Söndag 24/10 mellan kl 04-16 uppdaterar vi ​våra system. Under denna tid kan det tidvis vara problem att teckna en fordonsförsäkring.​

Husvagnsförsäkring

Genom att gå vidare bekräftar du att du haft möjlighet att ta del av hur Trygg‑Hansa behandlar personuppgifter.
När du tecknar en försäkring här får du ett automatiskt pris och innehållsförslag från våra system.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Rätt försäkring för din husvagn​

Det är viktigt att du har en bra försäkring som ger ersättning om din husvagn skulle bli stulen eller om den skadas. Du kan välja att ge din husvagn en helförsäkring eller halvförsäkring. Däremot behöver du inte trafikförsäkra husvagnen eftersom den dragande bilens trafikförsäkring även gäller för husvagn.

.

 

Drulle ingår

Om du t.ex. tappar bort dina bilnycklar. Drulle ingår i vår halvförsäkring och helförsäkring.

.

 

Glasrutor

Du får ersättning om t. ex. vindrutan ​spräcks eller krossas. Om du får ett stenskott på en ruta, som kan lagas, betalar du bara 100 kr i självrisk.

.

 

Upp till 20+5 % rabatt

Med flera försäkringar hos oss kan du få upp till 20 % i samlingsrabatt. Teckna på webben och få ytterligare 5 % rabatt!

Välkommen till vår Husvagnsförsäkring

Nya spännande ställen varje dag eller kanske en fast plats på campingen med alla bekvämligheter inom räckhåll. Att åka på husvagnssemester är för många den totala friheten. Med en bra husvagnsförsäkring blir dessutom semestern tryggare om något händer.​

Ersättning om husvagnen eller teven blir stulen

Väljer du att halvförsäkra husvagnen får du ersättning om den blir stulen eller om någon stjäl extradäck, förtält, hemelektronik, cykelhållaren eller något annat som hör till husvagnen.

Du får även ersättning om husvagnen skadas i en brand. Och får du ett stenskott på en ruta, som går att laga, betalar du bara 100 kr i självrisk. Om både din bil och husvagnen är försäkrad hos oss ersätter vi dig om du måste avbryta en resa för att husvagnen stulits eller om du t.ex. har krockat.

Extra bra skydd med tilläggsförsäkringar

Med en helförsäkring får du det starkaste skyddet. Utöver allt som ingår i din halvförsäkring får du även ersättning om husvagnen skadas, exempelvis i en krock eller om någon förstör husvagnen.

Du får också betalt för skador som orsakats av vatten som plötsligt strömmar ut från husvagnens tank eller ledningar. Dessutom får du ersättning om exempelvis teven, middagsporslinet eller andra saker i husvagnen skadas i en trafikolycka.

Vid din sida om du hamnar i en tvist

Du kan också få ersättning om du krävs på skadestånd, t.ex. om din uppställda husvagn börjar rulla och förstör något på campingplatsen. Om husvagnen inte är äldre än 8 år ingår även Drulle som ger ersättning för skador som du själv orsakar på den fasta inredningen, vitvaror och nycklar som tappas bort.​

Jämför och hitta rätt husvagnsförsäkring​

​Här ser du en kortfattad beskrivning av försäkringens innehåll. Läs mer om innehållet och viktiga undantag i​ ​ För- och efterköpsinformationen.​​​​

HalvHel
Brand
 
Du kan få ersättning för skador som orsakas av brand, blixtnedslag eller explosion.
  
 
  
 
Glasrutor
 
Du kan få ersättning för vind-, sido- eller bakrutor som spräcks eller krossas.
  
 
  
 
Stöd och inbrott
 
Du kan få ersättning om bilen eller biltillbehör stjäls, eller om bilen eller tillbehör skadas i samband med inbrott eller stöld. Du får också ersättning om fastmonterad ljud- och bildutrustning som stjäls ur bilen, till exempel cd-spelare eller GPS.
  
 
  
 
Motor och elektronik
 
Du kan få ersättning för skador på elektroblock, vitvaror, hydrauliska stödben och värmepanna om husvagnen varit registrerad i högst 8 år.​
  
 
  
 
Drulle
 
Du kan få ersättning om något skadas i husvagnens eller husbilens boendedel, eller om du blir av med bilnycklarna på grund av en plötslig och oförutsedd händelse. Vi står också för bärgningskostnaden till verkstad och rengöring av tanken om du har tankat fel drivmedel.
  
 
  
 
Reseavbrott
 
Du kan få ersättning för planerade resdagar om du tvingas avbryta en pågående resa på grund av att din husbil stjäls eller inte går att använda, om skadan kan ersättas av din halv- eller helförsäkring. Ersättningen är 300 kr per dag och du kan få ersättning för upp till 45 outnyttjade resdagar.​

För husvagn gäller Reseavbrott om du har både husvagnen och dragbilen försäkrad hos oss. Ersättningen för dig med husvagn är 200 kr per dag eller 75 % av kostnaden för att hyra en husvagn av motsvarande storlek.
  
 
  
 
Ansvar
 
Du kan få ersättning om du krävs på skadestånd för skador som din husbil har orsakat på någons egendom. Till exempel om husbilens vattentank börjar läcka. ​
  
 
  
 
Rättsskydd
 
Du kan få ersättning om du hamnar i en tvist som kan prövas av allmän domstol. Tvisten kan röra en trafikolycka eller köp, försäljning eller reparation av bilen. Du får ersättning för dina advokatkostnader samt motpartens kostnader om du förlorar tvisten. Högsta ersättning är 250 000 kr.
  
 
  
 
Vagnskada​
 
Du kan få ersättning för yttre skador på din bil vid trafikolyckor, skadegörelse eller andra yttre olyckshändelser. Till exempel om ett träd faller över bilen eller om du kör på en lyktstolpe.​
  
 
  
 
​​​

 InsertSharedText

Teckna flera försäkringar och få samlingsrabatt

Samlingsrabatt

När du samlar dina försäkringar hos oss får du rabatt på premien. Med fem eller fler försäkringar kan du spara 20 procent!

Läs mer om samlingsrabatt

Med 2 st rabattgrundande försäkringar
Med 1 st försäkring

0%

1 st

5%

2 st

10%

3 st

15%

4 st

20%

5+ st


 
 
 
 

Innan du anmäler en skada

Här kan du läsa mer om vad du behöver tänka på när du ska
anmäla en skada till oss

Läs mer om skadeanmälan
 
 
 
 

Logga in på Mina sidor​

Du kan se och ändra dina försäkringar
på Mina sidor.​

Logga in​

Allt om försäkringen

Läs det här innan du tecknar ​Husvagnsförsäkring​

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i för- och efterköpsinformationen nedan. Du kan också läsa i produktfaktabladet (IPID), som är ett standardiserat blad för att du lättare ska kunna jämföra försäkringar mellan olika bolag.

För- och efter​köpsinformationen och produktbladet är sammanfattningar av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.

 QuickQuotePlaceHolder

​​​​
Ok, jag förstår