trygg-Hansa? Så här funkar det: 

• Om skadan inträffade när försäkringen fortfarande gällde hos Moderna Försäkringar: Anmäl skadan hos Moderna Försäkringar

• Om skadan inträffade efter att din försäkring började gälla hos oss: Anmäl skadan hos oss

Är du osäker på när din försäkring började gälla hos oss? Den uppgiften hittar du i försäkringsbrevet på Mina sidor.

Gör din skadeanmälan​ nu – vad vill du anmäla?

Vi behöver veta olika saker beroende på vad som har hänt och vad det är som är skadat, stulet eller borttappat. Du kan läsa mer om det här.

 
 

Anmäl skada på bil eller trafikolycka

Om du krockat, kört i diket eller haft inbrott i bilen.​

 
 

Anmäl en sjukdom eller ett olycksfall

Om du blivit sjuk eller varit med ​om en olycka.​

 
 

Anmäl skada eller inbrott i hemmet

Om du råkat ut för en vattenskada, rökskada​ eller haft inbrott hemma.

 
 

Anmäl​ skadade eller stulna saker

Om någon av dina saker har försvunnit, gått sönder eller blivit stulna.

 

Anmäl något som har hänt på resan

Om något har hänt på resan anmäler du det här.

 
​​  

Anmäl skada eller stöld på båt

Stulen båtmotor eller andra olyckor på sjön? Här anmäler du skada på din båt.

Vid akuta situationer

Om det hänt något akut finns det tre olika journummer som du kan ringa dygnet runt.

.

 

Akut brand eller vattenskada

Ring 0771-111 520​

.

 

Akut bärgning

Ring 0771-111 510​

.

 

Om du är​ utomlands

Ring 0046 75 243 65 00

Bra att veta innan du anmäler en skada


​Skador i trafik och på fordon

Har du blivit påkörd, krockat med bilen eller kört i diket? Eller har du haft inbrott i bilen, eller blivit utsatt för skadegörelse? Oavsett vad som har hänt gör du enkelt din skadeanmälan här på webben. Du behöver veta vad som har hänt, vilket datum och registreringsnumret på alla inblandade fordon. Vem som helst kan anmäla, men efter anmälan kommer vi främst att ha kontakt med den som står på försäkringen.​

Om du behöver bärgningshjälp kan du läsa mer här.

Sjukdom eller olycksfall

När man blir sjuk eller råkar ut för en olycka är försäkringen inte alltid det första man tänker på. Men du kan få ersättning från försäkringen om du har varit inlagd på sjukhus eller betalat till exempel patientavgifter, tandläkaravgifter eller mediciner. Du kan anmäla själv eller be någon hjälpa dig, men efter anmälan kommer vi bara att ha kontakt med dig, så att vi inte riskerar att lämna ut uppgifter om din hälsa till någon annan. Om det gäller ett barn har vi kontakt med vårdnadshavare som är folkbokförda på samma adress som barnet. ​

Huset eller lägenheten

Rökskadad villa eller vattenskada i bostadsrätten? Inbrott med sönderslagna rutor och försvunna klenoder? Om något har hänt ditt hem kan du få ersättning genom din hemförsäkring. Om du behöver akut hjälp vid en vattenskada eller en brand ringer du till vårt journummer ​0771-111 520. Allt annat anmäler du enklast på webben.

Dina saker

Sprucken skärm på din iPhone, trasiga glasögon eller cykelstöld? När du anmäler att något har hänt dina saker behöver vi veta vad som har hänt, när du köpte det och vad det kostade. Du behöver oftast inte ha kvitton eller intyg när du anmäler, men vi kan be om dem senare.

På resan

Du kan ha skydd på resan genom flera av dina försäkringar. Till exempel gäller våra sjuk- och olycksfallsförsäkringar dygnet runt i hela världen, och i hemförsäkringen ingår skydd om du till exempel blir överfallen eller rånad när du reser. Har du tilläggsförsäkringen Utökad reseförsäkringen har du dessutom ett avbeställningsskydd.

Båten

Stulen båtmotor, repat skrov eller andra olyckor på sjön? Du som har en båtförsäkring eller tilläggsförsäkringen Småbåtsförsäkring har skydd om något händer din båt. ​

​ ​​​

Vad händer sen?

Efter att vi på Trygg-Hansa har tagit emot din skadeanmälan undersöker vi vad som har hänt och kollar vilka försäkringar du har. Så snart vi har ett besked meddelar vi dig. Ofta kan vi ge besked inom några arbetsdagar, men ibland måste vi utreda mer: om du till exempel har krockat

med någon måste den personen få chansen att ge sin version av vad som hände, och om du drabbats av en vattenskada kan skadan behöva besiktas innan vi vet vilken hjälp du ska få från försäkringen. ​Du kan hela tiden följa ditt ärende på Mina sidor.

 ​​​​
 
 
 

Kundservice​

Behöver du hjälp med något? Här hittar du olika sätt att kontakta oss​​.​

Kontakta oss​
 
 
 
 

​Redan anmält?​

​​På Mina sidor kan du följa skador som du redan har anmält. Logga in med BankID.​

Logga in

Vanliga frågor och svar om skadeanmälan

När ska man göra en skadeanmälan?

Det bästa är om du inte väntar alls, utan anmäler på en gång. Då går det både enklare och snabbare för dig att få hjälp och ersättning.
En del skador måste du anmäla inom en viss tid för att kunna få någon ersättning från försäkringen.

Hur fyller jag i en skadeanmälan?

Enklast är att du fyller en skadeanmälan direkt här på webben. Efter att ha anmält skadan kan du följa ditt ärende på Mina sidor. Om vi behöver ytterligare information kontaktar vi dig.

Vem kan anmäla en skada eller sjukdom för ett försäkrat barn?

​Om barnet inte är myndigt är det i första hand en förälder som ska göra anmälan. Det behöver inte vara den förälder som står på försäkringsbrevet. Den som anmäler ska uppge försäkringsnumret och barnets personnummer. Från 18 års ålder ska barnet i regel göra anmälan själv.

Vem anmäler skada vid krock?

Det spelar ingen roll vem som anmäler krocken eller olyckan till oss. Det kan vara den som står på försäkringen, den som äger bilen, den som körde eller någon annan. Efter anmälan kommer vi dock att ha kontakt med den som står på försäkringen. Den personen kommer även att kunna följa hur det går med ärendet på Mina sidor här på vår webbplats. Det är viktigt att du anmäler olyckan oavsett om du anser att det är du eller någon annan som har orsakat den.

 QuickQuotePlaceHolder

​​
Ok, jag förstår