Bilförsäkring

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Trygg hela vägen med ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​vår bilförsäkring

Teckna nu och få fem procents rabatt!

Vänta...

Genom att klicka på knappen ovan bekräftar jag att jag har haft möjlighet att ta del av Trygg‑Hansas information om behandling av personuppgifter.

​ ​

Högst rankad – Bilförsäkring stor är högst rankad i Konsumenternas Försäkringsbyrås jämförelse sedan april 2018.Drulle ingår – om du t.ex. tappar bort dina bilnycklar eller tankar felSlipp turer till verkstaden – med vår Hämtservice och foto-app

Så här tycker våra kunder
4.3Se alla betyg och​ om​dömenBaserat på 5387 omdömen. Kundbetyg och omdömen presenteras i samarbete med BazaarVoice, en fristående leverantör av kundomdömen.

Bilförsäkring stor – med extra många förmåner


Tycker du mycket om din bil? Då är Bilförsäkring stor den rätta för dig. Den är högst rankad av Konsumenternas Försäkringsbyrå sedan april 2018. Utöver din halv- eller helförsäkring får du många extra fördelar som ersättning för en helt ny bil* vid stöld eller totalskada, hyrbil,själv­riskreduceringlåga självrisker och snabbare vård efter en trafikolycka – för alla i bilen.
*Gäller tills din bil är två år eller har körts 4 000 mil.

  
Vilken bilförsäkring passar dig bäst?

Här ser du de olika delarna i vår bilförsäkring. Mer information hittar du i Förköpsinformationen. Trafikförsäkringen måste du ha enligt lag, men för att få ett bra skydd bör du komplettera med en halvförsäkring eller helförsäkring.  Du kan också förstärka skyddet med tilläggsförsäkringar efter dina olika behov eller välja Bilförsäkring stor som innehåller alla tillägg plus flera extra fördelar.

 TrafikHalvHelStor
Trafikförsäkring    
Brand    
Glasrutor    
Stöld och inbrott    
Motor och elektronik 8 år    
Drulle     
Bärgning    
Hämtservice    
Rättsskydd   
Krishjälp    
Vagnskada*  
Hyrbil   
Motor och elektronik 10 år   
Självriskreducering 50 procent​   
Självriskreducering    
Vård efter trafikolycka   

*Bilförsäkring stor kan väljas med eller utan vagnskada.

 • När du har krockat

  Vad gör du när du har krockat? Steg för steg

  Vad gäller om du krockar eller kör in i något? Här kan du läsa om vad du behöver göra och hur du kan få hjälp efter en krock.   

  ​Ekonomisk hjälp om du krockar

  Trafikförsäkringen ger bland annat ersättning om du eller dina passagerare skadar sig i en bilolycka. Läs mer om hur trafikförsäkringen skyddar dig här.

 • ​Andra stunder när det är skönt att ha vår bilförsäkring

  Motortrubbel på väg ut till landet, kaffe på bilklädseln eller ett stenskott som skymmer sikten kan vara svåra hinder i vardagen. Med vår bilförsäkring får du till exempel hjälp med bärgning om bilen stannar på vägen. Dessutom får du snabbt ersättning och låga självrisker ​vid småskador som stenskott. 

  Vid din sida om du får punktering
  Med halvförsäkringen får du ersättning för exempelvis inbrott i bilen och stenskott. Du kan också få hjälp med bärgning till verkstaden om bilen stannar på vägen. Bärgaren kan ofta hjälpa dig på plats, med bland annat batteriladdning eller hjulbyte om du får punktering. I försäkringen ingår även stöd hos en legitimerad psykolog om du mår dåligt efter en bilolycka. Vi kan dessutom ersätta dig om du hamnar i en tvist eller krävs på skadestånd vid till exempel en försäljning av bilen.

  Hjälp om du tankat fel eller tappat bilnycklarna

  ​​I vår bilförsäkring ingår alltid Drulle som ger ett bra skydd för mindre "vardagsolyckor" som du själv orsakar inuti bilen, exempelvis när du lastar in i bilen eller om barnen spiller glass i baksätet.

  Bra skydd om du backar in i en stolpe eller någon repar lacken
  Med vår helförsäkring får du ett riktigt bra skydd. Utöver allt som ingår i trafik- och halvförsäkringen ersätter vi dig för yttre skador (vagnskada) på bilen, exempelvis om det ramlar ner is och snö på den eller om bilen utsätts för skadegörelse.

  Vässa skyddet efter dina behov
  Hyrbil om din egen bil skadas, rabatt på självrisken och snabb vård vid bilolycka. Genom att förstärka bilförsäkringen med våra tilläggsförsäkringar får du ett ännu vassare skydd. Läs mer om våra tilläggsförsäkringar.

 • Din tid är viktigare än verkstadsbesök

  Via många verkstäder erbjuder vi smidigare och snabbare service. Med vår app kan du till exempel fota din skadade bil och skicka bilderna till verkstaden för bedömning. Om Hämtservice finns där du bor kör vi din bil till verkstaden och tillbaka när den är färdig. Enkelt för dig och samtidigt bra för miljön!

  Har du dessutom hyrbilstillägg kör vi hem hyrbilen till dig samtidigt som vi hämtar din skadade bil.   

  Hur gäller Hämtservice?
  – Snabba fakta om tjänstens villkor

  Finns i ett antal orter Ingår i hel - eller halvförsäkringenGäller för personbil och lätt  lastbilKostar inget extraFör dig som har hyrbil ingår även hemkörning av din hyrbilBilen måste vara körbarSkadan måste vara ersättningsbar hos
  Trygg-Hansa
  Gäller inte vid fel på motor, växellåda och elektronik eller vid skador på glasrutorGäller inte för service eller kontrollbesiktningVåra märkesförsäkringar omfattas i dagsläget inte av tjänsten


  ​Här hittar du Hämtservice


  Borlänge
  Borås
  Bromma
  Eskilstuna
  Gävle
  Göteborg
  Halmstad
  Helsingborg
  Hisings Kärra
  Hägersten
  Jönköping
  Karlskrona
  Kungälv
  Linköping
   
   

  Malmö
  Norrköping
  Skellefteå
  Skövde
  Stockholm
  Sundsvall
  Tollarp
  Torslanda
  Trollhättan
  Tullinge​

   

  Umeå
  a
  a
  Varberg
  Visby
  Västerås
  Växjö
  Åkersberga
  Örebro
  Örnsköldsvik
  Östersund

   

 • ​Ska du köpa en begagnad bil?

  Då kan du läsa vår guide till begagnade bilköp
Enklare efter en skada med Trygg-Hansas app

I vår app kan du bland annat fota skadorna, boka tider och följa vad som händer under reparationen. 
Läs mer och ladda ner appen

 
 

Läs Förköpsinformationen innan du tecknar din bilförsäkring

Vad ingår och vad ingår inte? Innan du bestämmer dig ska du läsa mer om försäkringen i Förköpsinformationen nedan. Förköpsinformationen är en sammanfattning av försäkringsvillkoret, som du också hittar nedan.  ​

Förköpsinformation personbil och lätt lastbil
Produktfaktablad personbil och lätt lastbil (IPID)
Fullständiga villkor
Tilläggsvillkor 2018-04-01 Bilförsäkring stor

Exklusiv försäkring via din bilhandlare

Har du köpt bilen via en bilhandlare som vi har avtal med? Då har du blivit erbjuden TryggaMil – en exklusiv bilförsäkring, laddad med smarta fördelar. Läs mer om TryggaMil.

Din bil är värd en äkta märkesförsäkring

Visst vill du väl att din Peugeot ska förbli en Peugeot? Vi är det enda försäkringsbolag som kan erbjuda äkta märkesförsäkring för Tesla, Peugeot, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep, Lancia, Chrysler, Citroën och specialanpassad försäkring för Mitsubishi. Med vår vassa märkesförsäkring kan du lita på att din bil alltid repareras med originaldelar på auktoriserade verkstäder. Läs mer om märkesförsäkring, få pris och teckna​.

Så här tycker våra kunder
4.3Se alla betyg och​ om​dömenBaserat på 5387 omdömen. Kundbetyg och omdömen presenteras i samarbete med BazaarVoice, en fristående leverantör av kundomdömen.

Företagsbil?

Läs mer om bilförsäkring för företag, få pris och teckna​.