​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Sjuk- och olycksfallsförsäkringar

​​​​Tre trygga försäkringar för sjukdomar och olycksfall

Förmodligen har du försäkrat hemmet och dina saker, men har du även försäkrat dig själv? Hur klarar sig familjen ekonomiskt om något skulle hända dig?

Vårt mest omfattande skydd är vår sjuk- och olycksfallsförsäkring som ger trygghet vid exempelvis långvarig sjukskrivning eller om du blir allvarligt sjuk.

​​

Se ditt bästa pris​​​​​​

Oavsett om du gillar att träna på gymmet, fixa hemma eller vandra i fjällen är en personförsäkring ett viktigt komplement till samhällets skydd och de försäkringar du har via exempelvis jobbet eller facket. Den ger ekonomisk trygghet om du plötsligt blir sjuk eller drabbas av ett olycksfall.​​

För dig som vill veta mer om våra olika försäkringar inom sjuk- och olycksfall har vi gjort en översikt för att du enkelt ska kunna hitta den försäkring som passar dig.

​Vilken försäkring passar dig bä​st?

 

Sjuk- och olycksfall

Olycksfall

Olycksfall för 55+

Läs mer

Utan självrisk

 
 
 

Gäller dygnet runt

 
 
 

Skattefri ersättning

 
 
 

Finns med dig även om du byter jobb

 
 
 

Medicinsk invaliditet efter olycksfall
(ersättning vid bestående skada)

 
 
​ ​

Ersättning vid sjukskrivning olycksfall

​​  
 
​ 

Ersättning direkt vid sjukdomsdiagnos

 
 
 

Vissa olycksfall – ersättning

 
​ 
​ 

Nedsatt arbetsförmåga p.g.a sjukdom
(s.k Ekonomisk invaliditet)

 
 
 

Nedsatt arbetsförmåga p.g.a olycksfall
(s.k Ekonomisk invaliditet)

 
 
​ 

Ersättning vid sjukskrivning p.g.a sjukdom

 
​ 
 

Månatlig ersättning vid sjukskrivning

 
​​​ 
 

Ersättning vid funktionsnedsättning (s.k Medicinsk invaliditet vid sjukdom)

 
 
 

Dödsfall på grund av olycksfall

 
​ ​  
 
 

Livförsäkring
(tillägg finns för högre belopp)

 
 
 

* Tillägg  Du kan läsa mer om tilläggen i förköpsinformationen nedan eller om du klickar på Läs mer & teckna.

​​​​​
Innehåller mest
 
 
Sjuk- och olycksfallsförsäkring – TryggaVuxna

​​​

​Försäkra det viktigaste i din familjs liv, dig själv.

Kan tecknas när du är mellan 18 och 54 år, gäller till 65 års ålder.

Den här sjuk- och olycksfallsförsäkringen passar dig som vill ha största möjliga trygghet vid både sjukdomar och olycksfall. • Ekonomisk hjälp när du blir sjukskriven länge

  Försäkringen gäller oavsett om du blir sjukskriven på grund av ett olycksfall eller sjukdom och ger​ ett utbetalat engångsbelopp. T​illägget Månadsersättning ger ekonomisk hjälp i upp till tre år och tillägget Ekonomisk invaliditet ​ger ersättning för förlorad arbetsförmåga.​

 • ​​Ersättning om du blir allvarligt sjuk

  För vissa sjukdomar, som t ex Alzheimers, anorexi, cancer och MS, får du ett engångsbelopp direkt vid diagnos. För andra sjukdomar, till exempel diabetes eller stroke, kan du få ersättning för medicinsk invaliditet.

 • Trygghet för dina nära och kära

  I TryggaVuxna ingår även en livförsäkring som ger dina närmaste 50 ​000 kr om du skulle avlida. Om du önskar kan du utöka beloppet upp till 3 miljoner kr.​

 • Teckna online direkt i dag

  Försäkringen börjar gälla direkt när du har ansökt, om vi inte behöver följa upp något i din ansökan. I så fall kontaktar vi dig. Då gäller i stället en olycksfallsförsäkring, tills din ansökan är godkänd.​


Förköpsinformation TryggaVuxna
Produktfaktablad (IPID)
Fullständiga villkor 81:5
Tidigare villkor 81:4

Från 2,60 kr per dag
 
 
Olycksfallsförsäkring –​ VuxenOlycksfallKan tecknas när du är mellan 18 och 54 år, gäller till 65 års ålder.

Vår olycksfallsförsäkring VuxenOlycksfall är till för dig som har behov av en riktigt bra försäkring om du skulle råka ut för en olycka. Den gäller både på fritiden och när du arbetar.​​
 • Olycksfallshjälpen - om du blir sjukskriven

  Även om du inte lever ett riskfyllt liv kan något hända som vänder upp och ner på tillvaron. Olycksfallshjälpen är en ersättning som du kan få när du blir sjukskriven efter ett olycksfall. Om du får en bestående skada får du dessutom ekonomisk hjälp genom skyddet Medicinsk invaliditet.

 • ​​Vård utan väntan

  Tillägget Privatvård ger dig planerad vård snabbt efter ett olycksfall. Så fort du har fått en remiss från din läkare får du tillgång till privat vård inom ett rikstäckande nätverk.

 • Teckna direkt utan hälsofrågor

  För att få teckna vår olycksfallsförsäkring behöver du inte fylla i en ansökan eller svara på frågor om din hälsa. Den börjar att gälla så fort du har tecknat försäkringen.


Förköpsinformation ​Olycksfall
Produktfaktablad (IPID)
Fullständiga villkor 83:5
Tidigare villkor 83:4

Från 1,50 kr per dag
 
 
Olycksfall för 55+​

​​

Är du över 55 år? Då kan livet börja. Kanske har du mer tid för dina intressen eller andra äventyr. I den här åldern brukar dock försäkringsskyddet via jobbet ellet facket avta , för att helt upphöra när du är 65. Du behöver fortfarande en bra försäkring och med vår försäkring Olycksfall 55+ är du skyddad dygnet runt, livet ut. • Snabb ersättning efter en olycka

  Halkat på en isfläck eller trillat under cykelturen i skogen? Du får ett engångsbelopp direkt vid vissa olycksfallsskador som hjärnskada och fraktur på höft, underarm eller lårben. Om skadan blir bestående kan du dessutom få ersättning för medicinsk invaliditet.

 • Du kan välja ett tillägg som gäller för ett antal sjukdomar.

  Om du väljer tillägget Vissa sjukdomar betalar vi ut ett engångsbelopp direkt vid diagnos vid sjukdomar som cancer, Parkinsons och Alzheimers sjukdom.

 • Vård utan väntan

  Tillägget Privatvård ger dig planerad vård snabbt efter ett olycksfall. Så fort du har fått en remiss från din läkare får du tillgång till privat vård inom ett rikstäckande nätverk.

 • Teckna direkt utan hälsofrågor

  För att få teckna vår olycksfallsförsäkring 55+ behöver du inte fylla i en ansökan eller svara på frågor om din hälsa. Den börjar att gälla så fort du har tecknat försäkringen.


Förköpsinformation Olycksfall 55​
Produktfaktablad (IPID)
Fullständiga villkor 85:5
Tidigare villkor 85:4

Har du redan vår sjuk- och olycksfallsförsäkring?

Om livet förändras kan du behöva ändra din sjuk- och olycksfallsförsäkring. På Mina sidor kan du höja ditt försäkringsbelopp och förstärka ditt skydd med tilläggsförsäkringar. Om du i stället vill sänka ditt försäkringsbelopp är det bara att fylla i en blankett som du skickar till oss.

Vad vill du göra?
Höja mitt försäkringsbelopp eller teckna tilläggsförsäkringar på Mina sidor
Sänka mitt försäkringsbelopp eller ta bort tilläggsförsäkringar