Personförsäkringar

​​​​

​Personförsäkringar för hela familjen

En personförsäkring kan ge dig ersättning om du drabbas av ett olycksfall eller en sjukdom. Vi försäkrar hela familjen – barn, studenter, vuxna och seniorer. Hos oss kan du teckna en försäkring som passar just dig, oavsett var i livet du befinner dig. ​

​Välj den personförsäkring du vill veta mer om​

 

Sjuk- och olycksfallsförsäkring

Ett bra skydd om du drabbas av sjukdomar och olycksfall.

 

Olycksfalls-
försäkring

En riktigt bra försäkring om du skulle råka ut för en olycka.​

 

Livförsäkring

Ekonomiskt stöd till din familj om det värsta skulle hända.​​

 

Sjukvårds­försäkring

Tillgång till vårdplanering och rådgivning för sjukdomar och olycksfall.

 

Sjukvårdsförsäkring Olycksfall

Olycksfallsförsäkring för dig över 55 år. Gäller dygnet runt. ​

 

Olycksfallsförsäkring för seniorer

Olycksfallsförsäkring för dig över 55 år. Gäller dygnet runt.

 

Barn­försäkring

Vår barnförsäkring ger en trygg start i livet. Gäller till 25 års ålder.​

 

Gravidförsäkring​

En gravidförsäkringen ​ger dig en tryggare väntan.

 
 

Studentförsäkring

Hemförsäkring för dig som student. Studentrabatt inkluderad.

 

Utlandsstudent och aupair

En försäkring som gör det tryggare att jobba och plugga utomlands.

 

Reseförsäkring

En reseförsäkring som ingår i din hemförsäkring. Gäller i hela världen. ​


Vad är en personförsäkring?

Personförsäkring är ett samlingsnamn för de försäkringar som ger ersättning för vissa sjukdomar, diagnoser och för olycksfall. Det kan till exempel vara om du blir plötsligt sjuk eller bryter benet i skidbacken.

Vad kostar en personförsäkring?​

Priset på en personförsäkring varierar beroende på vilken försäkring det är och vilket skydd du vill ha. Du kan ta reda på just ditt pris genom att fylla i dina uppgifter direkt på den försäkring du vill teckna. Här kan du se pris på sjuk- och olycksfallsförsäkring och här kan du se pris på olycksfallsförsäkring.

Försäkring för studenter

Även du som är student behöver ha en bra försäkring, trots att pengarna kanske inte räcker till. Därför erbjuder vi en hemförsäkring för studenter till ett lägre pris så att du har råd att teckna en sjuk- och olycksfallsförsäkring​ också. Men kom ihåg att du behöver teckna båda två! En personförsäkring och hem hemförsäkring är inte samma sak. För dig som är au pair eller studerar utomlands ingår det ett olycksfallsskydd i din hemförsäkring.

Hur vet jag om jag har en personförsäkring?​

Ibland kan det vara svårt att hålla reda på vilka försäkringar man har och att skilja dem åt. Dessutom kanske det var många år sedan du (eller dina föräldrar) tecknade försäkringen. Om du är osäker kan du logga in på Mina sidor hos ditt försäkringsbolag och leta efter ord som olycksfallsförsäkring, sjuk- och olycksfallsförsäkring och sjukvårdsförsäkring. Om du är yngre än 25 år kan det stå att du har en barnförsäkring, eftersom de gäller ända till dess.

Teckna personförsäkring – så gör du!

Ovan kan du se vilka personförsäkringar vi på Trygg-Hansa erbjuder. Välj den försäkring som passar dig så kan du läsa mer om innehållet och ta del av viktiga dokument som för- och efterköpsinformation och försäkringens villkor. Du kan teckna personförsäkringen direkt på webben eller ringa oss på 0771 – 111 110​ så hjälper vi dig.​​

Gruppförsäkring – personförsäkring via jobbet

Har du försäkringar via din arbetsgivare? I så fall kan din personförsäkring heta gruppförsäkring eftersom den gäller för många personer. Fråga din arbetsgivare om hur det fungerar just där du jobbar. Det är också viktigt att du kollar om försäkringen gäller på fritididen, eftersom det kan skilja sig åt. I många fall är det bra att komplettera med en privat sjuk- och olycksfallsförsäkring​ eftersom gruppförsäkringar oftast inte gäller för sjukdomar.

Familjeförsäkring för alla familjer

Vi försäkrar hela familjen och alla familjer. De fyrbenta familjemedlemmarna? Ja de är såklart välkomna de med. Här kan du läsa mer om våra djurförsäkringar. Tips! Om du samlar familjens försäkringar hos oss kan du få upp till 20 % samlingsrabatt. Här kan du se hur mycket just du kan få i samlingsrabatt.​