Mopedförsäkring

​​​​​​​​​​Mopedförsäkring –  trygghet hela vägen

Hälsa på kompisar, köra till träningen, glida ner till badet … Visst är det roligt att köra moppe, men som du vet kräver det också ett stort ansvar. Vår mopedförsäkring ger ett bra skydd för både dig och mopeden, scootern, flakmoppen eller din motordrivna cykel.

Se ditt bästa pris

Lika bra skydd oavsett vilken moped du har

Oavsett om du har en EU-moped (klass 1) eller en vanlig moped (klass 2), så får du lika bra skydd hos oss. Det är viktigt att du tecknar en trafikförsäkring samma dag du köper din scooter, moped eller din motordrivna cykel (som räknas som en moped klass 2). Trafikförsäkringen måste du ha enligt lagen, men för att få ett bra skydd bör du förstärka med en så kallad halv- eller helförsäkring. Här ser du exempel på vad försäkringen täcker. Mer information hittar du i för- och efterköpsinformationen.

Ersättning om du sladdar in i någon

Trafikförsäkringen ersätter om du eller den du skjutsar skadar sig i en olycka med din moped, t.ex. om du krockar med en annan moped. Försäkringen ersätter också skador på den andra moppen och personen du krockat med.

Snabb hjälp om mopeden eller hjälmen blir stulen

Väljer du att halvförsäkra moppen får du ersättning om någon stjäl den eller om mopeden börjar brinna. Du får också ersättning om någon stjäl din hjälm eller annan utrustning till din moped. Skulle du få ett stenskott, så att vindrutan behöver bytas, ersätter vi även det. Och om moppen går sönder när du är ute och kör ser vi till att den bärgas till närmaste verkstad.

Om din moped åker i backen eller om någon förstör den

Med en helförsäkring får du ett ännu starkare skydd. Utöver allt som ingår i din trafikförsäkring och halvförsäkring får du även ersättning om din egen moped skadas t.ex. i en krock, när den välter eller om någon vandaliserar den.

Om det känns jobbigt efter en skada

I din försäkring ingår även hjälp hos en terapeut om du mår dåligt efter en olycka med mopeden. Skulle du bli oense med någon efter till exempel en krock eller om du säljer din moppe, så betalar vi dina advokatkostnader.

 

Se ditt bästa pris

Innehållet i mopedförsäkringen:

 

  TrafikHalvHel
Trafik     
Brand   
Glasrutor   
Stöld och inbrott   
Bärgning  
Krishjälp    
Rättsskydd   
Vagnskada 

 

Läs det här innan du tecknar din mopedförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

För- och efterköpsinformation för moped
Produktfaktablad för moped (IPID)
Fullständiga villkor

Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt, beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om din samlingsrabatt.