Husvagnsförsäkring

​​​​​​​Slappna av under semestern med vår Husvagnsförsäkring

Nya spännande ställen varje dag eller kanske en fast plats på campingen med alla bekvämligheter inom räckhåll … Att åka på husvagnssemester är för många den totala friheten. Med en bra husvagnsförsäkring blir dessutom semestern tryggare om något händer.

Se ditt bästa pris

Rätt försäkring för din husvagn

Det är viktigt att du har en bra försäkring som ger ersättning om din husvagn skulle bli stulen eller om den skadas. Du kan välja att hel- eller halvförsäkra
husvagnen. Däremot behöver du inte trafikförsäkra husvagnen eftersom den
dragande bilens trafikförsäkring även gäller för din husvagn. Här ser du exempel på vad husvagnsförsäkringen täcker. Mer information hittar du i för- och efterköpsinformationen

Ersättning om husvagnen eller teven blir stulen

Väljer du att halvförsäkra husvagnen får du ersättning om den blir stulen eller om någon stjäl extradäck, förtält, hemelektronik, cykelhållaren eller något annat som hör till husvagnen. Du får även ersättning om husvagnen skadas i en brand. Och får du ett stenskott på en ruta, som går att laga, betalar du bara 100 kr i självrisk. Om både din bil och husvagnen är försäkrad hos oss ersätter vi dig om du måste avbryta en resa för att husvagnen stulits eller om du t.ex. har krockat.

Vid din sida om du hamnar i en tvist

Du kan också få ersättning om du krävs på skadestånd, t.ex. om din uppställda husvagn börjar rulla och förstör något på campingplatsen. Om husvagnen inte är äldre än 8 år ingår även Drulle som ger ersättning för skador som du själv orsakar på den fasta inredningen, vitvaror och nycklar som tappas bort.

Om du backar in i en stolpe eller tanken börjar läcka

Med en helförsäkring får du det starkaste skyddet. Utöver allt som ingår i din halvförsäkring får du även ersättning om husvagnen skadas, exempelvis i en krock eller om någon förstör husvagnen.

Du får också betalt för skador som orsakats av vatten som plötsligt strömmar ut från husvagnens tank eller ledningar. Dessutom får du ersättning om exempelvis teven, middagsporslinet eller andra saker i husvagnen skadas i en trafikolycka.

Se ditt bästa pris

Innehållet i husvagnsförsäkringen:

 HalvHel
Brand  
Glasrutor  
Stöld och inbrott  
Motor och elektronik  
Drulle  
Reseavbrott  
Ansvar  
Rättsskydd  
Vagnskada 


Läs det här innan du tecknar din husvagnsförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag. Både för- och efterköpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

För- och efterköpsinformation för Husvagn
Produktfaktablad för Husvagn
Fullständiga villkor Husvagn


Samla dina försäkringar och få rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få 5 till 20 procents samlingsrabatt,
beroende på vilka försäkringar du har. Läs mer om samlingsrabatten